Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od knez91 » utorak, 14. jun 2011. u 11:05h

slicna situaciju sam i ja imao pre 2-3meseca, ja u desnoj stranui ovaj sa leve staj, srecom pa sam vieo kroz njegova stakla da se neko krece pa sam stao, ali da je imao zatamljena ili da je bio veci ode i ja isto u bajbukanu....

a juce mi se isto nesto desilo, idem od sajma ka novom naselju, i pre pruge (idem 50) odjednom bez ikakve signalizacije pada rampa (spusta se :) ) ja nalego na kocnici isto abs...... i stajem tako da mi je prednji deo ostao ipod pruge, jedva, srecom pa nikog nije bilo iza mene, pa sam se vratio nazad a i nije me naguzio......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jun 2011. u 11:56h

Ja kad vidim da auto stoji ili koci/usporava pred pesacki, a ja se krecem paralelno ili u istom smeru kao i on, kocim instiktivno uvek jer sam kao dete gledao gazenje upravo u takvoj situaciji, auto ispred caleta i cale u desnoj traci su stali na pesacki, ovaj treci iza pun gas i levom trakom da ih obidje, uleteo je u 2-3 devojcice sa nekih 50-60km/h. Stravicna scena i prizor posle. A deca su se vracala iz skole, prvi-drugi razred, poslednji dan skole sa knjizicama u ruci. Bas im je fino zapoceo raspust :(

Dosta puta mi se tako desilo da ovi iza mene sviraju/bune se, jer kola pored nisu stala zbog pesaka vec staju, ali mogu da mi popuse :.!.: , bolje da ja stanem nego da se desi vece sranje, makar stao i dzabe.

Trebalo bi svi da se ugledamo na svajcarce po tom pitanju. Mnogi misle da su budale, ja mislim da su veoma tolerantni i civilizovani. Kod njih kad pesak krene ka kolovozu, dok je jos na trotoaru, nebitno da li je na pesackom prelazu ili ne, svi staju da ga propuste. I to bez sirena ovih iza, bez nervoze/preticanja/histerije... Vec sve opusteno i totalno normalno :)
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 14. jun 2011. u 12:36h

Ovo je sada haos, ljudi lete ko muve bez glave, a kad vide da neko stoji na trotoaru a da je iole blizu pešačkom nabadaju kočnicu i škripe gume na sve strane.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jun 2011. u 12:42h

To naglo zaustavljanje i mene nervira, pogotovo pojedini pesaci koji su se izbezobrazili od kako je uveden novi zakon. Znaci bukvalno mi podlece pod auto, ne moze da shvati da ja hocu da stanem, ali isto tako necu da ga ubijem kad idem 50km/h a on mi na 5m od pesackog ide pod auto, kao da briga sto ce da pogine.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 14. jun 2011. u 12:48h

Podržavam propuštanje pješaka na prelazu i uvjek stanem da bih ga propustio osim ako pješak naiđe baš kada sam na 5 metara od prelaza i ne mogu da stanem kako treba pa makar i nabo kočnicu do poda. Ali to stajanje pješacima van prelaza, to nikako. Čemu onda da se obilježava prelaza ako ćeš ga propuštati i van njega.
Danas gledam iz busa neku babetinu kako prelazi ulicu van prelaza koji joj je na bukvalno 3 metra od nje. Prvo je prešla tri trake, prešla ostrvo između kolovoza i taman kada se autima pali zeleno ona uleće među njih i kako oni kreću ona nešto grana rukama i buni se. A kao što rekoh prelaz sa semaforom je udaljen bukvalno 3 metra. Ali ne može stoka da čeka. Da mogu da određujem zakon, takvim ćurkama bi zvekno kazno da joj praunuci otplaćuju. Jer da je ju je neko zakačio autom opet bi taj vozač bio kriv. Pješaci su postali bezobrazni i to mnogo. Shvatili su zakon bukvalno da vozač mora da stane i više skoro i ne gledaju nego izleću ko kokoši. Jeste da je saobraćajni zakon na njihovoj strani, ali zakon fizike nije, ako izleti nekom ko neće imati dovoljno vremena da se zaustavi... Ćao zdra'ooo!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 14. jun 2011. u 12:49h

ja ne znam da li ovo spada u saobracja i situacije,ali sam nocas sanjao da sa mu napislai kaznu od 32 000 dinara.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 14. jun 2011. u 13:08h

Jesi zamenio za 30 dana bajboka i 2 soma u kešu? :D

Evo ti ovde tumač snova thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 14. jun 2011. u 13:18h

Mozda ce ovo zvucati ludo ali trebalo bi neka budala da pukne nekog na pesackom da se pesaci malo smire.
Novi Beograd ulica iza Arene,par pesackih bez semafora,po dve trake u jednom smeru. Gledam babu sa desne strane kako krece da prelazi gledajuci bukvalno u suprotnu stranu i ni u jednom trenutku se nije zapitala da li neko vozi tuda ili da li je ja ili ovaj sto ide pored mene vidimo. Baba hoce da predje ulicu i onako bezobrazno polako hoda ne gledajuci da li cu ja uspeti da stanem uopste.
Doslo mi da izadjem iz auta da je zadavim.
Pa ako nista,7puta je njoj lakse da prodjemo nas dvojica i da ona na miru predje pesacki posto nikog nije bilo iza nas,nego da nas dvoje naglo kocimo,i pitanje je da li ja pricam telefonom,ili menjam stanicu na radiju,ili spavam za volanom i zbog trenutka nepaznje mogu da je ubijem. Nije mi jasno kako se budale ne plase bre auta,uopste im nije jasno da to moze da ih ubije.

Nego sta bi sa kamerama?? Osecam se kao idiot po gradu idem 55km/h i sve obilazim.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 14. jun 2011. u 13:24h

Svako jutro prelazim Borsku kod pet solitera, koliko god se trudim da prelazim kad nema vozila toliko su i vozači bezobrazni. Onaj u desnoj traci stane, pešak krene, a onaj u levoj pun gas. Jutros se vojni Tamić suljao pet metara sa zapaljenim zadnjim gumama u levoj traci, da ne bi ubio pešake koje je stao da propusti onaj u desnoj.
E i da spomenem - opet sudar isped moje kapije mrgreen Punto stao da skrene levo, onaj iza u Pandi se zaleteo i nije gledao, nije mogao da ukoči, nabo se u njega, a od pozadi još dvojica u Pandu, pa i Panda i Punto odoše u jarak :haha:
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 14. jun 2011. u 13:28h

Ima naravno i vozaca idiota,ali je poenta price da nece pesak ubiti auto nego ce auto ubiti pesaka,pa bi valjda pesaci trebalo da budu MNOGO pazljiviji nego sto su u poslednje vreme.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jun 2011. u 13:34h

Dusan64 piše:pa bi valjda pesaci trebalo da budu MNOGO pazljiviji nego sto su u poslednje vreme.
Sa ovim se slazem, postali su mnogo bandoglavi tj nepazljivi. Ide na pesacki i ne gleda uopste da li ima automobila, kamoli koliko su oni blizu pesackom i da li mogu da stanu.

Bas me briga sto pesak oce da pogine, ali me (itekako) briga sto cu ziveti ceo zivot sa traumom jer sam ubio/povredio coveka.
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 14. jun 2011. u 13:46h

Hoćeš da kažeš - odgovaraćeš kao za čoveka? :rotfl:
Ford weist den Weg.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 14. jun 2011. u 13:58h

E bas to. Em ce budala do pogine,em ce da ti upropasti zivot.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 14. jun 2011. u 14:49h

Mnogo njih nisu vozaci pa pojma nemaju. a mene dosta brine bulevar revolucije jer sam tacno znao sta ce da se desi kad stave stanice na sredinu ulice. Kao navala zombija,smao prelaze. Pitanje je trenutka kad ce neko biti udaren

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 14. jun 2011. u 15:29h

To što Dušan kaže lakše je njoj da stane i propusti dva auta nego ta dva auta da stanu njoj. Ja gledam kada prelazim ulicu i idem sam, a nailazi auto ili dva ja usporim i propustim njih, jer što da se njih dvojica cimaju zbog mene jednog, a meni tih 5-6 sekundi dok oni prođu ne znači ništa. To je ona kultura u saobraćaju koja u našem narodu nedostaje. Ne kažem da sad treba stati na pa brojati koliko ima nas poješaka, koliko auta itd, nego malo gledati oko sebe, razmišljati i o drugim ljudima.
Ali iskren da budem, i sam nekad bezobrazan na prelazu, često se dešava situacija da dođem na prelaz gdje nema semafora (onaj ko poznaje NS zna koji su to: Bulevar kod stadiona, Jevrejska, Jaše Tomića...) stanem sačekam da prolaze auta jer stojim sam, i mislim neko će da stane, u tom dok ja čekam dođe još pješaka i nas više nije jedan nego 6-7, a oni i dalje šibaju niko da stane, e tad se moram napravit lud pa zakoračit inače tu možeš osjedit čekajući.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 14. jun 2011. u 15:33h

I ja isto ko ti ,pustma kola,pogotovo u ulicama gde znam kako to izgleda jer vise vozim nego sto idem peske. Meni se deislo skoro par puta da na sred pešačkog jednostavno mi a stub pokrije vidno polje i ne vidim pešaka i krenem a on u isto vreme krene na ulicu...

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jun 2011. u 18:07h

Tako sam ja udario pre neki dan zenu na medaku, stala mi je tacno gde je, ako tako mogu da ga nazovem, D stub na mondeu, znaci u cosku auta tacno iza zadnje stopaljke. Tu je malo siri stub, tj prozor ne ide bas do svetla vec ima jedno 10-15cm lima, pa onda ide svetlo, pa zadnje staklo koje na sebi ima oko 5-10cm crnog, i tacno je stala tako da je ni u retrovizoru ni kad se okrenem ne vidim. Ubacim u rikverc da izadjem sa parkinga, pogledam nema nikog, sreca dodao sam mali gas i u tom trenutku se odjednom stvori iza auta tj na zadnjem staklu je ugledah i dok sam stisnuo kocnicu vec sam je malo udario, ali nije pala ili nesto... Srecom pa je bila opustena i samo me pitala jel gledas unazad, ja joj se izvinim i kazem bili ste mi u mrtvom uglu stvarno vas nisam video... Kaze ok kapiram, i to je to. Iskreno imao sam srecu jer nije bila neka baba, mada babe su debele nju nema sanse da bih omasio, ova tanka pa se sakrila :D
Fiesta!!

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 14. jun 2011. u 20:52h

Samo par mojih iskustava.

Mama koja gura kolica ulicom umesto trotoarom U Glavnoj u Zemunu, ispred poste.
Tri devojcice koje se setaju po sred Preradoviceve (takodje Zemun), i jednostavno ne reaguju na kratko "trut-trut".
Sampion koji pretrcava novosadski put, ispod Mancetovog mosta, nocu, dok pada kisa, obucen u crno od glave do pete (video sam ga na 5m, i ni dan danas ne znam kako sam uspeo da ga promasim).
Ko nije vozio po Paracinu, i po Nici-Bataj-Nici, ne zna da je ustvari kolovoz napravljen za kretanje pesaka a slobodan trotoar od par metara sirine, valjda sluzi da lepo izgleda.

Definitivno treba uvesti pesacku dozvolu.
Djak pesak :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 15. jun 2011. u 10:03h

dule0911 piše: ...mada babe su debele nju nema sanse da bih omasio, ova tanka pa se sakrila :D
Zakljucak: suvopicaste su rizicnije u saobracaju... :jeeej:
Slika

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 15. jun 2011. u 12:00h

...iliti, moz se nazuljas hahahaha

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 15. jun 2011. u 13:30h

Ja u svakom slučaju podržavam žuljanje ;)

Znam da je Iosis, npr. iz frakcije za ljuljanje :haha:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 15. jun 2011. u 13:32h

fancy piše:Ja u svakom slučaju podržavam žuljanje ;)
+1
Slika

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 15. jun 2011. u 13:34h

fancy piše: Znam da je Iosis, npr. iz frakcije za ljuljanje :haha:
hahahaha hahahaha hahahaha
..........................................

...tvrda struja, levica...kolko ima tih frakcija hahahaha hahahaha hahahaha

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 15. jun 2011. u 14:49h

Ma oni su krajnja desnica ;)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 15. jun 2011. u 15:54h

Ma ja podržavam sve tipove - USB. :vid budale: Jedino ne podržavam one gabore koji imaju 15 kila zajedno sa kardanom Transita. :vid budale: Ne volim da budem u strahu da će nožica da pukne kad malo jače uhvatim. cekicko

P.S. Više volim one što ljuljaju, ali ni one što žuljaju ne zaobilazim. mrgreen

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“