Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MLM piramidalne prevare? Lyoness, SCnet i ostali

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
DzoniPv
Poruka: 1431
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

MLM piramidalne prevare? Lyoness, SCnet i ostali

Poruka od DzoniPv » nedelja, 5. apr. 2015. u 15:14h

Da li imate iskustva sa ovakvim stvarima?

Evo ja sam bas prije pola godine vrbovan u tajanstveni Lyoness i odustao sam jer smatram da to nisu cista posla.
2007 Ford Fiesta 1.3

Mare TDCi
Poruka: 397
Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h

Re: MLM piramidalne prevare? Lyoness, SCnet i ostali

Poruka od Mare TDCi » nedelja, 5. apr. 2015. u 15:37h

Ja sam zamalo upao u SCnet zajedno sa par drugara.. jedan je i upao i platio 100e neke kartice al je odustao..

Mada čini mi se da taj SCnet nije baš "prevara"
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

DzoniPv

Poruka od DzoniPv » nedelja, 5. apr. 2015. u 16:38h

Taj SCnet je zapravo na istu foru kao u Lyoness, udruzenje kupaca.

Trenutno ono sto je aktuelno i sto oni kazu da ce svugdje biti i da se svaka osoba na planeti to koristiti?? je taj Lyoness. Cash back od 2% od svake kupovine. Dodjem tako jedan dan kod jednog druga i tu se kao slucajno zadesi tip (ovaj me zapravo namamio), i pocne da mi prica o tome, kako je to mreza kupaca, kako mi se 2% vraca na racun od kupovina i daju mi karticu. Reko dobro. I taj dio stoji i legalan je. E sad, posle pocinje prica o tkz biznis varijanti, kako je dobijam pola posto od kupovina onih kojima dajem karticu i od onih kojima oni daju karticu. Dakle dva koljena. Reko ok. Eee najsumnjiviji dio tek slijedi. Kupovina pozicija. Tu obecavaju enormno veliku i laku zaradu (cak i do 50000e mjeseco ha ha). Kaze "svi cemo biti bogati, ovo je velika prilika za nas". Nacrta ovaj meni neku binarnu matricu i pocne da objasnjava tu strukturu, kako cu ja zaradjivati od cijelog sistema, ali, ali, ali treba da uplatim avans od 2000e. Ali 2000e za maglu, ni za sta, niko ti nista ne garantuje.
Dodjem ja tako kuci i nadjem po internetu kako ljudi prodaju te svoje tkz lifeline-e sa po 10000 clanova jer nemaju od toga nista! Samo oni koji su prvi usli mogu da se nadaju necemu. Ovi donji slojevi samo popuse 2000, izgube pijatelje, poznanike jer su i njih nagovorili da daju te pare, pa nista nisu dobili. Dakle kalsicna Ponzijeva sema iliti piramida. Ja ne budem lenj i nazovem kuma koji je profesor niskog ekonomskog fakulteta i objasni mi covjek neke stvari.
Zakljucak: Bjezite od ovakvih stvari glavom bez obzira!
2007 Ford Fiesta 1.3

kvaju
Poruka: 161
Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h

Poruka od kvaju » nedelja, 5. apr. 2015. u 16:48h

Ja sam u Lyonessu nekih godinu dana, i koristim cashback karticu, i mislim da je ok stvar.

Podjelio sam 30-ak kartica, i sada u mom lifelineu ima oko 300 ljudi, nisam još imao isplatu niti jednu, ali trebala bi ubrzo biti, jer sve više trgovaca ulazi
bar u mome kraju (Mostar) u ovo, do sada nisu pretjerano imali gdje niti potrošiti lovu ljudi koje sam uveo.

Meni se svidila ideja ovoga, radi što i dosad radiš, i što ćeš uvijek i raditi (kupovati) ovako samo možda nešto i zaradiš.

Ja ulazim u ovo baš ono hobi varijanta, nisam išao na te premium opcije, jer trenutno nemam love za to, možda poslje prve isplate se predomislim.

Par mojih kolega je ušlo u ovo kao premium, i osobno sam vidio isplate pozamašne, doduše oni su uložili isto to.

Neznam gdje ste našli da se prodaju lifeline-i po netu, kada je svaki račun vezan za ime i prezime, a samim tim i isplate su vezane za banku od tog imena i prezimena.

Đaba ti 10 000 članova, i podjeljenih kartica, ako ljudi ne shvate uopće kako se koristi kartica, i ne objasne im se osnove kako ovo sve funkcionira.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 5. apr. 2015. u 16:48h

Mene koleginica sa posla ubi vec 2 godine da se ukljucim u taj Lyoness. Reko joj to je kao i sve, prevara. Ona se upljuje sa nekim % meni, pa tebi, pa svi mi, pa ako treba i da dignem ruku na sebe i u ime svemocnog boga kupovine.

Sektasi.

DzoniPv

Poruka od DzoniPv » nedelja, 5. apr. 2015. u 17:14h

Sekta nego sta. Ja sam ovog druga skoro izgubio, jer je lik toliko opterecen zeljom za profitom, luksuznim autima i td. Samo se o tome prica i svi su kao jedna velika porodica, namece im se osjecaj pripadnosti. Jedan lik mu oliko isprao mozak da je to nevjerovatno. Neki dan digao kredit i uplatio avans. :lele: Svaki od njih prica da ce za 3,4 godine mjesecno da zaradjuje po 50 000e, slovima: pedeset hiljada eura!, jer ce i struja kao da se placa Lyonessom. Pa koja kolicina novca treba da se ubaci u sistem da bi svi imali toliko. Nemoguce!
kvaju piše:Ja sam u Lyonessu nekih godinu dana, i koristim cashback karticu, i mislim da je ok stvar.
To je ok stvari, ja to ne sporim, legalna u uredna, mislim na cashback. Ali ono sto smrdi je avans. Cashback je pokrice za davanja avansa. To je glavna aktivnost. I sam Hubert Friedl (osnivac) je rekao da se radi samo o pozicijama ,pozicijama, pozicijama. Ponzi sema. Ti od tih 2% cashback-a ako trosis mjesecno po 700-800e mozes godisnje 200 e na osnovu tog procenta da ustedis. I to pod uslovom da je Lyoness svugdje.
kvaju piše:Neznam gdje ste našli da se prodaju lifeline-i po netu, kada je svaki račun vezan za ime i prezime, a samim tim i isplate su vezane za banku od tog imena i prezimena.
Nasao sam na hrvatskom sajtu njuskalo.hr
2007 Ford Fiesta 1.3

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 5. apr. 2015. u 18:28h

Odmah posle gordosti je srebroljublje kao jedno od glavnih grehova u Hriscanstvu,mislite o tome u ove praznicne dane.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 5. apr. 2015. u 18:46h

To bi bilo dobro da ljudima kojima si ti dao karticu u Dubaiju, a ti ovde. :D

Ovde jednostavno ljudi ne troše toliko, da bi ti imao neku količinu novca da bi mogao da ekstra profitiraš od toga.
Previše cimanja i ganjanja ljudi da bi mjesečno od toga imao 100-200€, ako i toliko. A da bi imao toliko, morao bi ispod sebe da imam bar 1000-2000 ljudi.
Tih 50.000€ možda imaju možda 3 čovjeka na vrhu.

Meni je poznanik dao tu karticu, ali nisam je koristio. Trebao sam otići na jednu prezentaciju, da platim nešto, zaboravio sam šta, nisam ništa platio. Kad sam malo sračunao, da bi dobio od toga 100€ ja bi morao cjelu godinu da kupujem. I to je samo u nekim prodavnicama u kojima čak ne mogu da plaćam kešom, nego moram da uzimam kupone pa plaćam kuponima. Još gore je da ja uzmem kupon od 500 din, pa ako je račun 400 din, ne vraćaju kusur.

A još mi je spomenuo i tih 2.000€, a tih 2.000€ pitanje da li bi ikada vratio.

To je bilo prije 2 godine, on je tada pričao da će za 2 godine on početi ekstra da zarađuje, daće otkaz na poslu koji je tada radio.
I danas dan radi isti posao, a nisam ni nešto primjetio da se obogatio.

SCnet mi je pričala neka ženska, njoj već skoro 40, dosadio joj njen kancelarijski posao, pa je htjela to da krene i napusti kancelariju. Nisam više s njom u kontaktu, nemam pojma šta je uradila, to je bilo prošle godine.

Ja koliko sam vidio, nema lake zarade na pošten način, može da se desi, ali 1 u 10.000 ljudi.
Kada bi svima ta zarada laka bila, pa svi bi za 4 godine vozili auto od 100.000€ i živjeli u kući koja vrjedi 200.000€, a mjesečno trošili 30.000€.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DzoniPv

Poruka od DzoniPv » nedelja, 5. apr. 2015. u 19:50h

Samo se oni na vrhu bogate i to je to. Mene najvise nervira prica kako ce se cio zivot zivjeti u bogatstvu i raskosi(ozbiljno su ovo govorili). Eto taj radi jos uvijek isti posao, dakle slaba vajda od mlm-a.

Casu meda jost' niko ne popi, sto je casom zuci ne zagrci.
P.P. Njegos.

A za ovih pola procenta treba da se oderes, i jos plus da kupujes kartice po euro. Mizerna je ta zarada.
2007 Ford Fiesta 1.3

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 5. apr. 2015. u 19:53h

+1 thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 5. apr. 2015. u 21:56h

Drugar je pre par meseci upao u SCnet. Sva masa ga odjebala (u svakom smislu te reci). To smaranje, takve ljude ne varim ni 2 min. Zamlacivanje u prazno, uzmi lopatu u ruke i radi!

Nemamo mi toliku kupovnu moc (kao nacija) pa da ti tu nesto mozes da zaradis. Jednostavno sam ogavan na takve ljude, a sa tim drugarom sam imao strasnu svadju oko toga, na kraju je i sam shvatio (posle par meseci) da nema leba od toga.

Bez uvrede.
Slika

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » nedelja, 5. apr. 2015. u 22:02h

Lioness?! Jel to ona firma čiji je osnivač pravosnažno osuđen te je poslije toga nagulio na Djevičanska ostrva

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Lyoness

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

DzoniPv

Poruka od DzoniPv » nedelja, 5. apr. 2015. u 22:24h

Mislim da ovaj nije osudjivan niti je gdje bjezao, sto ne znaci da nece :D
2007 Ford Fiesta 1.3

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » nedelja, 5. apr. 2015. u 22:51h

Jedina sigurna stvar pored smrti, gluposti i poreza, na koju uvijek mozes racunati je i ljudska pohlepa....jedna od najjacih sila u Univerzumu koja djeluje u svih pet dimenzija poznatih covjeku....
Meni je ganjanje ovakvih likova u opisu posla....dno dna....talog iz septicke koji se ne moze pokupiti....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 21:41h

+1

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“