Super da postoji ovakva tema

Evo i moje zveri naime rec je o Kavkavskom ovcaru iako ga mnogi mesaju sa nasim Sar-planincem sto i nije neka greska jer svi planinski ovcarski psi vode poreklo upravo od Kavkavskog ovcara.Slika je od letos kad su bile one velike vrucine pa je zato smoren inace je u punoj snazi

,a lanac je privremen tj vezan je samo dok se cisti boks inace povodce kida kao od sale pa sam prinudjen da ga setam sa lancem namenjenim za vezivanje stoke

i to sam jedva nabavio

ono sto prodaju po pet-shopovima nije ni za sta jer uz svu moju muku i dan danas kad vidi macku pa jos kao macka potrci ja uglavnom zavrsim na zemlji ili se uhvatim za banderu pa cekam da ga prodje volja za jurnjavom

Sto se tice rase izuzetno je

ali je za dresuru nocna mora tesko se moze uticati na gen ovcara-zastitnika jer za razliku od nemackog i drugih zapadnih ovcara ne sluzi za prikupljanje stoke vec skljucivo za cuvanje i odbranu pa mozete zamisliti na sta lici ako se ne dresira.Kod mene je vec 4 godine i trenutno je u punoj snazi i sem jurnjave za mackama nemam problema sa njim,a u dvoriste niko i ne ulazi kad je pusten,a pusten je 20h dnevno

I da ako neko ima da preporuci neke heavy duty povodce nek vice

i evo za sad jedne slike iskopacu ih jos po kompu