Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Chat (free talk)
Obecali su da ce biti dogodine jer im se ovaj sistem ne isplati vise 

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
I kad bude, nesto ne verujem bas da ce biti jeftinije, moze samo skuplje da bude, pogotovo za nas smrtnike sto vozimo truleze do 2000ccm. Nece se drzava odreci para, ne brini se...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Al' će zato moći povoljnije da se registruje 5.0 v8 sa "bednih" 200tinak konja.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
Pa bas zato, povecace nama a smanjice velikima, jer veliki to nadoknade kroz potrosnju i jopet ce imati vise para..
- sasa_f1
Bas tako...
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Konjaza je samo jedna od varijanti koje su u igri, mada poznajuci tehnicku "pismenost" onih koji donose zakone, verovatno ce im to biti prva opcija.
Postoji i opcija prema procenjenoj vrednosti auta, prema emisiji gasova...
Mada, cisto tehnicki posmatrano, meni bi jedini parametar bila masa vozila.
Gde idu (tacnije gde treba da idu) pare od registracije? Na odrzavanje i izgradnju puteva i svega onoga sto ide uz njih (signalizacija, bankine...).
Sta najvise smeta putevima? Masa vozila.
Tehnicki ispravniji bi bio neki odnos mase i predjene kilometraze, al to bi bilo maltene nemoguce izvesti.
Daklem, registracija nije "porez na luksuz", to jest njena primarna namena nema nikakve veze sa tim dal auto vredi 3 evra ili 300.000 evra, dal ima 25 ili 500KS, dal trosi 3 litra ili 33 litra na 100...
Naravno, politicari su odavno skontali da je bas zgodna da se kroz to promuva sve i svasta, od ekologije do podilazenja biracima.
Postoji i opcija prema procenjenoj vrednosti auta, prema emisiji gasova...
Mada, cisto tehnicki posmatrano, meni bi jedini parametar bila masa vozila.
Gde idu (tacnije gde treba da idu) pare od registracije? Na odrzavanje i izgradnju puteva i svega onoga sto ide uz njih (signalizacija, bankine...).
Sta najvise smeta putevima? Masa vozila.
Tehnicki ispravniji bi bio neki odnos mase i predjene kilometraze, al to bi bilo maltene nemoguce izvesti.
Daklem, registracija nije "porez na luksuz", to jest njena primarna namena nema nikakve veze sa tim dal auto vredi 3 evra ili 300.000 evra, dal ima 25 ili 500KS, dal trosi 3 litra ili 33 litra na 100...
Naravno, politicari su odavno skontali da je bas zgodna da se kroz to promuva sve i svasta, od ekologije do podilazenja biracima.
Djak pesak 

- milan_gt
Ondak bi za teretna vozila bilo malo mnogo skupo..
Il za ferrari jeftinije neg za tvog mondea
Il za ferrari jeftinije neg za tvog mondea

- mbole
Teretna se koliko mi se cini ne registruju po istim pravilima kao putnicka.
A i treba da bude skuplje, posto mnogo vise ostecuju put nego putnicki auto, smanjuju protok saobracaja pa moras da pravis sire puteve...
A to sto ce za ferari da bude jeftinije nego za mondea... sta je problem?
Ko sto rekoh, registracija ne sluzi ko porez na luksuz ili porez na imovinu, za to postoje "pravi" porezi (al to slabo trosimo), vec da bi se od nje pravili i odrzavali putevi. Nece ferari nista vise ni da zauzme ni da osteti put nego mondeo. Al zato kaen, Q7 ili neka slicna gromada hoce.
A i treba da bude skuplje, posto mnogo vise ostecuju put nego putnicki auto, smanjuju protok saobracaja pa moras da pravis sire puteve...
A to sto ce za ferari da bude jeftinije nego za mondea... sta je problem?
Ko sto rekoh, registracija ne sluzi ko porez na luksuz ili porez na imovinu, za to postoje "pravi" porezi (al to slabo trosimo), vec da bi se od nje pravili i odrzavali putevi. Nece ferari nista vise ni da zauzme ni da osteti put nego mondeo. Al zato kaen, Q7 ili neka slicna gromada hoce.
Djak pesak 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
I bilo je vrjeme da se nešto poradi na tu temu, samo poznavajući politiku naših političara, neće oni nama ništa olakšati. Kao što sam čuo, ne znam da li je tačno, što su neki prešli na plaćanje grijanja po utrošenoj energiji, mislili biće jeftinije, a ono ispalo skuplje, jer je previsoka cjena obračunske jedinice, ne znam koja je, ali vjerovatno kalorija. Ali ajde, bar će biti realnije, da ne bude skuplja registracija za npr. 2.5 sa 200 ks, od 2.0 sa 200 ks.
Mada je po meni najrealnije da se registruje na osnovu pređene kilometraže.
Neko mi je pričao u nekoj državi, zaboravio sam koja, registruje na kilometražu, ali moraš unapred da kažeš, preći ću 20k za godinu dana. Ako pređeš 25k, onda te dođe skuplje nego da si naveo da ćeš preći 30k. Al' opet, naši bi ljudi vraćali kilomtražu.
Težina ne bi bila realna, bar za putnička auta, za teretna da. Putnička auta ne oštećuju nešto posebno kolovoz, čak se za proračun kolovozne konstrukcije i ne uzimaju u obzir, samo teretna tj. onda iznad 3.5t ukupne mase. Putniča su toliko lagana da kolovoz ih i ne osjeti. Mondeo ili Q7 isto djeluju na kolovoz, tj. neće nastati kolotrazi.
Opet kilometraža bi bila realnija, svaki put kad točak pređe preko linije na putu skine malo boje. Pa onaj ko se voza više, neka i plati više.
Mada je po meni najrealnije da se registruje na osnovu pređene kilometraže.
Neko mi je pričao u nekoj državi, zaboravio sam koja, registruje na kilometražu, ali moraš unapred da kažeš, preći ću 20k za godinu dana. Ako pređeš 25k, onda te dođe skuplje nego da si naveo da ćeš preći 30k. Al' opet, naši bi ljudi vraćali kilomtražu.

Težina ne bi bila realna, bar za putnička auta, za teretna da. Putnička auta ne oštećuju nešto posebno kolovoz, čak se za proračun kolovozne konstrukcije i ne uzimaju u obzir, samo teretna tj. onda iznad 3.5t ukupne mase. Putniča su toliko lagana da kolovoz ih i ne osjeti. Mondeo ili Q7 isto djeluju na kolovoz, tj. neće nastati kolotrazi.
Opet kilometraža bi bila realnija, svaki put kad točak pređe preko linije na putu skine malo boje. Pa onaj ko se voza više, neka i plati više.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- veljabandit
- Poruka: 898
- Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h
Masa vozila je realnija nego snaga ili zapremina...u dosta pismenih drzava se tako i placa registracija. A kod nas je uvek bilo i uvek ce biti naopako jer smo mi samo jedan projekat da se vidi koliko mozes jebati coveka a da se ne buni vec da ćuti i trpi.
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
- mbole
Ako je vec tako, onda uvedi istu registraciju za sve i zavrsi pricu.
Prosek je verovatno negde u rangu izmedju 1600 i 1800 ccm po sadasnjem obracunu, sto i nijeneka preterana cifra.
Prosek je verovatno negde u rangu izmedju 1600 i 1800 ccm po sadasnjem obracunu, sto i nijeneka preterana cifra.
Djak pesak 

- milan_gt
Ko i svaki put kad dodje registracija bode mi oci sto se i polise i nalepnice 'preklapaju' u jednom danu, tj da potpuno legalno taj dan mozete da naplatite dve stete za isto cukanje..jos bolje ako ste promenili osiguranje pa da vas tete ne prepoznaju za istu stetu
a sigurno se to desava u srb, i druga stvar sto svaki put ukradu dan rege 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Pored dana do kog polisa vazi, pise i do koliko h vazi, ako se dobro secam.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- milan_gt
To je pre bilo, sad je samo datum
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Ja sam registrovao u Julu i tad je bilo.
- milan_gt
I da stoji vreme opet ne valja
(Kod mene na obe polise nema vremena)
(Kod mene na obe polise nema vremena)
- sasa_f1
Meni na polisi pise 7.5.2016 do 24:00 a na nalepnici 8.5.2016 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Kod mene iz marta stoji vreme početka od 20.03. u 24:00 i završetak osiguranja 20.03. do 24:00, a prošle godine su i meni zeznuli za 1 dan a to nije baš zezanje jer taj jedan dan voziš ne osiguran...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ok ovo je iznenadjenje, kako za snagu, tako i za cenu, nisam ocekivao da ce biti ispod 30k funti. Lepo 

Fiesta!!
- milan_gt
El imaju dvojica na Banovom Brdu il zna nekog da hoce da istovari u nedelju oko podne prikolicu sa malo namestaja (trosed, dvosed, fotelja, sto, stolice..) bez neceg posebno teskog, na prvi sprat, ide se stepenicama..bice placeno naravno, nek mi se javi 064 24 25 678 il pp
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Kolko placas...?
- st 220
- Poruka: 674
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
..da znamo da li smo na BB ili ne 

- milan_gt
Xaxaxa, kolko trazite sta znam, u bgu je sve skuplje..valjda 

-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Nosio namestaj il kopao raku zna se,dnevnica,dorucak i pice,tako red nalaze...