Biciklizam i biciklisti medju nama :)
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)
Ne znam kakav ti je bajs i da li ima smisla ulagati, kao ni sta podrazumevas pod krstenim, ali recimo:
- zadnji menjac Deore - 4.000
- rucica menjaca Altus poluautomatska - 3.000 http://planetbike.rs/pbshop/slike_proiz ... 0PAL_1.jpg
- trebaju verovano i nove rucice kocnica - 1.500
- zadnja kaseta s 9 brzina - 2.000-3.000
Ukupno oko 100 evra, kad se ukljuci i rad i sajle npr, po meni da bude "krsteno". Ovo su cene iz Planetbike-a posto oni imaju na sajtu, mozda moze da se na to jos nesto ustedi.
Mada se onda postavlja pitanje ima li smisla ulagati 100 evra u neki stariji bajs kad mozes za 300 evra da kupis vrlo solidan polovni bajs, cak i u boljoj opremi, pogledaj recimo ovde oglase http://www.ciklonaut.com/Oglasi/TrangeFrange.htm
- zadnji menjac Deore - 4.000
- rucica menjaca Altus poluautomatska - 3.000 http://planetbike.rs/pbshop/slike_proiz ... 0PAL_1.jpg
- trebaju verovano i nove rucice kocnica - 1.500
- zadnja kaseta s 9 brzina - 2.000-3.000
Ukupno oko 100 evra, kad se ukljuci i rad i sajle npr, po meni da bude "krsteno". Ovo su cene iz Planetbike-a posto oni imaju na sajtu, mozda moze da se na to jos nesto ustedi.
Mada se onda postavlja pitanje ima li smisla ulagati 100 evra u neki stariji bajs kad mozes za 300 evra da kupis vrlo solidan polovni bajs, cak i u boljoj opremi, pogledaj recimo ovde oglase http://www.ciklonaut.com/Oglasi/TrangeFrange.htm
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ništa ne fali ni ovim kinezima... rade i posle 15 godina 
U suštini dao bih do 50 eur za sve,ne tražim ja ništa vrhunski... čisto da nije full kineštica i da mogu malo lakše da šaltam brzine a ne non stop da gledam u zupčanike

U suštini dao bih do 50 eur za sve,ne tražim ja ništa vrhunski... čisto da nije full kineštica i da mogu malo lakše da šaltam brzine a ne non stop da gledam u zupčanike

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mhetlerovic
- Kontakt:
Pa u tom slucaju uzmi neki Altus menjac, to je oko 2.000 i kasetu pozadi za isto toliko i vidi s majstorom da li moze da se nabudzi na tvoje postojece rucice.
Mada ako si iskrivio osovinu i pogon ne deluje da si ga bas mazio
zbog toga svakako izbegni bas onu klasu menjaca od 1.000 dinara jer ce ti to opet praviti probleme.
Mada ako si iskrivio osovinu i pogon ne deluje da si ga bas mazio

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
osecam da si otekao dole posle voznjeMarkedjani piše:Da se i ja pridružim družini jednim otvaranjem sezone laganom 50 i kusur kilometarskom vožnjom posle 3 godine ne voženja![]()

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Za živo čudo...jok.macaneli piše:osecam da si otekao dole posle voznjeMarkedjani piše:Da se i ja pridružim družini jednim otvaranjem sezone laganom 50 i kusur kilometarskom vožnjom posle 3 godine ne voženja![]()
![]()
Doduše koristio sam cheat-ove... nedelju dana pre toga sam otekao u teretani radeći noge

Takav neki rang mi i odgovara ali ručice moram da menjam pošto je grip shift bez indexamhetlerovic piše:Pa u tom slucaju uzmi neki Altus menjac, to je oko 2.000 i kasetu pozadi za isto toliko i vidi s majstorom da li moze da se nabudzi na tvoje postojece rucice.
Mada ako si iskrivio osovinu i pogon ne deluje da si ga bas maziozbog toga svakako izbegni bas onu klasu menjaca od 1.000 dinara jer ce ti to opet praviti probleme.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mhetlerovic
- Kontakt:
Imas ti i za 500 din one standardne Shimano rucice (ne znam kako se to zove, one "stare", pre gripshifta), ali ako hoces one rapidfire mislim da su tu najjeftinije oko 3.000 sto ti vec prelazi budzet, cak i da ne moras da menjas rucke kocnica. Najbolje majstora da konsultujes da vidi sta moze da se budzi 

- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Od kako sam (prinudno) prestao da vozim bajs upravo je takva situacija 

Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
za kolezu markedjanija http://www.aliexpress.com/item/ARSUXEO- ... 40811.html 

ima se,moze se - nema se,mora se....
- dule0911
-
Cimanje je to narucivati kad i ovde ima za slicnu kintu tj oko 10e slicni ti sorcevi
Tipa Crivit, Crane itd. Naranvo, na oglasima, ali su svi isto novi.

Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nesto ja tu ne kapiram...
Prvo poskidaju tapacirung sa sedista i naprave ga usko ko glista, od cega naravno boli pozadina.
Onda tapacirung, koji je nekada bio na sedistu, postave na gace, da ne bi imao zuljeve tamo gde ne treba.
Sto su ga skidali sa sedista?
Prvo poskidaju tapacirung sa sedista i naprave ga usko ko glista, od cega naravno boli pozadina.
Onda tapacirung, koji je nekada bio na sedistu, postave na gace, da ne bi imao zuljeve tamo gde ne treba.
Sto su ga skidali sa sedista?
Djak pesak 

- dule0911
-
Zato sto jedino tako ima smisla.
Objasniti to je tesko ako nisi probao, ali za duge voznje je udobnije tvrdje sediste od mekanog. Ulozak moze da pomogne ali nije obavezan, svakako znaci.
I nije bas uvek bilo debljeg tapacirunga na sedistima, kad pogledas i starija sedista koja su koristili za duze voznje sva su uglavnom kozna i tvrda. Takodje, nisu ni svi uloski debeli kao ovi jeftini, tako da ih ima prilicno tankih koji obavljaju funkciju.
Dalje, na kraju da kazem, svacija zadnjica je drugacija. Ovo gore su generalno neka pravila ali je ipak sve individualno. Ja samo mogu da potvrdim ovo za tvrdja sedista i to je to. Inace imam dosta tapacirunga i u sedistu i u ulosku, ali su oba tvrda
Objasniti to je tesko ako nisi probao, ali za duge voznje je udobnije tvrdje sediste od mekanog. Ulozak moze da pomogne ali nije obavezan, svakako znaci.
I nije bas uvek bilo debljeg tapacirunga na sedistima, kad pogledas i starija sedista koja su koristili za duze voznje sva su uglavnom kozna i tvrda. Takodje, nisu ni svi uloski debeli kao ovi jeftini, tako da ih ima prilicno tankih koji obavljaju funkciju.
Dalje, na kraju da kazem, svacija zadnjica je drugacija. Ovo gore su generalno neka pravila ali je ipak sve individualno. Ja samo mogu da potvrdim ovo za tvrdja sedista i to je to. Inace imam dosta tapacirunga i u sedistu i u ulosku, ali su oba tvrda

Fiesta!!
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Biciklistici jel valja ovaj bajs,"giant nrs xtc 950",nudi mi ga covek u nekoj zameni...
- dule0911
-
Zavisi od mnogo stvari, posto je taj ram od pre 10+ godina, ko zna kakvu sad opremu ima bicikl i koliko vredi. Takodje malo nezahvalno procenjivati bez provere 
Jel ovaj?
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... KhjNHtk7F0
Ako je ovaj, ne deluje lose, neki delovi su stari neki su noviji, ali ako je sve ispravno tj nije istroseno, vredi. Eventualno se cenkati posto nije sezona i ram je mator, itd

Jel ovaj?
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... KhjNHtk7F0
Ako je ovaj, ne deluje lose, neki delovi su stari neki su noviji, ali ako je sve ispravno tj nije istroseno, vredi. Eventualno se cenkati posto nije sezona i ram je mator, itd

Fiesta!!
-
Da :-) to je bas taj sa oglasa,daje mi ga covek za sedista od ST220...nisam pametan dal da se upustam u tu egzibiciju...
- dule0911
-
Koliko bi ti cenio taj komplet sedista? Cini mi se da ces svakako biti u plusu, naravno, ako je bajs ispravan i ako se tebi prodaje dalje 
Mada ima dosta aspekta na koje treba obratiti paznju, pa ako nemas iskustvo/koga da pitas, bolje preskoci tj trazi solarno placanje. Ni ja ne bih znao da proverim sve na ovom bajsu jer ima egzoticnih delova, tipa industrijske glave, fancy amortizeri (ne taj fancy
), itd.

Mada ima dosta aspekta na koje treba obratiti paznju, pa ako nemas iskustvo/koga da pitas, bolje preskoci tj trazi solarno placanje. Ni ja ne bih znao da proverim sve na ovom bajsu jer ima egzoticnih delova, tipa industrijske glave, fancy amortizeri (ne taj fancy

Fiesta!!
-
Meni igra da dobijem i tri glave za taj bajs tj za toliko bi dao i sedista da mi neko iskesira...
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Kazi ti njemu lepo da proda bajs, pa da ti donese pare
Pitanje je kad ce se uspeti da se proda taj bajs. Jedino da prihvatis ako tebi treba, ili odgovara taj bajs. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Pa i ne treba mi
,cisto kontam sta je prodajnije...

- totti
-
Imas za zamenu 

- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
'ajde, tesko ti da prodas taj jedan enterijer koji imas... 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Ja preferiram hors, nemam belo :lol:vucki piše:Imas za zamenu

-
Ma *ebe me vecito prostor,a enterijer kabastdax92 piše:'ajde, tesko ti da prodas taj jedan enterijer koji imas...