Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milosh_bg
Poruka: 230
Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od milosh_bg » sreda, 24. dec. 2025. u 08:38h

Meni je svakodnevna jutarnja ruta, stara Rakovica - Mirijevo ( preko Topcidera, mostara, autoputa, laste, MML i Zelenog brda do Mirijeva - blizu okretnice 46 ) i ponovo nazad do Autokomande i Vojvode Stepe gde radim. Tu kolicinu zivaca koju potrosim u tih sat vremena u tom spicu, pa nije moguce opisati sve situacije, doduse "imam srece" da nekako ucim i nabijam sebi u glavu da je to normalna situacija i da je ne mogu promeniti pa se po neko jutro i ne iznerviram puno.

FiestaBG87

 
Poruka: 5912
Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h

Poruka od FiestaBG87 » sreda, 24. dec. 2025. u 10:26h

Ko bas boravi u spicu taj debele zivce ima, radim od 7-15h pa tako i izbegnem bas ono tesko s..., vise me mrzi da skidam snimke sa kamere, juce prolazim raskrsnicu u MML, niko na Stop nije stao nit uradio ono sto treba, isto ono na onom klipu u Bangladesu kad prolaze raskrsnicu bez kocenja i svi nekako prodju, matori neki fosil sa meskom austriske table, od Sajma do Ostruznice levom trakom, nikog ne j... svi blicaju, sviraju, obilaze sa desne.
Sad i mogu da razumem ko nije iz BG-a pa pogresno se prestroji i tako nesto al ovi domaci kakve sve ispade prave to nije himano.

Sharpshooter
Poruka: 5146
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 24. dec. 2025. u 12:49h

Ja sam odavno zbog takvih u fazonu, ček samo da te obiđem, preskočim ili izguram sa puta, pa ti teraj lagano svojim poslom, kao da si jedini na ulici.
Ne mogu da se nerviram ili razmišljam šta mu je u glavi da tako vozi.
2024 - ....... Mazda MX-5 NB turbo --- 305ks
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

raca_mk2
Poruka: 380
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Poruka od raca_mk2 » sreda, 24. dec. 2025. u 13:26h

Neša
VIP
Poruka: 5125
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 24. dec. 2025. u 14:04h

Мој колега што је имао удес скоро, дао 2000е и узео тог хаварисаног Пунта и плус треба да поправи свој ауто!
Ето, уместо да лепо дође полиција.. Осигурање ништа није дало зато што је он написао да је његова кривица...
А први је дао мигавац и започео претицање.

Најбоље да изађе полиција када се не зна ко је крив
Poslednja izmena: Neša, na dan sreda, 24. dec. 2025. u 14:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » sreda, 24. dec. 2025. u 14:08h

Sve ovo lepo, ovde svi tako voze i to tako funkcionice, kod nas svako vozi svoju voznju, kod nas vole da zatvore raskrsnicu, pesacki, sve vise vidjam da ne pustaju pesake.

Stefan148

 
Poruka: 2541
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » sreda, 24. dec. 2025. u 15:40h

Ovde se svako takmiči sa svima u svakom aspektu života, a sve to proizilazi iz dubljeg problema nezadovoljstva i kompleksa. I to je to.
Slika

acadimke
Poruka: 1724
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 24. dec. 2025. u 21:22h

Kako god svi na kraju stignu na odredište, nekome znači 10 min nekoga je baš briga pa vozi laganica.
Ako ostaviš malo prostora u odnosu na vozilo ispred da možeš da odreagujes na vreme u slučaju naglog kočenja, po pravilu se uvek neko ubaci tako da sam odustao od toga.
Takodje ne važi pravilo da ne ulazis u raskrsnicu ako ne možeš da izadjes iz nje zbog gužve, odma trube od pozadi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Scorpio 696
Poruka: 1415
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » sreda, 24. dec. 2025. u 22:09h

Niko ne koristi retrovizor
Slika
Slika
Slika
Slika

dax92

 
Poruka: 7690
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 24. dec. 2025. u 22:30h

E da imam vise volje pa da snimam “kulturu” po Evropi, videli bi da nije samo u Srbiji takva situacija.
Globalno smo otisli u djavola.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 09:03h

Imaš li kakve "preporuke" što se tiče evropskih gradova i država. Jedini grad u kome sam ostavio kola u garaži i nisam pomislio da se vozim jeste Napulj.
Ne samo da je u odnosu na njega Beograd svetska prestonica saobraćajne kulture, već ima nešto mnogo gore, druga vrsta ludila.

dax92

 
Poruka: 7690
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 10:18h

Palermo.
Generalno ceo jug Italije je katastrofa, pogotovo veliki gradovi gde je gust saobracaj. Valjda u malom gradu ne mogu doci do izrazaja hahahaha
Mada mi je zanimljivo da u svom onom haosu, uletanju sa svih strana, nepostovanju propisa gde je glavno sredstvo komunikacije sirena zapravo ima manje guzve i cukanja nego u "divnoj uredjenoj" Nemackoj na primer.

Zanimljiva je bila izjava Belgijskog vozaca koji je sa mnom prvi put dosao u Palermo "in UK they drive on left, but here they drive on what is left". Vespe i oni tricikli se provlace sa svih strana, nebitna ogranicenja brzine, nebitne jednosmerne ulice, trotoari... Jedino semafore uglavnom postuju :D

I ako ne gledamo samo saobracaj vec globalno, Marsej je najbolji za zaobici sto dalje. Jedini grad u kom se u sred bela dana nisam osecao prijatno jer se na svakom cosku diluje potpuno javno, iz suskavaca prodaju cigare i ko zna sta sve.
Jedino u Marseju sam doziveo pravu jurnjavu kolima i tik ispred mene hapsenje pod punom ratnom opremom, puskama i td..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 12:36h

Ja sam u Marseju izašao iz podzemne garaže noću da potražim hotel i posle nisam mogao da nađem ulaz nazad jer su vrata jednosmerna. Tako da sam lutao noću po gradu jedno sat vremena i tačno znam o čemu pričaš. Sličano i kad sam silazio u Nicu, imao sam utisak da ulazim u Prištinu.
A kroz Napulj sam nosio nož, ličnu kartu, 100€ sitno i sliku Forza Napoli... i praznu flašu od piva 0.6l hahahaha

Imaš li kakav primer gde ima dobrih i normalnih vozača? Nisam nikad bio u Finskoj da vidim kako to izgleda, ali njihov model bih iskopirao kod nas 100%, možda grešim.

dule0911

 
Poruka: 13656
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 13:17h

FiestaBG87 piše:Sve ovo lepo, ovde svi tako voze i to tako funkcionice, kod nas svako vozi svoju voznju, kod nas vole da zatvore raskrsnicu, pesacki, sve vise vidjam da ne pustaju pesake.
Evo upravo na severnom bulevaru kod novog groblja prelazim ulicu na pesackom prelazu sa detetom. Vec sam na pola pesackog jer su nas pustili iz drugog smera, lik u grande puntu dize ruku i prolazi pun gas jednim tockom kaceci ivicnjak. Njemu se zuri, sta sad lol
Pa kako bre da nemam visok pritisak?

Sent from my CPH2747 using Tapatalk

Fiesta!!

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 13:45h

Zakon treba biti za sve isti,
Gledam neki video sad ovih dana, saobracajac zaustavlja auto, deluje sve ok, auto komanda, brat Egipcanin se lagano vozi sa onom svojom skalamerijom, treba da trci da ga iskljuci iz saobracaja, nek rade to sto rade ali sam normalnom autima, kombijima.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“