Uvoz automobila
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Uvoz automobila
Samo sto se vlasnistva tablica tice, mislim da su i u Svajcarskoj tablice bas tvoje, tj nisu drzavne kao kod nas - da moras da ih vracas ako izdaju nove i slicno.
Teca 40 godina koristi iste tablice na svim vozilima, posto je kod njih takav sistem (tablice nisu vezane za auto vec za coveka).
Teca 40 godina koristi iste tablice na svim vozilima, posto je kod njih takav sistem (tablice nisu vezane za auto vec za coveka).
Fiesta!!
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Kao i ovde u namackoj. Tablice se vezuju za coveka kada odjavis tablice mozes mesecno da placas 5 evra da ne daju drugom.tvoj broj. Kada prijavis drugi auto stavljas mu iste tablice -isti broj.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Možda neko ne zna Nemački. Evo na primer ja?totti piše:Pa piše u oglasu neto i bruto cena.
- totti
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uzgred budi, gore-desno ima odabir drugih jezika... a može i samo da se doda &lang=en na kraj adrese (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... 51&lang=en)
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Vladan
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Najbolje je da se svi roknete jer neznate sta pricate svako lupa svoje pocevsi od PDV-a. Blago vama pa ste dokoni

"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ako znas nesto o PDV-u (VAT-u) voleo bih da podelis sa nama..
- shakal_86
Kfz steuer ili u prevodu porez za auto placaju sva auta koja su prijavljena odnosno registrovana.Porez se obračunava u zavisnosti od kubikaze, emisije štetnih gasova,pogon na gorivu, i maximalne tezine auta.pa se to sve izracuna. Milane ti kad bi kupio ovde auto i kada bi nekako napravio pivracaj pdv- ovo bi ti se sve vratilo. Zavisno koliko je auto bio prijavljen u nemačkoj. Benzinci placaju odprilike duplo manje porez nego dieseli jer manje imaju stetne gasove. Tako npr ford mondeo 3 euro 3 diesel placa 300 evra godisnje.Kada bi imao kat placao bi manje. Benzinac bi placao 150. € odprilike. Tako da se nemci samo zbog tog poreza odlucuju da li ce voziti benzince ili diesele. Pre je diesel ovde bio mnogo jeftiniji od benzina pa je potraznja za dieselom bila veca. Zbog ustede. Sada je diesel ovde jeftiniji samo za nekoliko centa tako da i nema neke ustede a plaća se porez duplo. Jedino potrosnja kod diesela sto je manja. Npr auro Euro 4 ili 5 diesel placa 200 € umesto 300 € euro 3 ali samim tim auto mnogo skuplhe kosta. Tebi kad bi vratili povracaj pdv vratili bi ti te pare .znaci ukupno koliko je auto bio prijavlhen u nemackoj te pare bi ti bile vracene.
Za normalno porez id kupovine 19% to ne znam da li bi ti bilo vraceno.
- milan_gt
za normalan porez i pricamo..kupis lap-top u eu i imas pravo na povracaj poreza..
evo sta mi je nemac odgovorio na pitanje..
ok, so I give you 2.000 more and you will return me that amount on my bank account or money transfer with western...
yes exactly, we can either pay cash or by bank transfer. The choice is yours.
ok, so I give you 2.000 more and you will return me that amount on my bank account or money transfer with western...
- BojanM
- BOFH
A je li ti objasnio čemu služi taj depozit....?
Prvi put čujem za depozit pri kupovini polovnog automobila...
Prvi put čujem za depozit pri kupovini polovnog automobila...
pozdrav, Bojan

- shakal_86
Hmm da li si mu napisao da si privatno lice. Tj da nisi biznismen i da nemas firmu?? Vecinom se depozit ovde u nemackoj trazi kada se kupuje preko firme. Cak privatno lice retko kad moze da kupi auto iz auto kuce sve zbog straha od pranja para. A samo preko firme mogu da budu koliko toliko sigurni.
- magnat
- Kontakt:
shakal_86 piše:Kfz steuer ili u prevodu porez za auto placaju sva auta koja su prijavljena odnosno registrovana.Porez se obračunava u zavisnosti od kubikaze, emisije štetnih gasova,pogon na gorivu, i maximalne tezine auta.pa se to sve izracuna. Milane ti kad bi kupio ovde auto i kada bi nekako napravio pivracaj pdv- ovo bi ti se sve vratilo. Zavisno koliko je auto bio prijavljen u nemačkoj. Benzinci placaju odprilike duplo manje porez nego dieseli jer manje imaju stetne gasove. Tako npr ford mondeo 3 euro 3 diesel placa 300 evra godisnje.Kada bi imao kat placao bi manje. Benzinac bi placao 150. € odprilike. Tako da se nemci samo zbog tog poreza odlucuju da li ce voziti benzince ili diesele. Pre je diesel ovde bio mnogo jeftiniji od benzina pa je potraznja za dieselom bila veca. Zbog ustede. Sada je diesel ovde jeftiniji samo za nekoliko centa tako da i nema neke ustede a plaća se porez duplo. Jedino potrosnja kod diesela sto je manja. Npr auro Euro 4 ili 5 diesel placa 200 € umesto 300 € euro 3 ali samim tim auto mnogo skuplhe kosta. Tebi kad bi vratili povracaj pdv vratili bi ti te pare .znaci ukupno koliko je auto bio prijavlhen u nemackoj te pare bi ti bile vracene.
Izvini istina ali promasena tema . Radi se o povrati Stojera a ne o obracunu kod kupovine

- Vladan
Neobicno. Depozit je davanje dela novca u napred, pa se to obracuna pri placanju i ne vraca se ako odustands od kupovine. Ali, ako Svabov tako kaze, valjda ne laze.milan_gt piše:za normalan porez i pricamo..kupis lap-top u eu i imas pravo na povracaj poreza..
A ti si Shakal izgleda pomesao nesto. Poenta je da se transakcije, preko odredjene sume, mogu obavljati samo preko racuna, nikako u cashu. Kod nas je taj limit 10 ili15 hiljada EUR, zaboravio sam tacno.
- milan_gt
ma on je mislio da treba da platim punu sumu, sa VAT-om koji je dve iljade i kad ja auto registrujem ovde, sa tim dokazom od carine idem u germaniju po pare ili saljem nekog sa papirom ili mu saljem papir pa mi on uplati..mada valjalo bi neko licno posto moz se desi da se taj papir 'zagubi' ako se salje..jer glasi na donosioca..
- BojanM
- BOFH
Pa dobro, to je regularna procedura, "depozit" obično znači nešto drugo 

pozdrav, Bojan

- milan_gt
vidim da srice engleski tako da mu je to to 

-
- Poruka: 6
- Član foruma od: sreda, 11. jul 2012. u 22:46h
U Ch-u neznam dal su se ikad menjale tablice(izgled) i ako jesu to je u hodu! Ti si tamo vlasnik tablica, na koje možeš voziti više auta(svi moraju biti u saobraćajnoj)! Čak šta više možeš da ostaneš bez auta a table da budu kod tebe(plaćaš, mislim 15chf godišnje čuvanje brojeva ili nekorišćenje)!dule0911 piše:Samo sto se vlasnistva tablica tice, mislim da su i u Svajcarskoj tablice bas tvoje, tj nisu drzavne kao kod nas - da moras da ih vracas ako izdaju nove i slicno.
Ljudi, moj savet! Kontaktirajte neke špeditere po Subotici(ima ih koliko hoćeš i najpovoljniji su)sve će Vam objasniti,opustiš se i uživaš. Ja sam išao tamo i završio mi čovek sve za 2-3 dana! Ako nekoga interesuje uvoz iz Ch neka pita,ja sam skoro uvezao auto, a voljan sam da pomognem!
- totti
Nisu, špedicija u Subotici je uglavnom skuplja nego u Beogradu.Certino piše: Ljudi, moj savet! Kontaktirajte neke špeditere po Subotici(ima ih koliko hoćeš i najpovoljniji su)

- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ajd jos jednom 
To sto mozes da vozis N auta na iste tablice, i dalje ne znaci da su one tvoje vlasnistvo. Samo su propisi doticne drzave vezali tablicu samo za vlasnika a ne i za vozilo.
Tablica je JAVNA ISPRAVA, propisana od strane drzave, i vlasnistvo drzave. Ti si samo korisnik iste. Inace, mogo bi da naskrabas bilo kakav broj, na bilo kakvom parcetu pleka i da kazes "ovo su moje tablice".

To sto mozes da vozis N auta na iste tablice, i dalje ne znaci da su one tvoje vlasnistvo. Samo su propisi doticne drzave vezali tablicu samo za vlasnika a ne i za vozilo.
Tablica je JAVNA ISPRAVA, propisana od strane drzave, i vlasnistvo drzave. Ti si samo korisnik iste. Inace, mogo bi da naskrabas bilo kakav broj, na bilo kakvom parcetu pleka i da kazes "ovo su moje tablice".
Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Zato sto ima dva slova Ttotti piše:13.999 EUR (Brutto)
11.764 EUR (Netto)
Šta će nemački za ovo?
- shakal_86
Mozda prodaje samo audi TT 

-
- Poruka: 6
- Član foruma od: sreda, 11. jul 2012. u 22:46h

Možda usluga spedicije, ali "srozavanje"vrednosti auta nije sigurno kao u Subotici!totti piše:Nisu, špedicija u Subotici je uglavnom skuplja nego u Beogradu.Certino piše: Ljudi, moj savet! Kontaktirajte neke špeditere po Subotici(ima ih koliko hoćeš i najpovoljniji su)
- magnat
- Kontakt:
Procitajte malo i ovo ja za ovo znam vec duze vreme a bilo je istih stvari i u Bg
http://www.prevara.info/index.php?optio ... 0&Itemid=7
http://www.prevara.info/index.php?optio ... 0&Itemid=7