Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Re: Chat (free talk)
kada sam rekao bio dizel nisam mislio na bio dizel sa pumpe nego koriscenje ulja.
Uprincipu bio disel je nesto slichno...
Uprincipu bio disel je nesto slichno...
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Mladjo , prestani da se glupiraš i piši lepo srpski , ili idi na facebook pa tamo izmišljaj pravopis.
Sledeći put ako vidim glupost tipa sh , ch , y umesto i , dobiješ trajnu zabranu .
Nadam se da ti je ovo jasno .
Sledeći put ako vidim glupost tipa sh , ch , y umesto i , dobiješ trajnu zabranu .
Nadam se da ti je ovo jasno .
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14479
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
I sta je lose u tim svetlima? Znam da si i ranije to spominjao, ali nikada nisi dao razlog.Markedjani piše:
Umm ahh trljam se o šipku!
Ouuu jea... to je to!
Uhhhh... gotovo... nema dalje!
I kako su takva svetla mana, ali nije mana sto Audi R8 od 120,000 evra i Audi A1 od 15,000 (kao i svaki drugi Audi) imaju potpuno identican prednji deo? Ostale svabe bez dizajnerskih ideja pa ajmo gurati jedan dizajn na 7-8 razlicitih vozila?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jednostavan razlog... odvratno... kičeraj nenormalan.
Ali opet... to je kod vas amera super a u evropi je to promašaj.
Ne možemo se nikako porediti po ukusima za kola... furate neki svoj fazon mi furamo naš fazon i svima lepo.
Ali opet... to je kod vas amera super a u evropi je to promašaj.
Ne možemo se nikako porediti po ukusima za kola... furate neki svoj fazon mi furamo naš fazon i svima lepo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Oduvek sam voleo pomalo ekstravagantno i neobično. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Talladega_500
- Yankee
Tebi bi Pontiac Aztek onda odlicno odgovarao.911s [SK] piše:Oduvek sam voleo pomalo ekstravagantno i neobično.

Danas me umalo jedan nije spucao na autoputu.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
A evo jednog Lincolna za koji sam siguran da ce se svima dopasti - LS. Na zalost, ne proizvodi se vise, proizvodio se od 2000 do 2005.
Delio je platformu sa Jaguar S-Type, 3.0L V6 i 3.9L V8.

Delio je platformu sa Jaguar S-Type, 3.0L V6 i 3.9L V8.

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Djomla ajde uporedi amere iz 80-ih i Audi-jeve modele iz istog perioda.
Tipa Audi 80 kocku i jaje 100 kocku i C4 model audi 200 ili ne daj boze V8
A6 se prvi put pojavio 1992 god i u sustini je bio redizajnirani 100 C4 .
Proguglaj malo i saznaj sta je audi od kada postoji kako je nastao itd.
A da ne pricam o ProconTen sistemu Space Frame konstrukciji karoserije
to su neke stvari za koje ameri nisu znali ni da postoje ranih 90-ih
pa onda upotreba i razvoj kako ABS-a tako i Quattro pogona.
O novim modelima ne zelim ni da pricam.
Lincoln mi je krajnje odvratan sa tim lampama kao da su ga dizajnirala pijana deca.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Talladega_500
- Yankee
Zanimljivo je da spominjes i hvalis Audi bas iz perioda kada su bas ostetili svoju reputaciju sa skandalom oko naglog ubrzavanja (nesto sto pogadja Toyotu ovih dana).
Ono sto ljudi nikako ne razumeju kod Lincolna (i ujedno i Cadillaca) je da, iako su oni luksuzni modeli, njihova formula je potpuno drugacija one kao kod recimo Audija i BMW-a.
Dok Nemci cesto ciljaju i na performance (BMW M, Audi RS, Mercedes AMG), Lincoln je uvek bio Rolls Royce siromasnih ljudi. To se moze videti kroz celu istoriju sa dizajnom (samo pogledajte gril na modelu Continental od 1960ih pa sve do kasnih 1980ih) i sa podatkom da se tezina nije nikad gledala vec da se uvek ubacivao najveci luksuz + na prvom mestu je uvek bila udobnost.
A evo inace sta je Lincoln nudio krajem 1980ih / pocetkom 1990ih.

Ono sto ljudi nikako ne razumeju kod Lincolna (i ujedno i Cadillaca) je da, iako su oni luksuzni modeli, njihova formula je potpuno drugacija one kao kod recimo Audija i BMW-a.
Dok Nemci cesto ciljaju i na performance (BMW M, Audi RS, Mercedes AMG), Lincoln je uvek bio Rolls Royce siromasnih ljudi. To se moze videti kroz celu istoriju sa dizajnom (samo pogledajte gril na modelu Continental od 1960ih pa sve do kasnih 1980ih) i sa podatkom da se tezina nije nikad gledala vec da se uvek ubacivao najveci luksuz + na prvom mestu je uvek bila udobnost.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Woohoooo pa za ovaj bi dao sve Audije i BMW-ove na svjetu.Talladega_500 piše:Zanimljivo je da spominjes i hvalis Audi bas iz perioda kada su bas ostetili svoju reputaciju sa skandalom oko naglog ubrzavanja (nesto sto pogadja Toyotu ovih dana).![]()
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
U kom smislu da uporedim?Taunus 17m piše: Djomla ajde uporedi amere iz 80-ih i Audi-jeve modele iz istog perioda.
Dobro i sta sa time?Taunus 17m piše: Tipa Audi 80 kocku i jaje 100 kocku i C4 model audi 200 ili ne daj boze V8
A6 se prvi put pojavio 1992 god i u sustini je bio redizajnirani 100 C4 .
audi je nastao par godina posle forda, no, ujedinjen je tek josh posle 10 godina i postao " AUDI"Taunus 17m piše: Proguglaj malo i saznaj sta je audi od kada postoji kako je nastao itd.
Sta da pricas o tome? Spaceframe konstrukcija karoserije je tu zbog lakoce auta.Taunus 17m piše: A da ne pricam o ProconTen sistemu Space Frame konstrukciji karoserije
Nije nikakva bogom dana tehnologija.
Cak sto se mene tiche nepotrebna stvar.
REkoh, video sam jedan a8 posle udesa. Izgledao je kao pljeskavica.
Hah, jbt, ne verujem. Ameri nemci. Ja lepo rekoh da ne nacionalizujete autoindustrijuTaunus 17m piše: to su neke stvari za koje ameri nisu znali ni da postoje ranih 90-ih
Al ajd da znash za sve ostale sem za audi pa da poredis, nego znash za audi i to je to, pretpostavljas da su oni carevi.
Hah. Abs su razvili prvo u francuzi za avione i automobile.Taunus 17m piše: pa onda upotreba i razvoj kako ABS-a tako i Quattro pogona.
Usavrsio ga je Crysler 1971. Sad sta ti tu predajes audiju kao "zasluznom" nije mi jasno.
A za quattro
AWD su razvili u porsheu koji je razvijao traktore i slichne teretnjake u to vreme.
Audi ga je i dobio upravo preko porsea. Koji je pre VW-a posedovao audi.
I gde je u tim tehnologijama audi?
Super, to je tvoj ukus sto se izgleda tiche.Taunus 17m piše: Lincoln mi je krajnje odvratan sa tim lampama kao da su ga dizajnirala pijana deca.
To ko ga je dizajnirao nije na tebi da sudis jer tesko da si dizajner.
Jeremy i May isto kazu za BMW, a opet vama se svidja njegov dizajn, to treba da ti govori da je dizajn apsolutno stvar ukusa.
No, na kraju dana i postova, ako pogledas lincolna vidis da nema nista bolju tehnologiju audi od njih.
Meni je interesatno da Mercedes Audi i Bmw za svaki model prave "sportsku" varujantu.Dok Nemci cesto ciljaju i na performance
Ali svaki. Od najmanjeg i najefitnijeg do najskupljeg.
Ali mislim da znam sta je u pitanu, skontali su ljudi, vise ce da pricajuy o bmw-u ako ima BMW M za svaki model, pa ljubitelj svakog segmenta moze da kaze AHA M vidi kako JURI kakva je to mahina, iako necemo da prodamo puno M serija prodacemo ovih ostalih na racun i reklamu te M Serije. Audi je pokupio foru pa krenuo da pravi S.
Meni recimo apsolutno nije jasno sta ce audiju a8 varijanta s8.
Veliki auto gospodski fullsize limmo. I onda mu nabiju da leti.
Ne kapiram taj fazon. Kome treba fullsize limmo njemu ne treba auto koji ce da leti.
Isto kao sto ne kapiram kod bmw-a - OVO JE PORODICHNO SPORTSKI AUTO.
Sta kao, kad ti deca zure u skolu kupi bmw stici ces na vreme, jes da ce da ispovracaju boga u medjuvremenu.
Jedino mercedes mozda toliko ne tezi preterano sportskim varijantama.
A sto se tiche "naprednosti" tehnologija, tu su glavni Englezi.
90% stvari su oni prvi izmislili.
Prvi Tenk - npr, su napravili englezi.
Poslednja izmena: Djomla, na dan četvrtak, 17. jun 2010. u 09:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ako ćemo tako što je Ford napravio 80-ih godina Sierru sapphire cosworth ?
Limuzina u full opremi koja ide 6 sekundi do stotke i ide 240 km/h stock... kome to treba ?
Limuzina u full opremi koja ide 6 sekundi do stotke i ide 240 km/h stock... kome to treba ?

- Djomla
Ne razumem kakve veze cossworth ima sa ovim sto ja pisem?Markedjani piše:Ako ćemo tako što je Ford napravio 80-ih godina Sierru sapphire cosworth ?
Mislim da si malo pogresno razumeJo.
Uporedi malo cossworth i bmw M.
Cossworth je mogao svaki iole pristojan covek da priusti, bmw M tesko da moze pristojan covek da priusti.
( pristojan mislim na zaradu )
Ali se znalo cossworth je sports sedan car u svakom smislu te reci.
Da, kome to treba?Markedjani piše: Limuzina u full opremi koja ide 6 sekundi do stotke i ide 240 km/h stock... kome to treba ?
Da imas limuzinu, dakle oces comfort ride, da li ti stvarno treba 6 sekundi do stotke?
Druga stvar znamo kakva bi suspenzija morala na takvoj limuzini da bude, to vise ne bi bio "confort ride"
No to je moje razmisljanje, ako neko misli da mu treba limuzina koja se ponasa kao sportak - ok.
Kada su fullsize limuzine u pitanju, Mercedes S klasa i Jaguar XJ sto se tiche evropskih automobila su nepobedivi. Naravno ne racunajuci Maybach, RR, Bently i ostale koji su moz se reci klasa za sebe.

///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Markedjani
- Predsednik kluba
Isključujem se iz rasprave... pobedio si.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Taj fazon sa velikim autima fullsize luxury i jakim motorima mi je odlično, ali samo ne volim da vidim ta auta sa agresivnim dizajnom. Više volim eleganciju i više ozbiljan dizajn. Jaguar, Volvo, Mercedes, Lincoln i sl.
A porodično sportski auto mi je takođe odlična koncepcija. Npr. imam porodicu (žena, djeca), takva situacija da ne mogu imati 2 auta, a želim i da se komforno moja porodica vozi, a nekad i ''da mu ga dam po gasu''.
Auto koji bi uzeo za tu namjenu bi sigruno bio S-MAX sa 2.5 T5. :-)
A porodično sportski auto mi je takođe odlična koncepcija. Npr. imam porodicu (žena, djeca), takva situacija da ne mogu imati 2 auta, a želim i da se komforno moja porodica vozi, a nekad i ''da mu ga dam po gasu''.

Auto koji bi uzeo za tu namjenu bi sigruno bio S-MAX sa 2.5 T5. :-)
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
Znash kako taj all in one fazon uvek pravi problem jer uvek mora nesto da se zrtvuje. Jednostavno je tako.
Nije odlika porodichnog auta 4 sedissta. Vec i mala potrosnja, velika praktichnost, lakoca odrzavanja i delimichna udobostno.
Ako nabijas sportske osobine - gubis na svemu tome. Tako da tesko da mozes da nazoves auto porodichnim.
Svaka fullsize limuzina mora da ima veliki jak motor - zato sto treba nesto da vuche tu limuzinu, da se ne gushi i da moze da radi veci niz godina a ne da crkne posle dve.
No opet siliti takve motore da idu ispod 9 -10 nije potrebno.
NAbijati im bilo sta sportsko - nije potrebno.
Kako mu sve vise spotrskih osobina dodajes gubi na konfortu.
I tako, mene takva filozofija automobila koja sve vise uzima na mahu podseca na oksimoron. T.j ne podseca me - jeste oxymoron.
No auto industrija ce uvek da pruza ono sto joj odredjena publika trazi.
Cisto da zadovoljem ove audijevce kada bi Lincoln dosao u evropu, ne bi mu puno trebalo pa i onda ugradjuje musslecar engine u fullsize luxury mahine i da im nabija cenu.
Ne bi dugo bio imun na to. Jedini nacin na koji bi bio ium na to je kada bi mu prodaja jako brzo rasla u odnosu na ostale, onda bi ostali krenuli da prate Lincolnov trend, ovako bi lincoln krenuo evropski.
Nije odlika porodichnog auta 4 sedissta. Vec i mala potrosnja, velika praktichnost, lakoca odrzavanja i delimichna udobostno.
Ako nabijas sportske osobine - gubis na svemu tome. Tako da tesko da mozes da nazoves auto porodichnim.
Svaka fullsize limuzina mora da ima veliki jak motor - zato sto treba nesto da vuche tu limuzinu, da se ne gushi i da moze da radi veci niz godina a ne da crkne posle dve.
No opet siliti takve motore da idu ispod 9 -10 nije potrebno.
NAbijati im bilo sta sportsko - nije potrebno.
Kako mu sve vise spotrskih osobina dodajes gubi na konfortu.
I tako, mene takva filozofija automobila koja sve vise uzima na mahu podseca na oksimoron. T.j ne podseca me - jeste oxymoron.
No auto industrija ce uvek da pruza ono sto joj odredjena publika trazi.
Cisto da zadovoljem ove audijevce kada bi Lincoln dosao u evropu, ne bi mu puno trebalo pa i onda ugradjuje musslecar engine u fullsize luxury mahine i da im nabija cenu.
Ne bi dugo bio imun na to. Jedini nacin na koji bi bio ium na to je kada bi mu prodaja jako brzo rasla u odnosu na ostale, onda bi ostali krenuli da prate Lincolnov trend, ovako bi lincoln krenuo evropski.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Taunus 17m
Da space frame i lakoca karoserije nema nikakve veze, dupla poprecna ramena , McPhearson sa stabilizatorima nebitna stavka.
Dokle god Mustang iz ne znam 2006-7 godine ima zadnje vesanje iz 60-ih to je dobro.
Hahahahahahahahahahaha
Cornering u pokusaju hahahahah
Vidi Audi je Quattro doveo skoro do savrsenstva ali ti to ne znas nisi vozio nisi probao po klizavom po snegu ledu itd...
Ma u ostalom iskreno ne bih voleo posedovati ni jedan americki auto a ni ford-a posle 85-e god.
Radje cu voziti ili bajate fordove koje i vozikam i posedujem nego ove novije.
Renault mi je odlican auto , Audi jos bolji BMW nesto i nemam ambicija da vozim (sto ne znaci da je los)
Mercedes bas nemam ambicija da vozim moze samo w110 serija.
Mozda S8 postoji zato sto ima ljudi koji zele maksimalnu udobnost i sigurnost a pritom i brz auto? Da li ti je to ikada palo
na pamet?
Kazes da ne razumes sta ce nekome 450 ks u S8? A sta je sa CTS-V ??? Kontradiktoran si momce.
Ah pa da znam lincoln i cadillac nose 1.6 1.8 i 2.0 motore kako li mi je palo na pamet da pomislim da imaju veliku zapreminu....
Edit :
Ajde molim te prevedi mi zadnje 2 recenice
Dokle god Mustang iz ne znam 2006-7 godine ima zadnje vesanje iz 60-ih to je dobro.
Hahahahahahahahahahaha
Cornering u pokusaju hahahahah
Vidi Audi je Quattro doveo skoro do savrsenstva ali ti to ne znas nisi vozio nisi probao po klizavom po snegu ledu itd...
Ma u ostalom iskreno ne bih voleo posedovati ni jedan americki auto a ni ford-a posle 85-e god.
Radje cu voziti ili bajate fordove koje i vozikam i posedujem nego ove novije.
Renault mi je odlican auto , Audi jos bolji BMW nesto i nemam ambicija da vozim (sto ne znaci da je los)
Mercedes bas nemam ambicija da vozim moze samo w110 serija.
Mozda S8 postoji zato sto ima ljudi koji zele maksimalnu udobnost i sigurnost a pritom i brz auto? Da li ti je to ikada palo
na pamet?
Kazes da ne razumes sta ce nekome 450 ks u S8? A sta je sa CTS-V ??? Kontradiktoran si momce.
Ah pa da znam lincoln i cadillac nose 1.6 1.8 i 2.0 motore kako li mi je palo na pamet da pomislim da imaju veliku zapreminu....
Edit :
Ajde molim te prevedi mi zadnje 2 recenice
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Iosis piše:Woohoooo pa za ovaj bi dao sve Audije i BMW-ove na svjetu.Talladega_500 piše:Zanimljivo je da spominjes i hvalis Audi bas iz perioda kada su bas ostetili svoju reputaciju sa skandalom oko naglog ubrzavanja (nesto sto pogadja Toyotu ovih dana).![]()
Isto... i od onih gore stopaljki prve dve su sasvim ok, samo treca je pomalo bezveze zbog oblika zadnjeg dela uopste...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Taunus 17m
Audi 200

Audi 100 C4 1991

Audi A6 1994

Meni ce zauvek biti lepsi ovi auti nego ti krajnje cudni lincoln modeli...

Audi 100 C4 1991

Audi A6 1994

Meni ce zauvek biti lepsi ovi auti nego ti krajnje cudni lincoln modeli...
- Talladega_500
- Yankee
To je jos jedna stvar koju ne kapiras - muscle car. Mustang nije sportski automobil, Mustang je muscle car.Taunus 17m piše: Dokle god Mustang iz ne znam 2006-7 godine ima zadnje vesanje iz 60-ih to je dobro.
Hahahahahahahahahahaha
Drugo, jeste, Mustang ima live axle, za razliku od recimo Chevrolet Camaro koji ima ILS. I Mustang ce ubiti Camaro na bilo kom testu. I koju korist Camaro ima sto ima ILS? Da se neko sa tim moze pohvaliti na internet forumu?
I trece, evo sta je jedan tip na jednom drugom forumu napisao za M3 vs Mustang GT (iako se ne mogu porediti, ali su brojevi zanimljivi) kad su neki poceli da ga pljuju.
Konjske snage - manje vise identicne, razlika za 2ks u korist BMW M3
Tezina - mustang laksi za skoro 20kg (40lbs)
Ko je brzi - od 0-100 kmh identicni (4.3 sekunde) a cetvrt milje identicni
Ko bolje koci - mustang, za 1 stopu, sto je 30cm
Ko je bolji na skidpadu ( ne znam na srpskom, kad idu u krug i mere im G-sile) - oba auta imaju 0.97 - IDENTICNO!!
Na kraju, BMW kosta 28000 dolara vise, sto znaci da mozes (skoro) kupiti extra Mustanga za te pare.
Sad, molim vas da ne prosipate neke silne price o suspenziji i stazama i sranjima, jer skoro niko od vas nece nikad u zivotu izvesti taj auto na stazu i otici do nekog limita gde bi uopste i primetio da msutang ima "live" osovinu nazad. Na ulici, na autoputu, na nekoj krivudavoj cesti kroz neki kanjon ili slicno, limiti Mustanga su preveliki da ikada imate problema. Da se kojim slucajem mustang zove VW Mustang i da ga prave u nemackoj, niko se od vas ne bi bunio, ali ovo pljuvanje po sasvim solidnom autu koji kosta duplo manje od BMW M3 a pruza skoro isto u performansama je smesno.
- Talladega_500
- Yankee
I za kraj, da spomenem i ja koji Lincolnov model kroz istoriju.
Ovaj 1961-1964 Continental je lepsi automobil nego bilo sta sta je ikada izaslo iz Nemacke (osim mozda originalni Mercedes 300SL Gullwing, koga smatram za najlepsi auto ikada napravljen).

I naravno, prvi luksuzni full-size SUV - 1998 Navigator.

Ovaj 1961-1964 Continental je lepsi automobil nego bilo sta sta je ikada izaslo iz Nemacke (osim mozda originalni Mercedes 300SL Gullwing, koga smatram za najlepsi auto ikada napravljen).

I naravno, prvi luksuzni full-size SUV - 1998 Navigator.

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Taladega , to sto pricas za nezavisno vesanje i krutu osovino , to naprosto nije tacno . U ovom lazljivom svetu , ne da ne verujem testovima ... Znam kako leze kola sa zadnjom krutom osovinom i sa zadnjim nezavisnom vesanjem , pogotovu ako je multi link tipa . Ako je put ravan i vesanje tvrdo , cini ti se da nema mnogo razlike , dok na trenutak ne izgubis kontrolu . Muscle je glupi termin za automobile koji imaju jake ( velike ) motore , i treba da asociraju na snagu tih automobila i na cinjenicu da su snagatori , sa samim tim i agilni , bar sto se tice ubrzanja .... Zasto su zanemarene ostale kategorije ko je uticu na utisak agilnosti u voznji . Pa verovatno je u pitanju inercija , stavi veliki motori i neeksperimentisi mnogo , jer to kosta ....
Na novom mustangu su stavili I EFI i 4 ventila po cilindru i samoventilirajuce diskove , i diskove pozadi ... Sve to nisu imali Muscle car-ovi , oni originalni , iz perioda kada je i nastao naziv , pa su ipak sada tu , a to nije u skladu sa M.c. tradicijom .
Svaka odluka se da opravdati pa i ta za izbor zadnje osovine , ali cinjenica je da koncept krute osovine nikako ne moze da bude bolje od nezavisnog vesanja . Ako se pristojno uradi i jedno i drugo , drasticna je razlika , kad prvi put udjes u krivinu ( pre) brzo ....
Na novom mustangu su stavili I EFI i 4 ventila po cilindru i samoventilirajuce diskove , i diskove pozadi ... Sve to nisu imali Muscle car-ovi , oni originalni , iz perioda kada je i nastao naziv , pa su ipak sada tu , a to nije u skladu sa M.c. tradicijom .
Svaka odluka se da opravdati pa i ta za izbor zadnje osovine , ali cinjenica je da koncept krute osovine nikako ne moze da bude bolje od nezavisnog vesanja . Ako se pristojno uradi i jedno i drugo , drasticna je razlika , kad prvi put udjes u krivinu ( pre) brzo ....
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Ne bih da ulazim u raspravu,ne isplati se znam,samo bih da pitam koliko bi mene Mustang kostao,da ga kupim u Evropi?
- Talladega_500
- Yankee
Van, ja ti kazem da 95% kupaca takvih automobila uopste ne gleda na suspenziju.
Opet cu spomenuti Camaro SS vs Mustang GT - Camaro je za 14 hp mocniji (426 hp vs 412 hp), ima IRL, ali Mustang ga i dalje tuce i na stazi i na pravcu. Kako?
Moze se dobiti i Mustang sa sportskom suspenzijom, pogledaj sta nude Roush i Saleen, ali te onda nece kostati $30,000 vec $50,000.
A ja u svojih ~11 godina voznje Mustanga bas nikad nisam izgubio kontrolu nad njim, cak ni u sneznim uslovima.
Ford je prodao oko 9.5 miliona Mustanga u zadnjih 46 godina. Znaci da Ford radi nesto kako treba, ali uvek se nadje neko ko ce kritikovati da ovo ili ono nevalja na Mustangu. 9.5 miliona.
Meni je uvek prodaja govorila kakav je neki auto i sta kupci misle o njemu. Nije me briga za novinarima koji dobiju auto na jedno popodne i onda pisu review. Kupci su ti koji odlucuju jeli neki auto dobar ili ne.
Onda, ja se secam kada je 2005 Mustang izasao u prodaju. Imao sam model iz te generacije, znam kakav je. Znam da je plastika unutra jako jeftina i znam ako je vozac "zelen" da se lako moze izgubiti kontrola u krivinama. Mislis da je sve one silne kupce bilo briga za tim? Pa u prvih 6 meseci nisi mogao dobiti 2005 Mustang ni na test voznju jer bi bili prodavani istog dana kada bi stigli kod dilera.
Evo i dan danas, Mustang je i dalje najprodavaniji auto u klasi. Sa izuzetkom prosle godine, prodaja je uvek iznosila oko 150,000 primeraka. To je vise nego impresivan broj za coupe u danasnje vreme. To je vise nego Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Nissan 350Z/370Z, Mazda RX-8 i slicni zajedno.
Opet cu spomenuti Camaro SS vs Mustang GT - Camaro je za 14 hp mocniji (426 hp vs 412 hp), ima IRL, ali Mustang ga i dalje tuce i na stazi i na pravcu. Kako?
Moze se dobiti i Mustang sa sportskom suspenzijom, pogledaj sta nude Roush i Saleen, ali te onda nece kostati $30,000 vec $50,000.
A ja u svojih ~11 godina voznje Mustanga bas nikad nisam izgubio kontrolu nad njim, cak ni u sneznim uslovima.
Ford je prodao oko 9.5 miliona Mustanga u zadnjih 46 godina. Znaci da Ford radi nesto kako treba, ali uvek se nadje neko ko ce kritikovati da ovo ili ono nevalja na Mustangu. 9.5 miliona.
Meni je uvek prodaja govorila kakav je neki auto i sta kupci misle o njemu. Nije me briga za novinarima koji dobiju auto na jedno popodne i onda pisu review. Kupci su ti koji odlucuju jeli neki auto dobar ili ne.
Onda, ja se secam kada je 2005 Mustang izasao u prodaju. Imao sam model iz te generacije, znam kakav je. Znam da je plastika unutra jako jeftina i znam ako je vozac "zelen" da se lako moze izgubiti kontrola u krivinama. Mislis da je sve one silne kupce bilo briga za tim? Pa u prvih 6 meseci nisi mogao dobiti 2005 Mustang ni na test voznju jer bi bili prodavani istog dana kada bi stigli kod dilera.
Evo i dan danas, Mustang je i dalje najprodavaniji auto u klasi. Sa izuzetkom prosle godine, prodaja je uvek iznosila oko 150,000 primeraka. To je vise nego impresivan broj za coupe u danasnje vreme. To je vise nego Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Nissan 350Z/370Z, Mazda RX-8 i slicni zajedno.
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Mustang je meni simbol Forda pre svega, a i automobila uopste...Legenda koja zivi...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec