Download (programi, igrice, softveri).....
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
2500 je malo teže naći a i nemam bas neki drugi izbor što se procesora tiče. Veća mi je nedoumica ploča jer za skoro iste pare dobijam i asus maximus v. Uporedjivao sam ih i svi meni bitni faktori su na v-pro. Ali ja ipak volim da čujem još neko mišljenje
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
jedina prava stvar kod koje sma primetio razliku u radu jeste prelazak na SSD. sve ostalo, sóbzirom da ne renderujem nista, ne osecam razliku
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
-
- Ljubitelj životinja
Sad sam video klince da mi guraju reket napred u rupu od maske do hladnjaka.Reketirali me. ...kakava su bre to nenormalna deca dana koja se pored kompjutera i ekrana vijaju napolju ?

-
- Ljubitelj životinja
Jel neko koristi Adobe Premier ovde, ili Adobe Media encoder?
- Vladan
Probao, pa odustao. Media encoder je bolji deo price. Mozda moguda pomognem.
Dusan64 je mislim expert, pricali smo ovde u temi, o verzijama nesto.
Dusan64 je mislim expert, pricali smo ovde u temi, o verzijama nesto.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Daleko od experta,ali znam da napravim nesto...
-
- Ljubitelj životinja
Situacija je sledeca. Ponekada mi je potrebno da neki video fajl skratim ili cropujem.do sada Sam koristio neke primitivne alate jer mi je sasvim dovoljno kao sto je free studio,handbrake,video charge itd Ali su prestali da rade posao.naravno,trebalo mi nesto hitno pa Sam skinuo premier I sa njima Taj encoder.nisam ga koristio do sada pa Sam na brzinu video da Taj media shit.odradio je cropovanje I editovanje duzine,Ali mu je trebalo jako mnogo vremena u odnosu na te obicne programcice sto Sam koristio.pitanje je zasto je toliko sporo I moze li da se ubrza
Sent from SE Xperia pro
Sent from SE Xperia pro
- Dusan64
Premiere kropuje u sekundi,onda mu lupis enter da izrenderuje to,traje u zavisnosti od velicine radova na klipu,a posle sam export takvog filma zavisi iskljucivo od velicine fajla i formata koji si mu zadao.. Nije Premier nista sporiji od tih sitnijih programa,nego ima bolje formate,a u zavisnoti od toga sta izaberes moraces da cekas...
- Vladan
Vidi da li postoji opcdija preprocessing, smart... , ..., ili slicno, koja sluzi da se ono sto ostaje isto ne renderuje, vec se samo "prepise". Naravno, da bi ovo funkcionisalo format "izlaza" mora da se podesi identicno "ulazu".
-
- Ljubitelj životinja
ma traje po dvadeset minuta ono sto ova govanca od programa urede za par. ne vidim razlog da davi toliko.
- Dusan64
Nesto nisi uradio kako treba... Meni je toliko exportovao 3GB HD materijala...
-
- Ljubitelj životinja
pazi,media encoder a ne preimer konkretno,dok sam instalirao natrco sam na encoder i prvi probao
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Malo upadam u vašu trenutnu temu, ali da ne pravim neku novu temu na forumu.
Skinuo sam igricu Man of War, tema WWII. Igra jeste komplikovana, ima dosta da se razmišlja šta i kako, ali nivo realizma i mogućnosti je veći nego u ijednoj sličnoj igri koju sam igrao.
Oduševilo me kako je napravljeno tenk vs. vojink. Npr. u Red Alertu ili Generals je da tenk puca 5 puta u vojnika da ga ubije. U MoW je ako je u grupi 4 vojnika padne granata blizu njih, svi ginu još ih razbaca. Vojnik može da primi 1 do 4-5 metaka zavisi od mjesta.
Može se kontrolisati svaki vojnik ili vozilo na taj način da igrač nišani, nešto kao pucačina iz trećeg lica.
Detalj koji mi je interesantan, vojnik se čak može na drvo popeti i odozgo pucati.
Ako ulaze u kuću/zgradu, prije pucanja vidi se kako dolaze do prozora i razbijaju stakla.
Ako tenk puca u kuću, mjesto na koje udari granata sruši se, a ako je veća zgrada srušit će se dio ali od više granata. Tako da poslije žešćeg okršaja bude prizor kao iz filmova na temu WWII ili nešto kao što se moglo vidjeti u CoD, MoH itd.
Tenk vs. tenk, može se birati gdje da puca, da li u trup, kupolu, motor, gusjenice. Slabiji tenkovi ne mogu ništa jačim, može samo npr. da mu ošteti gusjenicu. Ali ne i da probije oklop. Što u ranijim igricama nije bio slučaj. U slučaju da tenku bude prekinuta gusjenica, mora jedan član posade da izađe van tenka i popravi je, što je ne moguće uraditi ukoliko na tenk pucaju protivnici. Ovo mi je dobro jer u Blitzkriegu gusjenice su se samo popravljale.
Ne znam kakva ja avijacija i da li je ima, nisam još imao ni jednu misiju sa avionima.
Za sada sam prešao prvu misiju sa Rusima i Amerikancima.
U ruskoj kampanji druga misija je malo zaebana, treba držati Njemce na odstojanju dok se iz neke fabrike ne utovare neke stvari u voz. Ali problem je što niti imam mnogo ljudi, niti oružija protiv oklopa. A Njemci nadiru k'o bubašvabe.
Prva misija u američkoj kampanji je u Africi. Ubačena 4 vojnika da po noći pomognu loklanim ''partizanima'' da pokupe municiju iz njemačke kasarne. Zanimljivo je bilo šunjati se između zgrada i ostati neprimjećen. Ali sam se napatio, igrao sam je 3 sata.
Skinuo sam igricu Man of War, tema WWII. Igra jeste komplikovana, ima dosta da se razmišlja šta i kako, ali nivo realizma i mogućnosti je veći nego u ijednoj sličnoj igri koju sam igrao.
Oduševilo me kako je napravljeno tenk vs. vojink. Npr. u Red Alertu ili Generals je da tenk puca 5 puta u vojnika da ga ubije. U MoW je ako je u grupi 4 vojnika padne granata blizu njih, svi ginu još ih razbaca. Vojnik može da primi 1 do 4-5 metaka zavisi od mjesta.
Može se kontrolisati svaki vojnik ili vozilo na taj način da igrač nišani, nešto kao pucačina iz trećeg lica.
Detalj koji mi je interesantan, vojnik se čak može na drvo popeti i odozgo pucati.

Ako tenk puca u kuću, mjesto na koje udari granata sruši se, a ako je veća zgrada srušit će se dio ali od više granata. Tako da poslije žešćeg okršaja bude prizor kao iz filmova na temu WWII ili nešto kao što se moglo vidjeti u CoD, MoH itd.
Tenk vs. tenk, može se birati gdje da puca, da li u trup, kupolu, motor, gusjenice. Slabiji tenkovi ne mogu ništa jačim, može samo npr. da mu ošteti gusjenicu. Ali ne i da probije oklop. Što u ranijim igricama nije bio slučaj. U slučaju da tenku bude prekinuta gusjenica, mora jedan član posade da izađe van tenka i popravi je, što je ne moguće uraditi ukoliko na tenk pucaju protivnici. Ovo mi je dobro jer u Blitzkriegu gusjenice su se samo popravljale.
Ne znam kakva ja avijacija i da li je ima, nisam još imao ni jednu misiju sa avionima.
Za sada sam prešao prvu misiju sa Rusima i Amerikancima.
U ruskoj kampanji druga misija je malo zaebana, treba držati Njemce na odstojanju dok se iz neke fabrike ne utovare neke stvari u voz. Ali problem je što niti imam mnogo ljudi, niti oružija protiv oklopa. A Njemci nadiru k'o bubašvabe.

Prva misija u američkoj kampanji je u Africi. Ubačena 4 vojnika da po noći pomognu loklanim ''partizanima'' da pokupe municiju iz njemačke kasarne. Zanimljivo je bilo šunjati se između zgrada i ostati neprimjećen. Ali sam se napatio, igrao sam je 3 sata.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ipak sam uzeo sybertooth z77 ploču i i5-3470 CPU sa 8 gb rama. Cooler master gx550 i aerocool vs9 window kućište. Očekujem SSD 128gb. Ostali još monitor i grafička.Mickey038 piše:Planiram kupovinu desktopa i razmišljam o kupovini ploče Asus p8z77 v-pro i intel I5-3470 CPU. Valja li ova kombinacija sa 8gb rama
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
bio neki bug ,nista menjo nisam,a sad je radio normalno.Dusan64 piše:Nesto nisi uradio kako treba... Meni je toliko exportovao 3GB HD materijala...
-
- Ljubitelj životinja
Scorpio 696 piše:Jbga.
sve antivandal ili ti u alu. kucistu su mi iste kao ta tvoja (cmos)
Sve ccd 420,480 i 540tvl su u obicnom plasticnom kucistu.
Nisu pogodne jer se lako ukradu.
Ali sve ccd su monogo bolje od cmos-a sto se svetla tice.
Stvarno neznam koju da ti preporucim sem da trazis da je senzor 1/3" CCD i 420tvl minimum i da je metalno kuciste.
Evo ti primer:
1. 540 CCD color 24h (2x 60cm neonka pocetak/kraj hodnika) (prepakovana u antivandal dome)
2. 600 CMOS IR osvetljenje i IR + reflektor 300w
3. 420 CCD no IR i reflektor 300w (prepakovana u antivandal dome)
Jel koristis motion detector ili ti non stop snima?
- Scorpio 696
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
4 non stop i 4 motion detector (M.D. sa DVR ili kartice)
Ako snima 24h onda je snimak 1400kbps a ako je M.D. onda spusti na 800kbps.
Ako snima 24h onda je snimak 1400kbps a ako je M.D. onda spusti na 800kbps.
-
- Ljubitelj životinja
ja drzim samo md zato sto mi je lakse da pregledam. na kompu mi izlista snimnljene stari isa velicinom fajla i vidim jel se nesto desavalo lako. Ali je sada poceo da me trpiuje jer je vetar napolju i cirada od kola se mrda i non stop snima. Pa gledma jel ima nacin da se to spreci
-
- Ljubitelj životinja
jel ima neko savet za napajanje? ne bi da bacam nesto previse,ali ako moram,ajde. Zamenio bi ovo moje,cuje se ventilator ,udaram ga ceo dan da se smiri. Desavalo se i pre pa se opet vratilo. Izgubih nerve
- Scorpio 696
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
I kod mene prasina i vetar ukljucuju snimanjeRS_cabrio piše:ja drzim samo md zato sto mi je lakse da pregledam. na kompu mi izlista snimnljene stari isa velicinom fajla i vidim jel se nesto desavalo lako. Ali je sada poceo da me trpiuje jer je vetar napolju i cirada od kola se mrda i non stop snima. Pa gledma jel ima nacin da se to spreci
Lakse je za pregled (obicno stavim da snima 2 min)
Ali mi nekako bolje 24h jer neprekine kad je najvaznije (md samo u uglu gde aktivira a desavanje duze od 2min na sred ekrana)
Ali dobitna kombinacija MD i 24h da pokrivaju jedna drugu (tipa hodnik /kapija) radi lakseg pregleda.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja imam ok iskustva sa silverstone napajanjima. Imas veliki izbor u radnji microsystems (racunari.net). Kome god da sam ga ugradio nije imao problem, tiha su i dosta efikasna (naravno, zavisi od modela). Cak imaju i totalno silent varijante kada rade pod niskim opterecenjem, sto je odlicno - ali su ta napajanja i adekvatno skupa.
Sem toga Corsair ima odlicna napajanja, ali skupa. Naravno, dobra iskustva imam i sa Antec-om, ali opet - kosta.
Sa cooler masterom i chieftecom su mi sarena iskustva, CM nista posebno (malo su im manje trajni kuleri) dok mi je Chieftec kvazi serversko crklo par meseci po isteku garancije.
Sem toga Corsair ima odlicna napajanja, ali skupa. Naravno, dobra iskustva imam i sa Antec-om, ali opet - kosta.
Sa cooler masterom i chieftecom su mi sarena iskustva, CM nista posebno (malo su im manje trajni kuleri) dok mi je Chieftec kvazi serversko crklo par meseci po isteku garancije.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Ja sam i hteo na neku silent varijantu da idem. mozda mi i je i bitnije od same snage. sad imam neki LC power od 600w (bar tako deklarisu). ovaj microsystems ima najogavniji sajt koji sma video,i nemam zivaca da gledam kod njih.
http://www.winwin.rs/napajanje-600w-coo ... d3-eu.html
http://www.winwin.rs/napajanje-550w-lc- ... -v2-2.html
I sad sma ovo iznabadao dobro i utisao se ventilaror
http://www.winwin.rs/napajanje-600w-coo ... d3-eu.html
http://www.winwin.rs/napajanje-550w-lc- ... -v2-2.html
I sad sma ovo iznabadao dobro i utisao se ventilaror
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mozda ruzan sajt ali firma je skroz ok, nikad nisam imao problema sa njima.
Inace nije sve sto pise silent bas tiho, eto npr moje Antec je bilo skupo, nije pisalo silent nigde na kutiji ni u testovima, ima ventilator od 8cm... I ako mi verujes sve dok ne priblizim uvo na 5cm od napajanja ne cujem ga. Pritom mi je komp necujan, imam scythe orochi na procesoru kao jedini kuler pored napajanja, nijedan HDD u kucistu. Tek tad sam se odusevio antecom jer nisam imao pojma da je toliko tiho.
A neki cooler master koji na kutiji ima nalepnicu silent (stariji neki model sa 12cm ventilatorom) se cuje nenormalno na idle opterecenju. Antec ne menja zvuk ni na full-load (bar ne znacajno).
Inace nije sve sto pise silent bas tiho, eto npr moje Antec je bilo skupo, nije pisalo silent nigde na kutiji ni u testovima, ima ventilator od 8cm... I ako mi verujes sve dok ne priblizim uvo na 5cm od napajanja ne cujem ga. Pritom mi je komp necujan, imam scythe orochi na procesoru kao jedini kuler pored napajanja, nijedan HDD u kucistu. Tek tad sam se odusevio antecom jer nisam imao pojma da je toliko tiho.
A neki cooler master koji na kutiji ima nalepnicu silent (stariji neki model sa 12cm ventilatorom) se cuje nenormalno na idle opterecenju. Antec ne menja zvuk ni na full-load (bar ne znacajno).
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Kamera za kola,obavezna oprema od sada. I to ne jedna nego dve. Zamalo da se skraljam sa nekim murkanima koji su se na silu ubacivali, nisam ni registrovao, steta sto sam ukocio. Nisu imali zmigavac, marica.
Otiso bi ja da uzmem ovu kameru. NIje fora da bude neupotrebljiva nocu pa nisam pametan dal da rizikujem sa nekom jeftinijom. Opcije su dve. Prestigio road runner koja je oko 7700 dinara i evo ga sasvim solidan snimak i kvalitet:
[youtube][/youtube]
A ima i nekih jeftinijih ,ali ne znam kakav je kvalitet, tj ovo je i pitanje, dal vredi uzimati jeftiniju (4000 din), tj (predpostavljam da je sve ovo kineska proizvodnja) jel neko video snimke jeftinijih modela kao sto je
http://www.kupujemprodajem.com/Hd-kamer ... id=6544188
Otiso bi ja da uzmem ovu kameru. NIje fora da bude neupotrebljiva nocu pa nisam pametan dal da rizikujem sa nekom jeftinijom. Opcije su dve. Prestigio road runner koja je oko 7700 dinara i evo ga sasvim solidan snimak i kvalitet:
[youtube][/youtube]
A ima i nekih jeftinijih ,ali ne znam kakav je kvalitet, tj ovo je i pitanje, dal vredi uzimati jeftiniju (4000 din), tj (predpostavljam da je sve ovo kineska proizvodnja) jel neko video snimke jeftinijih modela kao sto je
http://www.kupujemprodajem.com/Hd-kamer ... id=6544188
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan ponedeljak, 1. okt. 2012. u 16:34h. Ukupno izmenjeno 2 puta.