Pa vidi kada vidis 80C temperaturu bez obzira koliko je vani kontas da je auto mogao biti upaljen u garazi ili tako nesto jer treba prilicno vremena da auto postigne tu temperaturu. Evo moj primjer od juce. Upalio sam auto poslije posla i bilo je -11. Dok sam otisao po klince odvezao ih kuci i vratio se da kupim nesto proslo je sat i po. Temperatura je pala na -16 u medjuvremenu. Nije da ti ne vjerujem samo sam primjetio da je auto ugrijan kada je uslikana vanjska temperatura.
Eto naveo sam primjer i komse koji je upalio jutros na -27 golfa 2 dizela iz 1985 al' u garazi. Da je stajao napolju ne bi mogao ni benzinom da ga zapalis kompletnog sto smo i ja i on konstatovali vise puta.
Stvarno je super sto ti auto pali na -25 bez zagrijavanja grijaca. Nemam rijeci.
Inace i meni je auto palio bez problema do neki dan kada sam nasuo naftu koja mi je parafinisala.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."