Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od FiestaRS » subota, 11. dec. 2010. u 01:08h

Slazem se u potpunosti sa obojicom...

ali mislim da postoji mogucnons da se ubaci tramvaj... mogu da ga ubace mesto ostrva... a zutu traku bi mogli da odrade bar na bulevaru (skroz desna traka).

I jedna ogromna zamerka je parking u centru (kod uspenske crkve) mogli su komotno dici na 100 spratova a ne na jedan... koliko puta mi se desilo da cekam po 15ak min da udjem na parking... kad smo kod placenih parkinga odma mi padne na pamet SPENS... naplacivao se neko vreme (dok nisu drmnuli kes) i onda sklonili kucice - rampe....
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 11. dec. 2010. u 01:39h

Metro je najbolje resenje za svaki grad gde ima guzve. Naravno, kad je adekvatan i dobro organizovan. Nema interakcije sa drugim tipovima saobracaja, dok kod tramvaja nije bas tako. Ali dok mi dobijemo metro, na vrbi ce roditi grozdje mrgreen
Fiesta!!

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » subota, 11. dec. 2010. u 05:15h

Dule, NS nije adekvatan za metro, mislim da bi bilo opasno kopati ispod grada koji je relativno mali u odnosu na recimo BG, tuneli bi bili prilično zbijeni tako da bi se stvorila velika šupljina ispod grada. Ne sumnjam da sa današnjim tehnologijama to može da se ostvari, ali bi bilo jaaako skupo. Sa druge strane, ne bih da grešim dušu, ali mislim da ni sama struktura tka ispod grada nije daekvatna za potkopavanje, ipak je to nekad bila močvara, a i Dunav je tu.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 11. dec. 2010. u 07:17h

Retko koja zgrada na Detelinari (osim matorih) ima podrum i ako ga ima u vecini slucajeva su poplavljeni... najnovija detelinara ni jedna zgrada nema podrum.. jedva su iskopali rupe za temelje... a slicna je prica na limanu i grbavici... thumbsuph
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 11. dec. 2010. u 09:30h

pa svagde postoji mogucnost da se uradi metro samo treba videti da li je to isplativo i korisno.....a 200 miliona neprijavljenih kineza koji kopaju tunele vid budale
u novom sadu je nivo podzemne vodo oko 10ak metara (zavisno gde) pa zbog toga postoje mnogi problemi oko gradnje zgrada a da ne goorimo oko tunela.....mada postoji mogucnost , drenaze pumpe pa izbacivti vodu dok se kopa......
zuta traka treba, pogotovo sto postaje sve veca guzva u novom sadu, a sada tranvaj ne znam mislim da je to preblizo da bi se ubacio... naravno on bi mogao na nekim delovima ali tamo gde bas treba ja mislim da se ne bi mogao ubaciti(jevrejska (futoska kod elektro skole, temerinska centar, )ali sve se moze samo da oni ako to odluce da rade nekada da ne bude sta ce im sada parking uz put imaju tranvaj pa nam uzmu i ovo malo prakinga sto imamo. vid budale
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 11. dec. 2010. u 09:51h

Iskoristivost placa neće ništa pasti ako taj isti plac pomjeriš 8-10m dalje od ulice. A grad ima i dovoljno prosotra da se širi prema Sajlovu, gomila ne iskorištenog prostora, ali je problem što tu treba dovesti novu infrastrukturu dok je u starim djelovima samo se priključi.
Zgrada Aleksandar na bulevu čini mi se nema 30 spratova, nisam brojao al' ću jedne prilike. :D Meni samo smeta što je previše primaketa uluci Novosadskog sajma tako da je pokvaren prosor za širok trotar i biciklističku stazu, oboje imaju veliku potrebu da budu široki zbog količine ljudi koja prođe tuda.
A visina zgrada u Novom Sadu je problematična zbog samog zemljišta. Zemljište je pjesak i glina koji imaju jako malu nosivost, naročito Limani koji su nekad bili plavno područije Dunava. Sadašnji nivo tla na Limanima nije prirodni nego je nasut pjeskom iz dunava. Visina zgrada bi mogla biti veća, ali bi se onda morali temeljiti na šipovima što je totalno ne isplativo tj. cjena kvadrata u tom objektu bi bila mnogo veća nego na običnim temeljima. Na Detelinari su problem podzemne vode koje kroz glinu i pjesak prolaze kao da ih i nema. :D Može se uraditi hidroizolacija, ali usljed sleganja može dođi do pucanja iste i opet imaš poplavu u podrumu.
Metro je dobro rešenje, ali za Novi Sad nikako, zbog tla koje je jako loše, pluz podzemne vode. Po meni rešenje situacije je planska gradnja kao što je npr. Novo Naselje, izgrađeno je tako što je ispresjecano širokim bulevarima, između su blokovo zgrada sa dosta parkinga. Za tako nešto grad ima mogućnost da se širi pream Sajlovu, a ne da se puni već pun centar.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 11. dec. 2010. u 13:16h

knezevic piše: a sada tranvaj ne znam mislim da je to preblizo da bi se ubacio... naravno on bi mogao na nekim delovima ali tamo gde bas treba ja mislim da se ne bi mogao ubaciti(jevrejska (futoska kod elektro skole, temerinska centar, )
Pa pogledaj Beograd... primer Kralja Aleksandra (Konjarnik) od broja 300 pa na vise... tramvaj je uz samu traku sirine kao nase ostrvo na bulevaru... za pocetak je i dovoljno da povezu Novo Naselje pocev od okretnice 8 pa kroz Detelinaru pa kroz Jase Tomica pa desno ceo Bulevar Oslobodjenja onda moze i desno cela Futoska... pa sa bulevara desno i levo Cara Lazara (sto bi povezalo Spens sa Z.Stanicom) i mogu da nastave iz Lazara na Kej Zrtava Racije i okretnica bude na Podbari... (sa ovim su povezali fakultete,Spens,Z.stanicu,F. pijacu) i da... mogu komotno da ubace u Kralja Petra (mesto ostrva) to su sve uglavnom ulice u kojima najvece vozilo GSP-a a njega bi izbacili tako da bi trake mogle malo da se suze (sirina ostrva i da suze svaki smer za pola metra sto je i vise nego dovoljno za tramvaj) mislim da komotno moze da se ubaci tramvaj u NS ali samo sto to kosta... a i GSP je jos pod vlasnistvom grada sto znaci da ih zabole uvo.. ovako odredjeni maznjavaju pare a za guzvu ih zabole... a i mogu zamisliti samo cenu celog projekta za tramvaj ( i + par ljudi dobro da zakine kes na tom projektu) ne bi isplatili to za 10 godina... thumbsuph

EDIT

ili na bulevaru i u ulicama gde postoje 3 trake (Futoska,Lazara,Bulevar Osl.,Somborski,Evrope) da ubace u ''zaustavnu traku'' sine..
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 11. dec. 2010. u 16:00h

U Bg na bulevaru Kralja Aleksanda pa prije okretnice na Konjarniku je užas, kada ideš pješke moraš se skloniti skroz u stranu jer nema ni troara, a tramvaj prolazi bukvalno 10 cm od parkiranih auta.
U Novom Sadu je postajala neka ideja o metrou koja bi spajala Temerin, NS, Futog. Ali od toga nema ništa, za tramvaj bi mogli da trasiraju kuda je Fiesta naveo, s tim da bih ja još dodao da ide i u Petrovaradin preko novog mosta koji će se graditi na starim stubobima mosta Franca Josefa. Tako bi se rasteretile linije 3 i 9 koje nekad zaista budu krljanac i napakovani ko sardine.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 11. dec. 2010. u 16:14h

Ljudi, nije Konjarnik na bulevaru, da ne bude zabune (kao ja sto sam se zbunio :D ) Okretnica tramvaja je na kraju ustanicke, tu vec vise nije konjarnik ;)
Znam, Konjarnik je odmah dole nizbrdo, ali ono ceo zivot koristim obe okretnice kad idem busem i jasno ih razgranicavam :D

Inace taj deo koji si spomenuo izmedju Cvetkove pijace i Ustanicke jeste bzvz, koliko puta mi se desilo da neki mamlaz ne ume da parkira pa ostavi deo auta na sinama, i onda nas nekoliko iz tramvaja izlazi i dizemo ga da bi mogli da prodjemo... Bas pre neki dan lik za golfom 3 stao ukoso i branik zadnji mu viri nad sinama, a ne mozemo da ga zarotiramo... Svinja se napila u obliznjem lokalu, dok mu neko nije izvuko kljuceve i malo pomako auto.
Fiesta!!

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 11. dec. 2010. u 17:08h

knezevic piše:pa svagde postoji mogucnost da se uradi metro samo treba videti da li je to isplativo i korisno.....
ovo se otprilike podrazumeva i za tranvaj
pa ni ja nekazem da je nemoguce ali od toga u narednom periodu nema nista....
@Iosis
ja sam isao u gradjevinsku skolu u ns-u i ucili su nas da na bulevaru ne mozes graditi tako visoku zgradu zbog urbanizma(da ne odskace od drugih), pa pogledaj to je ubedljivo najveca zgrada na bulevaru,a da ne debatujemo o kvadrturi nije ovo ta tema ali otp se razumemo ........
a to za metro temerin novi sad futok ma od toga u narednih 50god nema nista....ja sam iz temerina i oni nisu u stanju za tako prometan put da naprave jos 2 trake ma ni da okrpe rupe... tako da su to bile samo zelje

da ja nesto kazem sve bi to bilo super tranvaj metro ....
ali ja bi bio prezadovoljan kada bi oni odrzavali ove puteve koje imamo kako treba a ne a ovko rupa do rupe ......
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 11. dec. 2010. u 18:42h

To jeste da odudara od svih zgrada na bulevaru i izlgedom i visinom. Al' da ne idemo u off dalje kolega. :D

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 11. dec. 2010. u 19:09h

ok thumbsuph

evo neke informacije o putevima
otvorena je raskrsnica temerin novi sad-autoput (kod rodica)i napokon posle 5godina se odatle moze sici na auto put
Knežević Enterijer

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 11. dec. 2010. u 19:26h

Dobro su se setili.......

Zivo me interesuje kad ce odraditi Bul. Evrope od Rumenacke do Rodica lol
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 11. dec. 2010. u 23:24h

Jel ti to ozbiljno ili si se malo zebo, od taj bulevar je ne moguće do Rodića produžit. :D Jedino da srušiš pola Klise. mrgreen
A ako već budu, biće to za sledeće izbore. mrgreen

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 11. dec. 2010. u 23:47h

Pa moze ;) ,oko grada..planiraju izgradnju mosta preko DTD i povezivanje sa autoputem..vidi na google maps siri prikaz grada,bulevar ce bukvalno ici van naseljenog dela..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 12. dec. 2010. u 07:23h

Upravo tako... thumbsuph
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 12. dec. 2010. u 10:22h

A pa može ali ne da izađe kod Rodića nego otprilike 1.5 km ljevo od temerinske petlje. To je logičnije rešenje nego da ide preko naselja. :D

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » nedelja, 12. dec. 2010. u 12:06h

totti piše:... Lik sa Golf 2 (nebitno, mogao je biti bilo koji drugi auto)
da naprimer, golf 3, golf4 , golf 5 lol lol lol

Nego od kako sam u nisu neko vreme, ne komentarisem vise saobracaj, ovde lete na crveno ko nezdravi tako da mi je sve ostalo.. pff... nepropisno se parkirao, menja traku kao manijak.. sitna riba - pljuckavica.

Ali mi je zanimljiva scena josh kada sam dusao uvece voznja gradom dva lika nose nocare za sunce ( u sred mraka, bar suvozac vozacha nisam dovoljno dobro snimio mada mi se cini da je i on. ) u golfu 4 poustili su muziku iz rokija i lete baje ko nezdravi, proletose kroz crveno zabole ih sve.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » nedelja, 12. dec. 2010. u 22:26h

A, pa batice, služio ja vojsku u Nišu, mani vozače, na pešake četvoro očiju obrati, pošto su sposobni da van prelaza krenu preko puta ko da se kroz park šetaju... war war war war war war
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » ponedeljak, 13. dec. 2010. u 15:23h

Iosis piše:A pa može ali ne da izađe kod Rodića nego otprilike 1.5 km ljevo od temerinske petlje. To je logičnije rešenje nego da ide preko naselja. :D
nisam gledao dalji projekat... znam da sledece parce krece od Rumenacke pa prema nz ni ja gde.. a to ce biti ko zna kad... jer je grad usao u ogroman kredit za ovaj projekat i znam da je Pavlicic izjavio da ce ovaj deo NS-a izdrzavati budzet grada u narednih nekoliko godina...

Cuo sam da je NS TV kupio mesto izmedju K.Stankovica i Ruvimove a da je Miskovic uzeo tu prvu polovinu bulevara tj od K.Stankovica pa do pruge za izgradnju nekog kompleksa... nesto na foru Lipov Gaj.... eno vec je pocela izgradnja nove pumpe odma posle pruge tj pocetak Vojvode Stepe.... e sad to za televiziju i za Miskovica ne mogu da garantujem da je to 100% istina... to sam ja cuo pa ako lazu mene lazem i ja vas...

EDIT

zboravio sam da kazem... da ovo parce bulevara je radjeno mnoooooogo kvalitetnije nego predhodna 2 parceta.... ovde idu 4 ili 3 sloja asfalta debljine 18cm i neka najnovija tehnologija panela za prelazak preko pruge... to ce i ujedno biti test navedenih.... a i moze se videti da je ovaj deo visi za pola metra - skoro metar od 2 dela...
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 13. dec. 2010. u 17:13h

Pa i mora da bude bolje urađen, jer svi kamioni i saobraćaj koji ide od Rumenke pa na tranzit prema Futogu će da ide tim djelom bulevara. Produžetak, tj. koji je već završen neće trpiti opterećenje od kamiona i teških vozila pa i ne mora da bude takva konstrukcija.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 14. dec. 2010. u 00:14h

Bas tako thumbsuph
Slika

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 15. dec. 2010. u 14:17h

Juce se vracam iz BG-ea oko 18h (taman kad je poceo da pada sneg) i kad sam izasao na autoput (pomislih da je ocisceno) kad ono 5 cm snega... skoro 2 sata sam putovao.... a na Besci (mostu) 10ak cm snega... par kola izletelo sa puta... blago receno haos...

EDIT

[youtube][/youtube]
Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 15. dec. 2010. u 15:23h

e jos da mi kuci stizu cestitke od mupa cekicko pa nema druge nego da se vozam taksijem vid budale
ma putevi su sinoc biuli kriticni...nista se nije cistilo( put novi sad-temerin) ovo je bruka odvajamo po 50dinara za drzavau od 1l goriva a oni nisu u stanju nista da urade.... pa ne trebaju se cuditi sto se desavaju udesi...
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 15. dec. 2010. u 23:37h

VIP-om sam rekao nikad se neću voziti (osim ako neko drugi plaća :D ) zato što dok su reklamira ga naglašavali da voze samo VW vozila. govno
A taj šta je uradio je za medalju.

A sad još jedna veća glupost, ŽENA ZA VOLANOM!

[youtube][/youtube]

Koliko de*il treba biti za ovako nešto?! vid budale

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“