Zanima me koji je ispravan nacin za kupoprodaju vozila i kako se osigurati 100% od potencijalnih problema.
npr: prodam auto i uradim kupoprodajni ugovor sa kupcem, overimo ga. Onda on ima 15dana da plati porez i da zavrsi sta treba da zavrsi... Medjutim sta ako on to ne uradi?
Prenos vozila
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Prenos vozila
Agencija. Odmah prilikom potpisivanja ugovora/overe kod notara, platite nekom iz agencije da ide do poreske i regulise porez. Znaci odmah tog dana, nista cekanje i slicno. Naravno u zavisnosti od poreske ce potvrdu dobiti odmah taj dan (retkost) ili za par dana, onda novi kupac moze da ide u mup za saobracajnu (i tablice po potrebi, ako se menja reg. podrucje). Ali sa overenim kupoprodajnim i placenim porezom, taj auto je prodat, nemas vise obavezu na sebi, bez obzira dal je kupac posle toga zavrsio u mup-u ili nije.
Ne zaboravi da je porez na tvoje ime, ne na kupca. Tako da, odmah po kupovini resis i to i gotovo, da ne stvaras sebi probleme. Kad sam prodavao Mondea bas iz tog razloga sam naveo da je moj prenos, jer necu da sebi pravim probleme zbog 100e.
Ne zaboravi da je porez na tvoje ime, ne na kupca. Tako da, odmah po kupovini resis i to i gotovo, da ne stvaras sebi probleme. Kad sam prodavao Mondea bas iz tog razloga sam naveo da je moj prenos, jer necu da sebi pravim probleme zbog 100e.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cek... nisam odavno to radio, al koliko se secam, ti si mogao da odjavis saobracajnu (eventualno i tablice), na osnovu ugovora i placenog poreza.
Posle on, nezavisno od tebe, sa ugovorom i potvrdom ide i vadi svoju saobracajnu/tablice.
Posle on, nezavisno od tebe, sa ugovorom i potvrdom ide i vadi svoju saobracajnu/tablice.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kao vlasnik vozila po saobraćajnoj, vraćanje tablica uvek možeš da uradiš, za to ti ne treba nikakav ugovor niti razlog-objašnjenje.
U ugovoru može, a ne mora, da piše registarska oznaka. Pišeš je kada auto ne menja registarsko područje, a ne pišeš kada menja, mada svakako ne moraš.
U ugovoru može, a ne mora, da piše registarska oznaka. Pišeš je kada auto ne menja registarsko područje, a ne pišeš kada menja, mada svakako ne moraš.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове