Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje na minus

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Paljenje na minus

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. feb. 2012. u 19:39h

bravo dare :D

tresle bi mi se ruke da sam ga slikao onda kad sam ga upalio..bez aditiva bez garaze i ostalih pomagala..

a ako ti imas problem sa kolima ne znaci da ih svi imamo..

sent from white land..

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 9. feb. 2012. u 19:59h

Drago mi je da tako palis i da nemas problema. Da Bog da ti palio i na -40 bez grijanja.

Inace komso je jutros upalio Golf 2 iz 1985 u na -27 al u garazi, kresn'o iz prve. Vani ne pomaze ni lozenje vatre pod njim.

Samo kazem da nisam znao da nemas garazu i da ti auto stoji vani, vidio sam da ti je temperatura vode na 80C pa kontam mozda si upalio u garazi ili tako nesto. Nije bilo zlonamjerno.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. feb. 2012. u 20:07h

ma ok, nego kad vidis nesto tako ocigledno mozda se zapitas zasto je tako ocigledno :D

sent from white land..

bojcistv

Poruka od bojcistv » četvrtak, 9. feb. 2012. u 20:18h

Pa vidi kada vidis 80C temperaturu bez obzira koliko je vani kontas da je auto mogao biti upaljen u garazi ili tako nesto jer treba prilicno vremena da auto postigne tu temperaturu. Evo moj primjer od juce. Upalio sam auto poslije posla i bilo je -11. Dok sam otisao po klince odvezao ih kuci i vratio se da kupim nesto proslo je sat i po. Temperatura je pala na -16 u medjuvremenu. Nije da ti ne vjerujem samo sam primjetio da je auto ugrijan kada je uslikana vanjska temperatura.
Eto naveo sam primjer i komse koji je upalio jutros na -27 golfa 2 dizela iz 1985 al' u garazi. Da je stajao napolju ne bi mogao ni benzinom da ga zapalis kompletnog sto smo i ja i on konstatovali vise puta. :)

Stvarno je super sto ti auto pali na -25 bez zagrijavanja grijaca. Nemam rijeci.

Inace i meni je auto palio bez problema do neki dan kada sam nasuo naftu koja mi je parafinisala.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. feb. 2012. u 20:28h

ovaj auto pali bolje nego bilo koji dizel do sad..

sent from white land..

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 9. feb. 2012. u 21:09h

I tako je inace kod Mondea TDCi, zato im skidam kapu, bojcistv tebe potero neki maler, gorivo je najverovatniji uzrok ako je pre ovih bas debelih minusa palio dobro...
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

bojcistv

Poruka od bojcistv » četvrtak, 9. feb. 2012. u 21:30h

Dal' je maler ne znam ali znam da je stvarno palio kao da nije dizel. Kako god napolju bilo hladno palio je bez greske. Jutros me zezao kao da nije imao goriva pa sam ga vise puta verglao. Kontam da je zbog ove nafte koja me je zezala prethodnih 7 dana. I prije ovoga je bilo hladno i na -14 je palio kao mina.

veljko
Poruka: 80
Član foruma od: nedelja, 24. jan. 2010. u 19:21h

Poruka od veljko » ponedeljak, 13. feb. 2012. u 17:58h

Rece mi "moj" bosista da ne palim auto kad se skroz ugasi grejac nego izmedju gasenja lampice grejaca i onog KLIK. pali iz prve na ovim temperaturama, jest da je auto u ( limenoj) garazi al sam ubacio neki kineski termometar unutra, skoro pa nema razlike. Jedina razlika je sto mi nije bas nesto pumpa nastelovana pa pre paljenja moram da stisnem drukalicu jednom da "nabijem" pritisak, i zvekne iz prve :) . ED sipan na lukoilu u temerinu, a neki dan uspem jos i neki aditiv K2 (al posle onih niskih temperatura od -20)
"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat."
Henry Ford

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » sreda, 28. mar. 2012. u 09:11h

Evo ja da vas obavestim u vezi akumulatora od onog dana kada me je izdao nisam imao nikakvih problema sa njim palio je kao mina a pogotovo sada na +20.Tako da su svi oni koji su pisali da mi je akumulator slab moracu da ih razocaram :ford:
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“