Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moj Golf

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Re: Moji Fordovi

Poruka od djole3113 » sreda, 12. okt. 2011. u 20:22h

Jel postoji način da se tema vrati na "moji prethodni fordovi"?Možda se pojavi neko sa slikom iz 79.godine pa da komentarišemo.Evo,ja sebi ne mogu da oprostim što nisam fotografisao kad sam bio dete ford granadu koju je vozila tetka moje majke,baba Raja,to mi je bio vrhunski doživljaj da malo sednem u to čudo od auta jednom godišnje kad spomenuta baba dodje iz Danske. Ovako slušamo o golfu i sarmicama od kiselog kupusa umesto o onome što je tema.Dakle,fordovi koje smo nekad vozili.Ili neko koga poznajemo pa imamo fotkicu :ford:
Upss,moja greška ali majstori i dalje najmanje pričaju o fordu.Tako je i u temu na koju sam mislio,smutili su mi mozak pričom o golfu
Poslednja izmena: djole3113, na dan sreda, 12. okt. 2011. u 20:39h. Ukupno izmenjeno 1 put.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 12. okt. 2011. u 20:27h

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 12. okt. 2011. u 21:38h

@djole3113

Ovo je Talladegina tema, koju je poceo sa svojim Fordovima, a kasnije je dopunio sa kupljenim Golfom. A sad se pojavio i Juke... lol
Samo komentarisemo ono sto on ubacuje, nista vise :).

@Talladega, ako ti smeta sve ovo, ja cu prvi prestati... thumbsuph
Slika

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » sreda, 12. okt. 2011. u 23:28h

Priznao sam gresku sto se tice ove teme mada su onu na koju sam mislio bas zatrovali. Jos jednom izvinjavam se

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Moj Golf

Poruka od mbole » četvrtak, 13. okt. 2011. u 01:33h

Danas kolega dotero Djuku.
Sta znam, ne deluje mi toliko ruzno kad ga malo bolje pogledas (ovaj je crn). Jedino mi bodu oci ove bubuljice od pozicija. Imam utisak da je to malo drugacije napravljeno, mislim da bi mnogo bolje izgledao.
Inace auto je kao auto sasvim OK za svoju klasu. Benzinac 1.6l 117KS.
Napred je zaista komotan, stvarno dosta opreme, unutrasnjost sasvim pristojna (nervira me "nepusacki komplet", al ajde...).
Pozadi je nizak krov. Ja sa 183cm stajem bez problema, mada nema previse mesta za kolena, ali neko veci bi imao muke.
Gepek dobar, na dva sprata, sa kadicom koja se vadi.
Za 15500 po meni dobra kupovina.
Djak pesak :)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 13. okt. 2011. u 08:14h

I meni izgleda tako :)
Talladega_500 piše:...
Medjutim, sledeci auto u familiji ce definitivno biti Nissan Juke jer njega verenica zeli.
...
Slažem se s verenicom ;)
Kontra većinskog mišljenja ovde, Džuk uživo baš deluje jebački. thumbsuph Dodaj cenu i performanse i imaš jedan sasvim zanimljiv paket.

Kad bolje razmislim, i kod mene su se uvek pitale verenice 8) "dušo, uzimamo koji god auto da ti se svidi... as long as it's Ford" ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 09:03h

Mogli ste promeniti ime teme u "Moj vozni park" ili nesto slicno, niste morali da razdvajate teme.
I drugi su postavljali teme o vozilima koji nisu Fordovi u sekciji o "automobilima clanova".
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » četvrtak, 13. okt. 2011. u 10:00h

Mogli smo lepo da obrisemo sav off kao sto i treba da se uradi.
Pusteno vam je da nastavite dalje sa pricom ali na mestu gde to i treba da se radi.
A ti prestani da se ponasas kao Kalimero i samo da kukas o nekoj nepravdi.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 11:41h

Juke je samo jedan trenutni modni trend koji ce po mojoj proceni 'ziveti' kratko. Njegovom kupovinom se dobija auto koji ce biti dobar dok je nov, odnosno dok modni trend traje, dok ce kasnije odrzavanje vozila biti znatno otezano. Kupovinom Fokusa, Golfa, Megana i slicnih vozila koja su u tom cenovnom rangu dobija se (i placa) tradicija koja nece tako brzo izumreti.
To je moje licno misljenje sto se 'isplativosti' kupovine juka tice. O dizajnu ne vredi govoriti jer svako ima svoj ukus, ali meni licno se ne svidja uopste ni uzivo ni na slikama. Udobnost mu i nije nesto posebno, kvalitet izrade unutrasnjosti je isto u skladu ca cenom, pa nesto nisam bas nasao razloga zasto bih 'potrosio' pare bas na njega. Osim ako ne zelim da budem u trendu i kupim nesto sto je novo na trzistu i nesto drugacijeg izgleda nego druga vozila. Ovo sto govorim nije zasnovano na slikama sa interneta, reklamama i tehnickim podacima sa sajta vec sam imao priliku da uzivo vidim (i osetim) 'na sta lici' auto koji je kostao lepih 18000e.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 13:36h

Mickey038 piše:Juke je samo jedan trenutni modni trend koji ce po mojoj proceni 'ziveti' kratko. Njegovom kupovinom se dobija auto koji ce biti dobar dok je nov, odnosno dok modni trend traje, dok ce kasnije odrzavanje vozila biti znatno otezano. Kupovinom Fokusa, Golfa, Megana i slicnih vozila koja su u tom cenovnom rangu dobija se (i placa) tradicija koja nece tako brzo izumreti.
To je moje licno misljenje sto se 'isplativosti' kupovine juka tice. O dizajnu ne vredi govoriti jer svako ima svoj ukus, ali meni licno se ne svidja uopste ni uzivo ni na slikama. Udobnost mu i nije nesto posebno, kvalitet izrade unutrasnjosti je isto u skladu ca cenom, pa nesto nisam bas nasao razloga zasto bih 'potrosio' pare bas na njega. Osim ako ne zelim da budem u trendu i kupim nesto sto je novo na trzistu i nesto drugacijeg izgleda nego druga vozila. Ovo sto govorim nije zasnovano na slikama sa interneta, reklamama i tehnickim podacima sa sajta vec sam imao priliku da uzivo vidim (i osetim) 'na sta lici' auto koji je kostao lepih 18000e.
Ne zeli ona bilo koji auto radi isplativosti, nije to da ona zeli auto koji ce voziti dok je sluzi. Vec cisto nesto sta joj se trenutno svidja; ako sutra izadje nesto jednako ludo ona ce preci na to. Kad sam je upoznao zelela je Toyotu Yaris, danas je Juke, a sutra nesto trece. Ne gleda detalje vec donosi odluku samo na racun dizajna (kao i sve zene).

U Americi cena mu je oko $18,000 i sa tim se dobiva turbo motor sa 188 hp. Neznam koji motori su u ponudi u Evropi.

Nissan nikad nije bio kompanija koja se moze pohvaliti nekim kvalitetom tako da ne verujem da ce ga zadrzati na duzi period.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan četvrtak, 13. okt. 2011. u 13:52h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 13. okt. 2011. u 13:39h

sad je reno, tako je i ruzan, mislim kako kome, ali ne bih se slozio, nisan je po meni jedan od najkvalitetnijih u doba patrola onog sirokok, a i putnicki mu nista tada nisu zaostajali po kvalitetu bas, e sada vidim drazi se modni detalj a ne kvalitet.....

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 13. okt. 2011. u 13:41h

Sve žene biraju auto po izgledu i to uglavnom da je neki čudan i nešto blinge blinge novo što niko nema. Ili biraju po onome ko im neko preoporuči. Nikada po funkcionalnosti i kvalitetu, odnosno uloženo/dobijeno. :suicide:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 13:50h

Realno, malo ljudi danas bira po ulozeno-dobijeno. U protivnom, dosadni Toyota i VW nebi bili najprodavaniji auti na planeti.

Skupi su za ono sta pruzaju, kvalitet im je znacajno opao, a oni opet imaju rekordne brojeve prodaje (barem u slucaju VW).

Ja i dalje mislim da Hyundai i Kia pruzaju najvise ulozeno-dobijeno.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 19:00h

Ne znam na koji to Hyundai mislis..

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 19:10h

Generalno na sve, barem ove u Americi.

Recimo Sonata ima standardnih 200 hp, sto nijedan drugi auto nema ni blizu (najblizi su Ford Fusion i Nissan Altima sa po 175 hp). I pored toga, Sonata ima najmanju cenu.
Sonata isto ima najmanju potrosnju i najvise standardne opreme. Cak i ako se odlucis za turbo motor (274 hp), opet pruza najvise snage, najmanju potrosnju za najmanje novca.

Ona Elantra, za $1,500 je jeftinija od Focusa i $2,500 od Civic i Corolle. Nema najvise snage (148 hp), bezi joj Focus (160 hp), ali opet ima najmanju potrosnju i najvise opreme.

Accent je za oko $1,500 jeftiniji od Fieste i Fit/Jazz, ima najvise snage (138 hp vs 120 hp kod Fieste), isto najmanja potrosnja ...

I tako dalje, i to je jos za Hyundai, kada bi koristio Kia za primer cene bi bile jos manje.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 13. okt. 2011. u 19:28h

Accent 2003godiste... ono sto jes ima mnoooogo vise opreme od moje fieste....al ima i mnoooogo vise rdje... patos popustio, sveleri a rubovi kao kod stojadina... hahahaha

taman ono sto ustedeo da ulozi u sredjivanje :P
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 19:37h

Dobro, to su stariji modeli, vise sam mislio na Hyundai koji je izasao u poslednje godinu-dve. Mada je moj drug imao 2007 Accent, presao je oko 36,000 milja (ispod 60,000 km) sa njim bez ijednog problema pre nego sto ga je prodao.

Recimo ovo mi se mnogo svidja, nova Kia Optima, 2.4L 200 hp motor (ili opcioni 2.0L turbo 274 hp motor) za nekih $19,000 pre popusta. To niko drugi ne nudi.

Slika

Slika

Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 13. okt. 2011. u 19:48h

Shomy_ksh piše:Accent 2003godiste... ono sto jes ima mnoooogo vise opreme od moje fieste....al ima i mnoooogo vise rdje... patos popustio, sveleri a rubovi kao kod stojadina... hahahaha

taman ono sto ustedeo da ulozi u sredjivanje :P
Pa tamo niko ne kupuje auto da bi ga vozio ceo život - 10 godina :) menjaju ih kao kikiriki.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 20:15h

Recimo ovo mi se mnogo svidja, nova Kia Optima, 2.4L 200 hp motor (ili opcioni 2.0L turbo 274 hp motor) za nekih $19,000 pre popusta. To niko drugi ne nudi.
Jesi li ti video neki od automobila, koje 'besomucno' navodis ovde, uzivo? Imas li bilo kakvog licnog iskustva sa svim Hjundaima, Kiama, Mustanzima i ostalim 'pikanterijama' ili prenosis informacije koje mogu da se nadju na internetu?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 13. okt. 2011. u 20:21h

pa svaki nov kikiriki je dobar, tj auto hahahaha

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 13. okt. 2011. u 20:41h

Taladega mnogo se frljas brojkama i statistikama,dok ne sednes u auto ne mozes bez subjektivnog osecaja da znas kakav je i da li ti odgovara.

Fiesta 1.25 sa 82ks ide bolje od Hyundai i20 1.4 sa 100ks,po brojkama ne ali po subjektivnom osecaju kida,a da ne pricamo o upravljivosti i lezanju na putu...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 21:33h

Mickey038 piše:
Jesi li ti video neki od automobila, koje 'besomucno' navodis ovde, uzivo? Imas li bilo kakvog licnog iskustva sa svim Hjundaima, Kiama, Mustanzima i ostalim 'pikanterijama' ili prenosis informacije koje mogu da se nadju na internetu?
Svake godine idem na auto show na kome budu svi novi automobili koji se prodaju te godine na Americkom trzistu. I bas svi budu otvoreni da sednes u njih i da ih detaljno pregledas. Tako da kod 99% auta u Severnoj Americi znam kakav je fit & finish i kvalitet enterijera.

Sto se tice Fordova, vecinu njih koje spominjem sam vozio. Posto sam od istog dilera kupio 3 Forda poznaju me u njemu odlicno i cesto svratim na test voznju, uvek me puste osim ako je neki skuplji i redji model (recimo nisu mi dali da provozam Taurus SHO, ali jesu obican Taurus, takodje nisu dozvolili da vozim Mustang Shelby GT500, ali sam vozio Mustang V6 i GT).
Nesa piše:Taladega mnogo se frljas brojkama i statistikama,dok ne sednes u auto ne mozes bez subjektivnog osecaja da znas kakav je i da li ti odgovara.

Fiesta 1.25 sa 82ks ide bolje od Hyundai i20 1.4 sa 100ks,po brojkama ne ali po subjektivnom osecaju kida,a da ne pricamo o upravljivosti i lezanju na putu...
Kako-kome. Nisam vozio Fiestu, a i20 se ne prodaje u Americi.

Ja otprilike znam sta ocekivati od kog auta jer poznajem istoriju tih auta, tako da me retko koji auto iznenadi.

Licni osecaj je jedna karakteristika auta za koju treba provozati auto. Medjutim, za vecinu drugih karakteristika ti je dovoljno da posetis internet ili da sednes u kola. Karakteristike tipa cena, snaga, potrosnja, oprema, kvalitet enterijera ...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 22:07h

Ja vozim i20 sluzbeni.. Znaci sluzbeni. To se kida posteno,ali se servisira jos bolje. Sve sto imam da kazem za taj auto je da ujutru ne moze da upali iz prve ako nema 3/4 rezervoara,da mu je otisla letva,da se na prvom velikom servisu menja pola motora,bukvalno. A da,nisam rekao da se sve to desava na 60 000km na satu. Da sam ja kupio taj auto i da on sa 60 000km ne moze da upali iz prve i da mi na servisu na 60 000km menjaju ono sto se na normalnom autu menja na 150 000km gurnuo bi ga u jarak. I moj primerak je najbolji od 20 kojih imamo u firmi,ovi ostali svakih nedelju dana idu u servis,crkava bobina,ne mogu da mu ugase check engine lampicu,itd,itd.. Nema onog smajlija sto smo ga pre imali.. :govno:

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 13. okt. 2011. u 23:45h

Svake godine idem na auto show na kome budu svi novi automobili koji se prodaju te godine na Americkom trzistu. I bas svi budu otvoreni da sednes u njih i da ih detaljno pregledas. Tako da kod 99% auta u Severnoj Americi znam kakav je fit & finish i kvalitet enterijera.
Iz svih tvojih prethodnih postova nisam stekao utisak da si, automobile koje si navodio, ikada video iz neposredne blizine. Vise mi se cini da su ti utisci zasnovani na teoriji, specifikacijama i reklamama.
Sto se auto show-a tice, verujem da je i tebi jasno da se na takvim manifestacijama dovoze reprezentativni modeli pa je tesko doneti realan zakljucak o nekom modelu.
Posto sam od istog dilera kupio 3 Forda poznaju me u njemu odlicno i cesto svratim na test voznju, uvek me puste osim ako je neki skuplji i redji model
Ovde nesto ne razumem. Jer ti treba posebna dozvola da probas auto za koji si zainteresovan? Ili je potrebno da imas odredjen vozacki staz?
Obisao sam bezbroj dilera i nikada nisam naisao na situaciju da su trebali 'da me puste' da vozim. A i kod dilera ne svracam cesto na test voznju, vec kada planiram da neki auto kupim.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » petak, 14. okt. 2011. u 02:29h

i uz to jos da se doda da auto koji probas "test vozilo" i auto koj ces da dobijes ako se odlucis za njega su 2 razlicita pojma... na test vozilu je sve nalickano da te privuce a kad kupis auto nema ni veze sa vezom... mrgreen

i jos na sve ovo da se doda da za manje pare mozes da imas vise i kvalitetnije... hahahaha , sto kaze mbole "ma daj nemoj da si smesan"

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“