Teranje zivotinja
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Re: Teranje zivotinja
Moj mačak isto voli da legne na haubu kad je topla, u garaži. Kad sam video tragove, počeo sam da pokrivam haubu jednim starim čaršavom... I sve je ok 

Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Fancy, ne radi se o kako kazes "sitnim zivotinjama", nego o vlasnicima koji ne vode racuna o istim. To sto je njima apsurd ili "nenormalno" kako mi jedan komsija rece, da drze macku u kuci, to nije moj problem. Nemam nista ni protiv zivotinje niti da istu poseduju, ali ja je ne zelim i tacka, nema potrebe da objasnjavam zasto. Naravno kad ta zivotinja napravi stetu nad mojom imovinom (nije mi se desilo za automobil, vec za druge stvari, mnoooooogoooo puta), kako da se ne iznerviram? I kad im skrenem paznju na to, oni se podsmevaju ideji da macku drze u kuci ili da uzmu duzi povodac i vezu je za kucicu da nema veliki krug kretanja. "Gde si ti to video da se macka vezuje?" E pa, u civilizovanim zemljama se tako radi, nije nista nenormalno. A od prici "to nije moja macka uradila, nikad to ne bi uradila" mi se vec smucilo.
Kucici barem samo laju, to resavam prebacivanjem jastuka preko glave, ali ne preskacu ograde i ne pentraju se tamo gde im nije mesto.
Kucici barem samo laju, to resavam prebacivanjem jastuka preko glave, ali ne preskacu ograde i ne pentraju se tamo gde im nije mesto.
Fiesta!!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa naravno da se radi o "sitnim životinjama" jer je hejt samo prema njima. "idu gde im nije mesto", "pentraju se gde im nije mesto"... mislim, to je životinja - koja je zaista njena percepcija o tome gde joj je "mesto"?
Inače, slažem se da ako imaš problem to rešiš sa vlasnikom, ako nema vlasnika, jbg. nije životinja kriva što ju je neko neodgovoran izbacio na ulicu.
Enivej, Ford je, za ljubitelje drastičnih metoda odmazde, ionako već izbacio na tržište malog eksperta:
[youtube][/youtube]
Kad smo kod životinja - sve vreme se poteže argument "moja imovina", "moje ovo", "moje ono"... bre svet je zaista otišao u onu stvar ako smo samo na svoju imovinu osetljivi. Sa druge strane, zaboravljamo pravu opasnost kad su životinje u pitanju. Kučići su ekstremno opasni, kad se zaleću na točkove, i ljudi, da bi ih izbegli, prave razne manevre koji više ne koštaju samo nečije imovine nego vrlo lako i života.

Enivej, Ford je, za ljubitelje drastičnih metoda odmazde, ionako već izbacio na tržište malog eksperta:

[youtube][/youtube]
Kad smo kod životinja - sve vreme se poteže argument "moja imovina", "moje ovo", "moje ono"... bre svet je zaista otišao u onu stvar ako smo samo na svoju imovinu osetljivi. Sa druge strane, zaboravljamo pravu opasnost kad su životinje u pitanju. Kučići su ekstremno opasni, kad se zaleću na točkove, i ljudi, da bi ih izbegli, prave razne manevre koji više ne koštaju samo nečije imovine nego vrlo lako i života.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Evo ja cu ti navesti konkretan primer a ti mi reci da nisam u pravu kad ne volim neke vlasnike tih istih "sitnih" zivotinja.
Udje u kokosinjac, pobije 2-3 nedelje stare pilice (oko 30 komada) sve do jednog, i to ih ne odnese ili pojede, samo ih ubije, valjda joj je zanimljivo. I posle meni vlasnik kaze "nije to moja macka", "necu da je drzim na povodcu". Pa udje u bastu gde je nesto posejano, krene da kopa/zapisava/kenja po sadnicama necega, a to posle neko treba da pojede. Kuce to ne radi, cak ni ptice, reeetko koja svraka udje da cacka nesto, plus je nju veoma lako zaplasiti. Macku teras, ona te samo gleda, tek kad joj pridjes na metar ona se kao skloni, stane u nekom cosku i ceka dok ti ne odes pa nastavlja svoju stvar.
Za automobile i tako to je druga prica, ali eto neko je osetljiv i na te stvari i razumem ga, s pravom.
Udje u kokosinjac, pobije 2-3 nedelje stare pilice (oko 30 komada) sve do jednog, i to ih ne odnese ili pojede, samo ih ubije, valjda joj je zanimljivo. I posle meni vlasnik kaze "nije to moja macka", "necu da je drzim na povodcu". Pa udje u bastu gde je nesto posejano, krene da kopa/zapisava/kenja po sadnicama necega, a to posle neko treba da pojede. Kuce to ne radi, cak ni ptice, reeetko koja svraka udje da cacka nesto, plus je nju veoma lako zaplasiti. Macku teras, ona te samo gleda, tek kad joj pridjes na metar ona se kao skloni, stane u nekom cosku i ceka dok ti ne odes pa nastavlja svoju stvar.
Za automobile i tako to je druga prica, ali eto neko je osetljiv i na te stvari i razumem ga, s pravom.
Fiesta!!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Dobro, nisam ideju imao da su pilići stradali,
skapirao sam da pričamo o kolima. Al tu je zaista neka opasna mačka u pitanju
Pazi ovo - moj ludi tast je golubar i ima nekoliko kaveza golubova i nekoliko mačaka u dvorištu. Ni jedna ne jebe da juri golubove (standardna procedura, kad je mala i ako pokuša da pojuri goluba dobije ćušku
za pamćenje), čak ih i pušta s vremena na vreme da uđu da pohvataju miševe u kavezima. Takođe imaju i piliće (ono, grebemo se za sveža jaja i sl .
), nepotrebno da kažem da nikad nisu imali ni jedan slučaj kao ti. A, gle sad, najveći im problem pravi njihov džukac koga ne mogu godinama da nauče da ne juri golubove i da ne laje na njih, tako da ga, nesrećnog, puštaju po dvorištu slobodnog samo uveče kad golubovi odu da kuntaju
Jbg, šta da ti kažem, ima raznih i mačaka i kučaka, al ljudi su nepogrešivo krivci za sva sranja...

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
One životinje koje su prepuštene same sebi ne mogu da krivim, ali bi o njima trebali da vode računa društva za zaštitu životinja. A one životinje koje imaju pripadaju nekome treba da gazda brine o njima. Najgore što uglavnom kao što Dule kaže ti ljudi nikad neće da priznaju da su baš njihove životinje skrivile nešto. Ja nisam imao takvih problema lično, ali baba na selu jeste. Od njenog prvog komšije pas je redovno dolazio da krade jaja iz kokošinjca, nekad i neku kokoš zadavi. Kad mu kažu da ga veže, on se buni i kaže da nije njegov pas to uradio.
A za vožnju i izbjegavanje životinje, pa ne znam, neki dan sam o tome razmišljao, šta da radim u takvoj situaciji, da li da udarim životinju ili da bježim na drugu stranu pa da uradim u auto. Ni jedno ni drugo ne bih volio da mi se desi. Udario sam psa biciklom, u prvi tren sam bio ljut, da nije pobjegao, tačnije totalno ispario dok sam ja došao sebi (išao 35 km/h izletio je pred mene pa sam preletio preko) ubio bih ga, al' kasnije kad sam se smirio bilo mi ga žao.
A za vožnju i izbjegavanje životinje, pa ne znam, neki dan sam o tome razmišljao, šta da radim u takvoj situaciji, da li da udarim životinju ili da bježim na drugu stranu pa da uradim u auto. Ni jedno ni drugo ne bih volio da mi se desi. Udario sam psa biciklom, u prvi tren sam bio ljut, da nije pobjegao, tačnije totalno ispario dok sam ja došao sebi (išao 35 km/h izletio je pred mene pa sam preletio preko) ubio bih ga, al' kasnije kad sam se smirio bilo mi ga žao.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Neznam sta da radim vise sa mackama, cepaju mi ove dzakove za djubre i rasturaju djubre po celoj ulici, dodje mi sve da ih potrujem, vec mesecima me muce, ima ih najmanje desetak, popizdecu, ajde sto spavaju ispred kuce i sto su pocele da ulaze u kucu svaki bozji dan naprave neku stetu. Sada znam kako je RS u, ovde ima prazan plac preko puta mene i tacno samo bacaju kucice i macice cuveni ljubitelji zivotinja, uzmu ih pa kada neznaju sta ce snjima- kod daraka, tacno vidim kada padne mrak kako ih izbacuju iz kola, kucici se razbeze ali macke, sacuvaj boze, ja stvarno neznam kako cu od ove njihove zapekve kako cu da spavam, ima dosta bolesnih, otecenih, verovatno kada se razbole oni ih liferuju bas kod mene, rese problem uvaljujuci drugim, plasim se imam male klince, macke skoro da se neboje ljudi, prenose besnilo.
- Iosis
- VIP
Ja bih u tom slučaju zvao neko društvo za zaštitu životinja pa neka se brinu o njima, a ako se ne odazovu pozivu, pravac neka novinari i reći sve kako je, a naročito spomenuti da se društvo nije odazvalo pozivu. Piče mi po živcima ''zaštitari'' uvjek nešto pametuju kako ih ne treba uspavljivati. A šta drugo da radiš, ljudi nemaju šta da jedu, a da se daju pare za životinje. Ne volim ni ja da ih ubiju, grozim se od pomisli, ali šta drugo da se radi. Nisu sve takve da bi napale nekoga i ugrizle, ali ne možeš na pogled znati. Ja bih bio najsrećniji kada bi svaki pas i mačka ili bilo koja napuštena životinja našla dom ili još bolje imali neki dio, nešto kao rezervat da se slobodno kreću i žive.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Estariol
Kupi plastičnu kantu za đubre...darko darko piše:Neznam sta da radim vise sa mackama, cepaju mi ove dzakove za djubre i rasturaju djubre po celoj ulici

- darko darko
imao sam burence ali su ga djubretari odneli sa djubretom, budale, ako neraznesu moje otpatke ranesu komsiji, pogotovo sto nekada cisto zaborave i da dodju po djubre,
, mada vredi ponovo pokusati, svaka cast za ideju, NAPISACU NENOSITI KANTU ZA DJUBRE
losis, to bi trebalo lokalne samouprave da rade, ali kod nas ni broj za licnu kartu ne mozes da dobijes, rasulo totalno. I ja to mrzim, zivotinje nisu nista krive, samo pokazujem bes, oni koji trebaju da rade svoj posao nerade, nikada nije bilo ovako, jebm ti demokratiju kada je gore otkad se pojavila ta drustva koja samo lopinjaju, moram da resim, pocele su bas da se pentraju po mojim zivcima a i po decjim stvarima, samo mi treba ideja kakao, snimacu ih da vididte kako se to nakotilo, kada dodje utorak svo djubre leti po ulici, djubretari pokupe cele dzakove a dubre ostane. Imao sam nemacku dogu, onda nije bilo konkurencije zivotinja u dvoristu, sada
macaka da nemogu da prebrojim, totalno bez kontrole.

losis, to bi trebalo lokalne samouprave da rade, ali kod nas ni broj za licnu kartu ne mozes da dobijes, rasulo totalno. I ja to mrzim, zivotinje nisu nista krive, samo pokazujem bes, oni koji trebaju da rade svoj posao nerade, nikada nije bilo ovako, jebm ti demokratiju kada je gore otkad se pojavila ta drustva koja samo lopinjaju, moram da resim, pocele su bas da se pentraju po mojim zivcima a i po decjim stvarima, samo mi treba ideja kakao, snimacu ih da vididte kako se to nakotilo, kada dodje utorak svo djubre leti po ulici, djubretari pokupe cele dzakove a dubre ostane. Imao sam nemacku dogu, onda nije bilo konkurencije zivotinja u dvoristu, sada

- Estariol
Evo ti još jedna ideja: kupi dva ili tri nemačka lovna terijera, ali da su iz istog legla. Jesu mali al otrov se čuva u malim bočicama...
Otrov su i za miševe, pacove, a za mačke da ne pričam... Plus ako ih je više od jedan, i domaćinstvo odlično čuvaju, jer rade kao tim... Mana im je da su skloni lajanju ali tome se mogu odučiti... 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
@RS_cabrio
Cuti, ti si jos dobro prosao, zamisli da ti se desi nesto ovako...

Uploaded with ImageShack.us
Cuti, ti si jos dobro prosao, zamisli da ti se desi nesto ovako...

Uploaded with ImageShack.us

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ovaj je toliko simpatičan da ne bi mogao da mi smeta, majke mi.Evo jednog videa za smejanje ko nije video, kad smo već kod australijskih zivotinja
http://www.youtube.com/watch?v=HfsIOXzB ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=HfsIOXzB ... re=related
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Kako šta drugo raditi??? STERILISATI IH!Iosis piše:Ja bih u tom slučaju zvao neko društvo za zaštitu životinja pa neka se brinu o njima, a ako se ne odazovu pozivu, pravac neka novinari i reći sve kako je, a naročito spomenuti da se društvo nije odazvalo pozivu. Piče mi po živcima ''zaštitari'' uvjek nešto pametuju kako ih ne treba uspavljivati. A šta drugo da radiš, ljudi nemaju šta da jedu, a da se daju pare za životinje. Ne volim ni ja da ih ubiju, grozim se od pomisli, ali šta drugo da se radi. Nisu sve takve da bi napale nekoga i ugrizle, ali ne možeš na pogled znati. Ja bih bio najsrećniji kada bi svaki pas i mačka ili bilo koja napuštena životinja našla dom ili još bolje imali neki dio, nešto kao rezervat da se slobodno kreću i žive.
Nemojte smetnuti s uma dve stvari: 1) da smo ih mi (ljudi, jelte) propitomljavali i da smo ih mi dovukli sa sobom da žive u našem okruženju i 2) da mi osvajamo i oduzimamo njima od životnog areala šireći i množeći se.
Postoje među nama ljudi koji nemaju šta da jedu pa prave po petoro i više dece! Šta s njima raditi? Valjda se čovek toliko razlikuje od životinje da može da vlada svojim instinktima. Životinja je zato životinja što svoje instinkte ne može da obuzda. Zato je sterilizacija JEDINO rešeje za kontrolisano održavanje populacije što kućnih što uličnih pasa. Što se mačaka tiče - one mnogo bolje kontročišu prirodnim putem svoj priraštaj jer su one iz familije zveri i imaju svoju teritoriju i ako im je teritorija skučena neće se u tolikom broju razmnožavati.
A to, što neke budalčine puštaju svoje pitove da se pare sa uličnim kerušama uzduž i popreko pa posle pujdaju svoje "ljubimce" da malo "treniraju" - to, složićeš se, nije problem pasa!
I da se vratim na tvoju genijalnu: "ljudi nemaju šta da jedu a da se daju pare za životinje" - a ko je kriv što ti ljudi nemaju šta da jedu? Životinje možda? Zato što ljudi nemaju šta da jedu zato životinje treba da pate/stradaju? Čoveče...
- Estariol
I sad bi po tebi čovek trebao SAM da pohvata mačke oko svoje zgrade i da ih nosi na sterilizaciju??? Oš TI možda to da finasiraš?
Aj pročitaj temu od početka pa razmisli o tome što si napisao...

Aj pročitaj temu od početka pa razmisli o tome što si napisao...

- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
A što si se ti osetio prozvan?
I da si se malo raspitao, saznao bi da postoji ustanova koja se zove Centar za mešance gde se ulični psi i mačke sterilišu za dž a ti ostaviš kintu koliko hoćeš (ako hoćeš) a možeš i da doneseš hranu, lekove, ćebad... da volontiraš malo...
Uzgred, ja UČESTVUJEM u temi od početka!

I da si se malo raspitao, saznao bi da postoji ustanova koja se zove Centar za mešance gde se ulični psi i mačke sterilišu za dž a ti ostaviš kintu koliko hoćeš (ako hoćeš) a možeš i da doneseš hranu, lekove, ćebad... da volontiraš malo...
Uzgred, ja UČESTVUJEM u temi od početka!
-
- Ljubitelj životinja
Evo, vidite šta nam rade. Ja lepo govorim...sad će i da vas zavade ,pa im je onda još lakše....
Ja sam promenio pristup i vodim se devizom "Ako kaniš pobediti,ne smeš izgubiti" što znači da neprijatelja i njegovo kretanje moraš upoznati da bi mogao da planiraš strategiju....i sve je to mnogo organizovanije i ozbilnije nego što na prvi pogled izgleda....oni su među nama, i imaju još nekoliko punktova u okolini. Šta se tamo dešava,još ne znam, ali sam jednog pratio, i to kroz bulevar.I to je sve lepo dokumentovano..izvolte:
Slika jedan: Kretanje precizno definisanom putanjom,tj ivičnjakom.

Slika dva:
Nonšalantno i samouvereno mešanje sa ljudima ,bez straha ili bojazni.

Slika tri:
Trenutak skretanja na jedan od gore navedenih punktova

Ja sam promenio pristup i vodim se devizom "Ako kaniš pobediti,ne smeš izgubiti" što znači da neprijatelja i njegovo kretanje moraš upoznati da bi mogao da planiraš strategiju....i sve je to mnogo organizovanije i ozbilnije nego što na prvi pogled izgleda....oni su među nama, i imaju još nekoliko punktova u okolini. Šta se tamo dešava,još ne znam, ali sam jednog pratio, i to kroz bulevar.I to je sve lepo dokumentovano..izvolte:
Slika jedan: Kretanje precizno definisanom putanjom,tj ivičnjakom.

Slika dva:
Nonšalantno i samouvereno mešanje sa ljudima ,bez straha ili bojazni.

Slika tri:
Trenutak skretanja na jedan od gore navedenih punktova

- Iosis
- VIP
E ako ima i još nekoliko mjesta gdje boravi probaj sa hranom ga zeznut. Evo ovako, mojoj je drugarica prebjegla njene komšinice mačka zato što ju je moja drugarica mnogo bolje hranila nego ta njena komšinica. Pošto žive vrata do vrata moja drugarica je nekad kod sebe u stan upuštala mačku i hranila je često, mnogo bolje nego ta komšnica. I onda je mačka skoro pa prešla kod drugarice i nije se ni vraćala kući. Kada je komšinica tražila svoju mačku nazad, vratila se kod komšinice u stan ali je mačka stalno grebala po vratima da se vrati drugarici. Na kraju je mačka pripala drugarici.
I kaže mi drugarica da mačke idu tamo gdje im je bolje, gdje imaju bolju klopu. Tako da i ti probaj na to drugo mjesto ostavljati hranu, pa će ona da promjeni mjesto boravka. 

- darko darko
[youtube][/youtube]

- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Balkanski spijunRS_cabrio piše:Evo, vidite šta nam rade. Ja lepo govorim...sad će i da vas zavade ,pa im je onda još lakše....
što znači da neprijatelja i njegovo kretanje moraš upoznati da bi mogao da planiraš strategiju....

-
- Ljubitelj životinja
Baš to...s't im što se ja šalim,naravno. Bezveze sam video ovog žutog dok sam išao do prodavnice. Sada kad je lepo vreme,mnogo je lakša situacija,jer nemaju potrebu da se greju
-
- Ljubitelj životinja
PROPAST! Ispišala se ispod prozora , a u prizemlju sam, smrdi ubija,nema od spavanja ništa, tj ima, sa mačijom pišaćkom
- Iosis
- VIP
Malo vode pa operi. 

-
- Ljubitelj životinja
polivam lavorima sa domestosom,al ništa
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
pa moras ti prvi da "obelezis" teritoriju da vide da je zauzeto!RS_cabrio piše:PROPAST! Ispišala se ispod prozora , a u prizemlju sam, smrdi ubija,nema od spavanja ništa, tj ima, sa mačijom pišaćkom

a i ko ti garantuje da je to macka-macor? mozda neki ljubazni koms'o

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x