Download (programi, igrice, softveri).....
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
Da ti nije uključeno defragmentovanje diska tokom noći, pa da to cakće kad se pokrene?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Uze mi rec iz tastature, ako se ne varam to bi po default podesavanjima trebalo da bude ukljuceno u tako nekim nocnim satima...
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne isključio sam to.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Iosis
- VIP
Danas sam bio u servisu u kojem je zamjenjen disk. Rekli su mi da možda disk takav, da tako radi i da je normalno, ali da uradim self-test prilikom paljenja kompjutera. To sam uradio i skenirao ga je dobra 2-2.5 sata. Nije pokazao nikakvu grešku.
Pa sad neka ga ovako, ako crkne dok je u garanciji, dobro je.
Ali bi više volio da ne crkne nikako.
Pa sad neka ga ovako, ako crkne dok je u garanciji, dobro je.

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
A bice da je fabricki podesen da ide u idle kad ne pristupa fajlovima pa se zato i cuje
imao sa ja pre neki WD 500GB svake 4s je pokusavao da ode u idle iako lap top sljaka al ako disk ne pristupa nikakvim podacima on pokusava da ode u idle,resenje je WD izbacio na sajt u vidu programcica "wdidle" 

- Iosis
- VIP
Skinuo sam još neki program koji prikazuje ''zdravlje'' diska. Kaže da je 100% zdrav.
Izgleda da je ovo normalan rad.
Izgleda da je ovo normalan rad.
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Onda juri neki program koji moze da kontrolise ide tog diska i cepaj,naravno nemoj da mu bacis neko preterano vreme za idle 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Noviji seagate diskovi isto imaju taj bug za koji oni tvrde standardno "it's not a bug, it's a feature". Disk kad je neaktivan parkira glavu, i prilikom svakog novog pokretanja ti cujes taj "cak" ili sta vec. Pokusaj ako ti je u windowsu bilo gde namesteno da se gasi hdd posle nekog vremena od neaktivnosti, da deaktiviras to, u biosu isto ako ima takva opcija... Mada sumnjam da ce pomoci, posto je to interna logika u hddu koja parkira glavu, tako da jbg to ti je sto ti je.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Odma sam to pogledao za gašenje diska u winu, pa sam isključio i dalje se čuje.
To mi je palo na pamet jer tako se čuo disk prilikom aktivaranja HPove zaštite diska u slučaju pada. Da nekom ne padne na pamet da sam ga bacao, nisam, nego sam ga držao u ruci i brzo ga spustim i čuje se taj cak.
Ovde mi čudno što ga parkira kad npr. igram igru, ajd jasno mi kada gledam YT, a i to parkiranje bude na sekund, pa opet. Ali dobro, važno mi da nije pokvaren i da nije nikakva greška.
To mi je palo na pamet jer tako se čuo disk prilikom aktivaranja HPove zaštite diska u slučaju pada. Da nekom ne padne na pamet da sam ga bacao, nisam, nego sam ga držao u ruci i brzo ga spustim i čuje se taj cak.
Ovde mi čudno što ga parkira kad npr. igram igru, ajd jasno mi kada gledam YT, a i to parkiranje bude na sekund, pa opet. Ali dobro, važno mi da nije pokvaren i da nije nikakva greška.
- ivan-bgd
- Poruka: 20
- Član foruma od: subota, 16. mar. 2013. u 13:21h
- Kontakt:
Potrebna mi je pomoć oko downloada VIBER-a za android telefon.Naime pokušao sam ali ne dozvoljava download za naše tržište.Ima li nek da ruga caka?
Hvala na pomoći

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Idi preko Gugla direktno na njihov sajt i tamo ga skidaš bez problema 

- ivan-bgd
- Poruka: 20
- Član foruma od: subota, 16. mar. 2013. u 13:21h
- Kontakt:
Snađoh se u međuvremenu.Izgleda naši operateri ne daju da se preko google playa skida viber jer onda nemogu da deru na računima 
Ali uspeo sa.Hvala u svakom slučaju a ko ima problem evo linka: http://helpme.viber.com/index.php?/Know ... oid-market

Ali uspeo sa.Hvala u svakom slučaju a ko ima problem evo linka: http://helpme.viber.com/index.php?/Know ... oid-market
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Jel moze na ovom Hikvision-u da se uradi nesto sa slikom ,ekran mi je podeljen na 4 kamere,ali je nekako azvuceno , 16:9.Scorpio 696 piše:Evo sta read me kazeSpoilerShowDual Monitor Tools
------------------
Dual Monitor Tools is a collection of tools for users running multiple
monitor setups on Windows.
Currently the tools available are SwapScreen, DualLauncher, DualWallpaper, DisMon and DualSnap.
Dual Monitor Tools is free and has been released under the GPLv3 license.
For further information on usage of the tools, visit http://dualmonitortool.sourceforge.net
Release 1.8
-----------
The release consists of the following files:
SwapScreen.exe The swap screen tool
DualLauncher.exe Application launcher
DualWallpaper.exe The wallpaper setting tool
DisMon.exe Disables secondary monitors
DualSnap.exe The screen capture tool
Installation
------------
There is currently no installer, so you need to copy the files yourself
to a suitable directory.
SwapScreen
----------
This is a small tool that when started resides in the System Tray.
It allows you to assign hotkeys for various actions.
The main hotkey allows you to move the active window to the next screen.
This will also work if the active window is a maximised window.
There are also some hotkeys to emulate functionality that is built into
Windows 7, such as minimising and maximising the active window, so
users of XP and Vista can also use these.
Further hotkeys allow all windows on a particular monitor to be minimised
and to rotate the contents of the monitors.
This tool also allows you to restrict mouse movement between screens.
DualLauncher
------------
Dual Launcher allows you to launch your favourite applications with a
few key strokes and to position them at pre-configured positions on any
of your monitors.
DualWallpaper
-------------
Dual Wallpaper simplifies the process of using images as wallpaper on
multiple monitor setups
You can have a single image which is spread across all of your monitors,
or you can have different images on each monitor, or if you have enough
monitors, you could say have an image spread across 2 of your monitors
with another image displayed on the third monitor.
It also correctly sets the wallpaper when your primary monitor is not
your leftmost or topmost monitor.
DisMon
------
This allows you to change the enabled monitors and/or to change the
primary monitor while an application is run, with the monitor state
being restored when the application has finished running.
The application to run is specified as the first parameter to DisMon.
Any further parameters are passed onto the application.
Remember to enclose any paths or parameters within double quotes if
they contain spaces.
There is also a GUI to disable monitors and/or change the primary
monitor manually.
DualSnap
--------
This is a small tool that when started resides in the System Tray.
It allows you to assign a hotkey which when pressed will capture
the image on the primary screen and (optionally) display it on the
secondary screen.
It remembers previous screen captures (up to a configurable number)
and these may be reviewed later on and either copied to the clipboard
or saved as PNG files.
- Scorpio 696
- Poruka: 1379
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
@ RS_cabrio
Kako ti je namesteno
Main menu / System configuration / Display configuration
ima opcija
Main CVBS scaling siri ili suzava sliku
Mozda ja neprimetim kod mene ali su moji monitori 16:10 i taman je lepo razvucena
dok na analognom tv ima onaj mrsavi efekat
Kako ti je namesteno
Main menu / System configuration / Display configuration
ima opcija
Main CVBS scaling siri ili suzava sliku
Mozda ja neprimetim kod mene ali su moji monitori 16:10 i taman je lepo razvucena
dok na analognom tv ima onaj mrsavi efekat
- Iosis
- VIP
Malo prije mi se desilo da mi net prekinuo, neće da očita ni jednu stranicu.
Htjeo sam da uđem u ruter i da resetujem, ali ne da mi da uđem. Piše:
Protected Object
This object on the RomPager server is protected
Šta to može da bude, da je neko provalio mi šifru na wirelessu i promjenio moju šifru za ulazak u ruter ili je nešto do mog kompjutera?
Htjeo sam da uđem u ruter i da resetujem, ali ne da mi da uđem. Piše:
Protected Object
This object on the RomPager server is protected
Šta to može da bude, da je neko provalio mi šifru na wirelessu i promjenio moju šifru za ulazak u ruter ili je nešto do mog kompjutera?
- BojanM
- BOFH
Trebalo bi da na ruteru bude i reset dugmence upravo iz tih razloga kad ne možeš da pristupiš njegovom internom web serveru.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Danas mi stigao disk:
Transcend
Ako neko traži da kupi eksterni hard disk propručujem mu ovaj, bar sudeći po ambalaži, po kućištu diska, imam utisak da je i unutra kvalitetan disk.
USB 3.0 baš brzo, najviše što sam postigao je bilo 77 MB/s, dok sa starim USB 2.0 najviše što bi postigao bilo je 21,5 MB/s.
Transcend
Ako neko traži da kupi eksterni hard disk propručujem mu ovaj, bar sudeći po ambalaži, po kućištu diska, imam utisak da je i unutra kvalitetan disk.
USB 3.0 baš brzo, najviše što sam postigao je bilo 77 MB/s, dok sa starim USB 2.0 najviše što bi postigao bilo je 21,5 MB/s.
- kantonac
- Poruka: 244
- Član foruma od: subota, 10. apr. 2010. u 10:54h
opaaa ljubicastiii <3
- Iosis
- VIP
Nije bilo druge boje u ponudi. 

- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Ljudi, treba mi pomoc. Dobio sam fujitsu m2010 sa windowsom xp, problem je sto je os na nemackom, nema na njemu cd rom-a vec 3 usb-a i citac kartica. Mogu li kako instalirati drugi os sa mog desktopa preko usb-a. Instaliram drugi sistem da bi bio na engleskom ili srpskom.
- BojanM
- BOFH
Posudi od nekoga eksterni (USB) CD/DVD čitač ili napravi butabilan USB flash sa operativnim sistemom po tvom izboru.
Zavisi od toga koja je edicija operativnog sistema na njemu, ali možda je moguće i jednostavno doinstalirati LIP/MUI sa odgovarajućim jezikom.
Zavisi od toga koja je edicija operativnog sistema na njemu, ali možda je moguće i jednostavno doinstalirati LIP/MUI sa odgovarajućim jezikom.
pozdrav, Bojan

- PMilan
Verujes da nemam fles u kuci, sve se svelo na mem kartice, usb i bluetooth, da nepricam o usb cd rom-u. Da li moze citac kartica+karica da se koristi kao usb pa da tako napravim?
- BojanM
- BOFH
Zato sam i rekao "posudi"
Ne znam može li, zavisi od BIOSa u konkretnom računaru, da li je u stanju da prokljuvi karticu + čitač kao disk sa kojeg je moguće boot-ovati mašinu. Tehnički ne bi trebalo da bude drugih prepreka.

Ne znam može li, zavisi od BIOSa u konkretnom računaru, da li je u stanju da prokljuvi karticu + čitač kao disk sa kojeg je moguće boot-ovati mašinu. Tehnički ne bi trebalo da bude drugih prepreka.
pozdrav, Bojan

- PMilan
Nasao fles, napravio sve, evo dize se sistem.
Sad sa desktop racunarom imam problem. Treba jedan fajl da pokrenem kao administrator ali mi je problem administratorska sifra, prilikom dizanja sistema nisam definisao admin sifru-ostavio prazna polja i sad nista mi ne prihvata, ima li neka solucija ili reinstall sistema?
Sad sa desktop racunarom imam problem. Treba jedan fajl da pokrenem kao administrator ali mi je problem administratorska sifra, prilikom dizanja sistema nisam definisao admin sifru-ostavio prazna polja i sad nista mi ne prihvata, ima li neka solucija ili reinstall sistema?
- BojanM
- BOFH
Morao bi da prihvati i praznu šifru ako je nisi definisao, a i ne moraš da budeš user Administrator, dovoljno je samo da imaš administratorske privilegije na korisniku sa kojeg to pokušavaš da uradiš. Možda je nešto sasvim deseto po sredi zašto te ne pušta.
pozdrav, Bojan