Suzuki Swift 1.3 4x4 vrsta pogona
- borisbg88
- Poruka: 152
- Član foruma od: četvrtak, 30. nov. 2017. u 09:58h
Suzuki Swift 1.3 4x4 vrsta pogona
Gledam suprugi auto iz naslova, konkretno ovaj primerak, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa ovim autom? Da li je u pitanju stalni pogon ili se zadnji ukljucuju po potrebi?
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... t-13-b-4x4
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: subota, 14. apr. 2012. u 09:51h
Re: Suzuki Swift 1.3 4x4 vrsta pogona
Jel ima neki poseban razlog za 4x4 pogon? Ako ne ja bi to izbegaoborisbg88 piše:Gledam suprugi auto iz naslova, konkretno ovaj primerak, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa ovim autom? Da li je u pitanju stalni pogon ili se zadnji ukljucuju po potrebi?
Послато са LM-G710 помоћу Тапатока
- borisbg88
U principu nema, ali gledao sam nekoliko primeraka i ovaj joj se bas svidja, a i mehanicki je realno najbolji od svih koje smo gledali...
Zato me i zanima, da li je pogon stalni ili ne?
- Skittles
-
- Poruka: 109
- Član foruma od: subota, 28. dec. 2019. u 19:57h
Ja sam imao veoma sličan auto - SX4, i tamo je bio reduktor. Dosta stvari izgleda apsolutno isto kao na ovom Swiftu, volan dugmići itd.
Pogledaj kod rucne da li ima dugme 2WD / AUTO / LOCK
Što se tiče praktičnosti, ne povećava potrošnju, jer je aktivan samo kad ga uključiš, jedino što je to još jedna stvar za pokvariti se i servisirati.
Meni je bilo korisno za vikendice, a zavisi koliko i gde planira gospođa da vozi.
Za grad su dovoljne dobre zimske gume.
Što se tiče praktičnosti, ne povećava potrošnju, jer je aktivan samo kad ga uključiš, jedino što je to još jedna stvar za pokvariti se i servisirati.
Meni je bilo korisno za vikendice, a zavisi koliko i gde planira gospođa da vozi.
-
Ne znam iz prve ruke, ali najverovatnije ne. Stalni može biti kod pravih dzipova a i to je retko.borisbg88 piše:U principu nema, ali gledao sam nekoliko primeraka i ovaj joj se bas svidja, a i mehanicki je realno najbolji od svih koje smo gledali...
- borisbg88
Nema nikakav prekidac, ne bojim se toliko kvarova, samo razmisljam o potrosnji, jer ako je stalni pogon, taj auto tesko da moze ispod 9l po Bg-uSkittles piše: ↑nedelja, 24. maj 2020. u 20:04hJa sam imao veoma sličan auto - SX4, i tamo je bio reduktor. Dosta stvari izgleda apsolutno isto kao na ovom Swiftu, volan dugmići itd.
Nadam se da nije, sto rdke Kolera, sli nigde ne nadjoh na netu taj info
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
U pitanju je visko spojnica. Znači otprilike prednji pogon, kad prokliže nešto će gurnuti nazad.
-
Sx4 je isti taj auto samo sa fijat značkom ako se dobro secam
- Skittles
-
- Poruka: 109
- Član foruma od: subota, 28. dec. 2019. u 19:57h
Ne, SX4 je Suzuki značka, a Fiat Sedici je SX4 sa Fiat značkom.
I meni je trošio 8.5-9L po Beogradu bez problema, leti, a zimi i 10. Benzinac 1.6 sa stotinak konja.
I meni je trošio 8.5-9L po Beogradu bez problema, leti, a zimi i 10. Benzinac 1.6 sa stotinak konja.
- borisbg88
Hvala, dakle ovaj bi morao barem litar manje
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako ti vozis nece trositi manje, kod gospodje mozda i 2L manje 
Uzmem letos zeninu Fiestu, auto trosi 11-12L (plina). Gledam, racunam, sta moze da bude neispravno. Moj auto dosao sa servisa, ona opet vozi Fiestu, prvi rezervoar - 8L potrosnja. Dakle, kvar na fiesti jeste da vozac nije bazdaren, nista vise.

Uzmem letos zeninu Fiestu, auto trosi 11-12L (plina). Gledam, racunam, sta moze da bude neispravno. Moj auto dosao sa servisa, ona opet vozi Fiestu, prvi rezervoar - 8L potrosnja. Dakle, kvar na fiesti jeste da vozac nije bazdaren, nista vise.
Fiesta!!
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Taj auto sem kozmetickih detalja ne deli nista sa SX4 pa ni motor ni pogon
Cale je imao Ignisa 4x4 sa istim motorom, cuveni 1.3vvti 90ks i pogon je bio stalan (razvijen u saradnji sa Subaruom) dok je kod SX4 isao Suzukijev pogon sa reduktorom na dugme. Ja mislim da ovaj auto ima stalan pogon, 99% sam ubedjen
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Cale je imao Ignisa 4x4 sa istim motorom, cuveni 1.3vvti 90ks i pogon je bio stalan (razvijen u saradnji sa Subaruom) dok je kod SX4 isao Suzukijev pogon sa reduktorom na dugme. Ja mislim da ovaj auto ima stalan pogon, 99% sam ubedjen
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- borisbg88
Da, za Ignisa znam, on je isto sto i Subaru Justy, ali za Swifta nisam siguran, kako to uopste mogu da proverim?
-
Gugl pretraga kaže da ima stalni viskozni sistem, koji automatski prenosi pogon na zadnje točkove kad kada je potrebno https://www.yorkpress.co.uk/news/110447 ... ft-sz4-4x4borisbg88 piše:Da, za Ignisa znam, on je isto sto i Subaru Justy, ali za Swifta nisam siguran, kako to uopste mogu da proverim?
Permutovo sam sx4 i SwiftaNedeljkovic piše:Taj auto sem kozmetickih detalja ne deli nista sa SX4 pa ni motor ni pogon

Hvala na ispravci