Download (programi, igrice, softveri).....
- mbole
- Poruka: 14973
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
I ko sa svakim hakerajem, jos vise da se izgubi 

Djak pesak 

- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Re: Одг: Download (programi, igrice, softveri).....
Jel to moze kao sa win xp na kompu, da imas svoju kopiju androida koju mozes da instaliras na telefon?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Ma mozes da imas 30 razlicitih al sve je to njesra, u najboljem slucaju nemas recimo hdmi, udjes da podesis nesto ono crni font na crnoj podlozi pa ne vidis, javlja ti da je izasao novi update a ti ne smijes da updateas i to moras znati da ne smijes ili si ubio mob ako prihvatis update... To su mali problemi a velikih je sirok spektar, nece da se otkljuca, aplikacije ti se ruse, baterija se prazni, mob se grije, nekad ne mozes da se javis itd itd
Vjeruj mi na rijec da ti to ne treba u zivotu, nekoliko zadnjih mobitela su androidi i sa svakim sam probao i na svakom sam se razocarao, tesko je povjerovati da sjedne par likova i slozi rom bolji od stocka
Meni se nije dalo da trazim po xda pa sam pitao nekog lika iz zg a on je dio tog nekog "poznatog" tima sto budzi kernele i romove i ostalo i onda mi je on rekao sta je najbolje za moju Motorolu Atrix i ja sam poslusao, otkljucao bl, pukao rom i ne radi mi vise lapdock i kad sam se pozalio on se strasno uvrijedio, jer jebes lapdock, kao mob radi extra bolje al meni je to bilo gore, a na motoroli nemozes kao na sony-u da se vratis na stock rom jer kad odkljucas bl spalis nesto i nema vise stocka, jedva sam uspio neki fruitcake da stavim, i da radi lapdock, sad u pola noci da me probudis i da pitas kakva je fruitcake verzija ja ne bih otvorio oci a ispalio bih to je verzija bez sbf-a, pamticu to za zivota, eto vidis kakve te patnje cekaju ako se odlucis
To ti je nesto kao cipovanje auta, toliki strucni timovi nisu znali kako bi prilagodili ecu a baja ti ga ugodi da radi samo tako, valjda ovi u fabrici nisu imali opremu, il nisu bili skolovani, nesto od toga sigurno
Vjeruj mi na rijec da ti to ne treba u zivotu, nekoliko zadnjih mobitela su androidi i sa svakim sam probao i na svakom sam se razocarao, tesko je povjerovati da sjedne par likova i slozi rom bolji od stocka
Meni se nije dalo da trazim po xda pa sam pitao nekog lika iz zg a on je dio tog nekog "poznatog" tima sto budzi kernele i romove i ostalo i onda mi je on rekao sta je najbolje za moju Motorolu Atrix i ja sam poslusao, otkljucao bl, pukao rom i ne radi mi vise lapdock i kad sam se pozalio on se strasno uvrijedio, jer jebes lapdock, kao mob radi extra bolje al meni je to bilo gore, a na motoroli nemozes kao na sony-u da se vratis na stock rom jer kad odkljucas bl spalis nesto i nema vise stocka, jedva sam uspio neki fruitcake da stavim, i da radi lapdock, sad u pola noci da me probudis i da pitas kakva je fruitcake verzija ja ne bih otvorio oci a ispalio bih to je verzija bez sbf-a, pamticu to za zivota, eto vidis kakve te patnje cekaju ako se odlucis
To ti je nesto kao cipovanje auta, toliki strucni timovi nisu znali kako bi prilagodili ecu a baja ti ga ugodi da radi samo tako, valjda ovi u fabrici nisu imali opremu, il nisu bili skolovani, nesto od toga sigurno

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Pošto je prošlo već nedelju dana, a moj problem se više ne dešava, smatram da je sada sve u redu
Naime, celo to veče sam bio na vezi sa operaterom iz korisničke podrške i probali sve i svašta - menjaj parametre pa direktno modem u računar, menjanje lozinke, direktno spajanje modema u telefonski priključak...
Onda je lik konačno ustanovio da problem postoji (ajde?), čujem ga ja da nešto čuka po svojoj tastaturi i kaže: poslat je nalog Telekomu da ispita i reši stvar, očekujte u naredna 24 časa rešenje.
Ništa, povežem ja sve opet kao što je bilo, kad ono internet radi pa razbija
Eto, toliko o tome da problem sigurno nije do njih i da njima pokazuje da je sve savršeno

Naime, celo to veče sam bio na vezi sa operaterom iz korisničke podrške i probali sve i svašta - menjaj parametre pa direktno modem u računar, menjanje lozinke, direktno spajanje modema u telefonski priključak...

Onda je lik konačno ustanovio da problem postoji (ajde?), čujem ga ja da nešto čuka po svojoj tastaturi i kaže: poslat je nalog Telekomu da ispita i reši stvar, očekujte u naredna 24 časa rešenje.
Ništa, povežem ja sve opet kao što je bilo, kad ono internet radi pa razbija

Eto, toliko o tome da problem sigurno nije do njih i da njima pokazuje da je sve savršeno

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Mislim da nije nemoguće, ja kad sam video da "imam" 4096, napustio sam sistem i pojurio da sto pre zavrsim, pa se ovako sve razbucalo. Da sam nastavio lagano, ko zna dokle bi se slozilo.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pomagajte drugovi, hoću da se ubijem!
Danas mi se desilo prilikom otvaranje 9gag da mi je komp totalno zablokirao, ništa drugo nisam mogao nego da isključim dugim držanjem dugmeta za paljenje. Kada sam ga ponovo htjeo upaliti, zablokira kada treba da se pojavi ono welcome.
Reinstaliram sistem, ali radi mnogo usporeno, svi driveri prođu, samo kada treba za grafiku tu problem.
Instalacija prođe, ali pošto je potrebno resetovati da potpuno završi za grafiku, isti problem prilikom podizanja sistema.
Uradim system restore na stanje prije instalacije drajvera za grafiku, podigne sistem, ali je slika mrljava jer ne odgovara rezolucija.
I primjetio sam da je mnogo usporen nakon reinstalacije sistema.
Sistem je Win 7 64 bit, grafika je Intel 3000HD i AMD 6490M.
Tražio sam na googlu, još je ljudi imalo takav problem, ali niko nije našao rešenje. Ima li neko od vas ideju?

Danas mi se desilo prilikom otvaranje 9gag da mi je komp totalno zablokirao, ništa drugo nisam mogao nego da isključim dugim držanjem dugmeta za paljenje. Kada sam ga ponovo htjeo upaliti, zablokira kada treba da se pojavi ono welcome.
Reinstaliram sistem, ali radi mnogo usporeno, svi driveri prođu, samo kada treba za grafiku tu problem.
Instalacija prođe, ali pošto je potrebno resetovati da potpuno završi za grafiku, isti problem prilikom podizanja sistema.
Uradim system restore na stanje prije instalacije drajvera za grafiku, podigne sistem, ali je slika mrljava jer ne odgovara rezolucija.
I primjetio sam da je mnogo usporen nakon reinstalacije sistema.
Sistem je Win 7 64 bit, grafika je Intel 3000HD i AMD 6490M.
Tražio sam na googlu, još je ljudi imalo takav problem, ali niko nije našao rešenje. Ima li neko od vas ideju?

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Nemoj nikada više da ideš na 9gag.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Uze mi post iz tastature

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Iosis
- VIP
Daj ti meni rešenje problema, pa neću više. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
Ako nije laptop u pitanju, raskači sve živo u kompu pa ga sastavi ponovo (a i da jeste laptop, uradi to isto sa memorijom i hard diskom). Proveri u kakvom ti je stanju HDD, da nema nekih oštećenja. Promeni memoriju i/ili grafičku, da bi ih eliminisao kao potencijalne uzročnike problema.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Jeste laptop. Disk u memoriju je provjerio self test kaže da nema greške. Sutra ću raskačiti pa ću vidjeti šta će reći. Našao sam na netu da bi trebalo izvaditi na bar 30 sek i onu bateriju na matičnoj, ali koliko vidim moram da rastavim pola laptopa da bi došao do nje. Jer kada otvorim veliki poklopac ne vidim je nigdje.
Samo molim Boga da nije nešto hardverski crklo.
Samo molim Boga da nije nešto hardverski crklo.
- stalker92
- Kontakt:
Do pre nekih dana sam imao ozbiljnih problema sa netom, tipa ping 300ms u najboljem slucaju, otvarao Google 50 sekundi, brzina varirala od 2 do 30kb/s i slično. Imam Telekom ADSL 6/1Mbit, Huawei HG532e, WiFi preko 2 sobe i u PC-ju PCI kartica TP-Link (poprilično matora). Krenem metodom eliminacije, pozajmim od Daniela neki Netgear USB dongle, radi, ubija kako radi
E sad, pošto se u mrežnu opremu razumem nikako, treba mi savet koju WiFi karticu da uzmem. Znači namena joj je da hvata ovaj kućni WiFi, i da to radi što bolje moguće (signal na ovom dongle-u je 54% kad je u zadnjem USB-u, oko 70+% kad je u frontalnom gornjem portu). Više bih voleo da je PCI, da mi ne zauzima USB port, mada koliko vidim veći je izbor USB dongle-ova...
P.S. Razmišljao sam u pravcu ovoga, ali ruter nema priključak za antenicu...

E sad, pošto se u mrežnu opremu razumem nikako, treba mi savet koju WiFi karticu da uzmem. Znači namena joj je da hvata ovaj kućni WiFi, i da to radi što bolje moguće (signal na ovom dongle-u je 54% kad je u zadnjem USB-u, oko 70+% kad je u frontalnom gornjem portu). Više bih voleo da je PCI, da mi ne zauzima USB port, mada koliko vidim veći je izbor USB dongle-ova...

P.S. Razmišljao sam u pravcu ovoga, ali ruter nema priključak za antenicu...

'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- stalker92
- Kontakt:
Da imam mogućnosti već bi ga razvukao... 

'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- BojanM
- BOFH
Da otvoriš ruter, verovatno bi unutra našao antenicu i priključak jako sličan tome... pride, nisam najbolje razumeo, veći je izbor trenutno USB WiFi donglica nego PCI kartica? Plus, bilo koju karticu da uzmeš i zakačiš joj tu izdvojenu antenicu, trebalo bi da vidiš boljitak...
pozdrav, Bojan

- stalker92
- Kontakt:
Zar nisu ove antenice za predajnike, a ne za prijemnike? (Bolje ispasti glup nego iz aviona...
)
Ne bih otvarao ruter, pošto je Telekomova oprema, i već sam menjao u svojoj istoriji korišćenja par puta opremu kod njih, pa da me ne rebnu principom "crklo je zato što je otvaran a ne zato što je govno".

Ne bih otvarao ruter, pošto je Telekomova oprema, i već sam menjao u svojoj istoriji korišćenja par puta opremu kod njih, pa da me ne rebnu principom "crklo je zato što je otvaran a ne zato što je govno".
'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- BojanM
- BOFH
Svaka antena može da bude primopredajna, zavisi šta je na nju nakačeno (štaviše, da nije tako, ne bi bilo dvosmerne komunikacije) 
Doduše, postoje one koje su optimizovane za jednu, odnosno za drugu ulogu.

Doduše, postoje one koje su optimizovane za jednu, odnosno za drugu ulogu.
pozdrav, Bojan

- stalker92
- Kontakt:
Tako sam i mislio prvobitno, nego me zbunio opis:

Povećajte kvalitet i domet signala vašeg rutera ili access pointa.

'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Eeee softveraši, bolje iz avionastalker92 piše:(Bolje ispasti glup nego iz aviona...)

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
Potpisujem.dule0911 piše:Kabl.
Ako je ikako moguce (a u 99.999% slucajeva jeste), razvuci gajtan, i zaboravi na brige.
Jeste da se treba zezati, busiti zidove i stokove, dizati lajsne ili zavlaciti kabl iza oramana, nekako ga prikriti, jeste da ce domacica da se buni, al ne postoji bezicna zamena koja je blizu bakra.
Naravoucenije, kad lakirate parket, postavljate laminat ili u bilo kom slucaju kada dizete parket lajsne, pazarite ovo:
http://www.netiks.rs/podne-lajsne-boje-drveta
Nije bog zna sta od kanala, ali bez problema u njega staju jedan koaksijalac (kablovska) i bar dva UTP (net/telefon).
Estetski se uopste ne razlikuje od klasicne parket lajsne. Za one koji mnogo polazu na estetiku, postoje varijante gde je moguce na kosu povrsinu zalepiti nesto sto vama odgovara (od furnira pa do itisona, trake ultraplasta u dezenu koji ti odgovara...)
Djak pesak 

-
- Trovač foruma!
- mbole
Sta grom?
Ako zvekne negde dovoljno blizu, protrcace kroz 220V instalaciju i ubice sve sto je na nju pikljuceno, a to kako si povezan na mrezu je najmanje bitno.
Ako mislis na tel linije, pa da protrci sa modema na ruter pa na mrezu, mreza je galvanski odvojena (i na switchu i na karticama). Ako preskoci sa tel dela na mrezu, preskocice i na napajanje, pa ti dodje na isto. A i telekom je zadnjih godina (barem ovde) malo doveo u red vazdusne linije, odnosno varnicnike (ili kako se vec zovu) na njima, pa su dosta retki slucajevi ubijanja modema i nadalje zbog grmljavine.
Ako zvekne negde dovoljno blizu, protrcace kroz 220V instalaciju i ubice sve sto je na nju pikljuceno, a to kako si povezan na mrezu je najmanje bitno.
Ako mislis na tel linije, pa da protrci sa modema na ruter pa na mrezu, mreza je galvanski odvojena (i na switchu i na karticama). Ako preskoci sa tel dela na mrezu, preskocice i na napajanje, pa ti dodje na isto. A i telekom je zadnjih godina (barem ovde) malo doveo u red vazdusne linije, odnosno varnicnike (ili kako se vec zovu) na njima, pa su dosta retki slucajevi ubijanja modema i nadalje zbog grmljavine.
Djak pesak 

-
- Trovač foruma!
nije isto, ako nisi spojen kablom ne moze da te ubije kroz tel. liniju
ne znam kako gdje ali meni se to desavalo par puta dok jos nisam imao wi-fi, i ne samo meni, svima je rikavalo na mreznoj, kad se dobro pogleda ploca vidi se da je tu potamnila
sad mi treba 20cm kabla da se spojim al sam bezicno i nek grmi koliko hoce
ne znam kako gdje ali meni se to desavalo par puta dok jos nisam imao wi-fi, i ne samo meni, svima je rikavalo na mreznoj, kad se dobro pogleda ploca vidi se da je tu potamnila
sad mi treba 20cm kabla da se spojim al sam bezicno i nek grmi koliko hoce