Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

android, aplikacije

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

android, aplikacije

Poruka od darko darko » petak, 6. sep. 2013. u 19:57h

tema vezana za aplikacije, porbleme i sve u vezi...
posto sam pokusao na drugim forumima, zna li neko sledece da mi pomogne!
imam dva velika problema, jedan je da nemam memorije, zato sto taman uspem da obrisem slike i klipove, pojavi se auto backup i sve vrati slike u taj folder negde i kopije napravi! i tu mi se napuni odmah memorija! onda opet nemogu da obrisem posebno jedan ili vise slika, nego samo sve. Kada probam da obrisem sev zablokira. Jednom sam uspeo da orbisem, al vise mi ide na zivce jer nemogu ni jednu sliku da napravim jer nema memorije. Kako upste da sprecim da se ponovo napravi backup, jer dzabe brisem kad ce se opet napraviti!
Drugo, sta je rutovanje, kako se radi, zasto neke aplkacije traze rut prvo i kako da izvedem na huavey g 300 ili tako nesto! :grin:
terece ko god bude mi to resio, resice me celogodisnjeg problema zbog koga mi tel ne funkcionise!

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: android, aplikacije

Poruka od M.M.L. » petak, 6. sep. 2013. u 22:00h

Prvo. Mora da si instalirao neku aplikaciju za bekap pa ti automatski to negde smesta i vraca... Postoji i njegov huawei backup pa proveri da li tu ima neka opcija za to. Mada cudno mi je. Moras sam to procackati i videti. Za prvu pomoc mozes skinuti Clean Master i pobrisati cache sa njim sto ce ti dati malo prostora.

Root je ustvari kao neka "dozvola za administratorske privilegije"... Rootujes telefon kako bi mogao da radis neke stvari koje inace ne bi mogao iz raznoraznih razloga... Kao kad bi na windowsu bio regularan user ne bi mogao da menjas npr. vreme na satu, dok kao administrator imas neke vece privilegije i ocekuje se od tebe da znas sta radis. G300 se lako rutuje, uputsva ima svuda na netu i ima jako dosta ROM-ova za njega. Ako zelis brzinu onda ostani pri GB, preporucujem MIUI romove... Meni su se svideli ali imao sam nekih problema sa wifi tetherom, mada mozda je to sredjeno do sad, nisam siguran. Vrlo lako mozes update-ovati telefon na 4.0 fabricki Android... Kad ga rutujes, mozes da ubacis neki drugi kernel i da klokujes cpu, dobio bi na perfomansama...

Ako mogu jos nekako pomoci....

Kako odraditi root: http://forum.androidsrbija.com/viewtopi ... 272#p40685

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 6. sep. 2013. u 22:55h

:blink:
Slika

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » petak, 6. sep. 2013. u 22:57h

totti piše::blink:
+1

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 6. sep. 2013. u 23:08h

M.M.L. piše:Prvo. Mora da si instalirao neku aplikaciju za bekap pa ti automatski to negde smesta i vraca... Postoji i njegov huawei backup pa proveri da li tu ima neka opcija za to. Mada cudno mi je. Moras sam to procackati i videti. Za prvu pomoc mozes skinuti Clean Master i pobrisati cache sa njim sto ce ti dati malo prostora.

Root je ustvari kao neka "dozvola za administratorske privilegije"... Rootujes telefon kako bi mogao da radis neke stvari koje inace ne bi mogao iz raznoraznih razloga... Kao kad bi na windowsu bio regularan user ne bi mogao da menjas npr. vreme na satu, dok kao administrator imas neke vece privilegije i ocekuje se od tebe da znas sta radis. G300 se lako rutuje, uputsva ima svuda na netu i ima jako dosta ROM-ova za njega. Ako zelis brzinu onda ostani pri GB, preporucujem MIUI romove... Meni su se svideli ali imao sam nekih problema sa wifi tetherom, mada mozda je to sredjeno do sad, nisam siguran. Vrlo lako mozes update-ovati telefon na 4.0 fabricki Android... Kad ga rutujes, mozes da ubacis neki drugi kernel i da klokujes cpu, dobio bi na perfomansama...

Ako mogu jos nekako pomoci....

Kako odraditi root: http://forum.androidsrbija.com/viewtopi ... 272#p40685
opcije proveravam vec godinu dana i nista, ovaj clean master nista nije pomogao, obrisem ja ali na sledecem otvaranju sve ponovo i ponovo i ponovo!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 7. sep. 2013. u 00:34h

Prvo ga rutujes, pa mu promenis privilegije..., se*em, nemam pojma. Samo pazi ako ga klokujes, da ga ne kloknes. Desavalo se na PC evima svasta.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 7. sep. 2013. u 00:53h

Kad je vec tema o android aplikacijama, jel primetio neko koliki je krs i koliko je sporija youtube aplikacija, uprskali su ga nacisto. .ebo me i kad ga update-ova
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » subota, 7. sep. 2013. u 06:29h

Ma zameni telefon, dzabe se cimas! I ja sam se ziv namucio sa Wildire S. Telefon mi je bio super ali me to mnogo nerviralo i lepo uzeo telefon koji ima 2 GB i miran. Meni se cini da je android sve gori, tj aplikacije. Uglavnom su aplikacije fejk, ne zavrsavaju posao uopste. Pogotovo te koje ciste memoriju i ubijaju procese!
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 7. sep. 2013. u 10:09h

ljudi ja imam memorije 2+2 ili cak +4 neznam, ali sve sto brisem ponovo se pojavi, to me zeza stalno, inace aplikacije koje imam sve rade u fulu, i navigacija i pokazivac kamera i sve ostalo, ali samo to me zeza, inace aplikacije koje treba da instaliram neprihvataju bez rootovanja!

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 7. sep. 2013. u 10:23h

dare slik'o neku picokaru pa mora zbog zene da brise :D

M.M.L.
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » subota, 7. sep. 2013. u 12:58h

bojan_kv piše:Kad je vec tema o android aplikacijama, jel primetio neko koliki je krs i koliko je sporija youtube aplikacija, uprskali su ga nacisto. .ebo me i kad ga update-ova
Settings/applications nadjes Youtube i ides na uinstall updates i dobijes fabricku app.

TBV piše:Ma zameni telefon, dzabe se cimas! I ja sam se ziv namucio sa Wildire S. Telefon mi je bio super ali me to mnogo nerviralo i lepo uzeo telefon koji ima 2 GB i miran. Meni se cini da je android sve gori, tj aplikacije. Uglavnom su aplikacije fejk, ne zavrsavaju posao uopste. Pogotovo te koje ciste memoriju i ubijaju procese!
Telefon ima sasvim dovoljno memorije... Master reset u krajnjoj nuzdi ako te bas toliko nervira i trebalo bi da bude ok, samo sacuvaj kontakte i ostalo sto ti je potrebno.

Te aplikacije koje ubijaju procese, ali se ti procesi posle sami pale... Npr. proces za fb app. Ti ga ubijes ali ako ti je aplikacija aktivna proces ce se sam upaliti, i nije poenta da imas dosta slobodnog RAM-a nego da u ramu budu aplikacije koje cesto koristis da bi se brze otvarale nego da se kesiraju negde. Android nije los ali se mora znati kako da se koristi. Aplikacije koje ciste kes memoriju su ok, zato sto obrisu kesirane podatke, npr. Google mape koje si skinuo dok si pretrazivao nesto.
darko darko piše:ljudi ja imam memorije 2+2 ili cak +4 neznam, ali sve sto brisem ponovo se pojavi, to me zeza stalno, inace aplikacije koje imam sve rade u fulu, i navigacija i pokazivac kamera i sve ostalo, ali samo to me zeza, inace aplikacije koje treba da instaliram neprihvataju bez rootovanja!

Koje app?

Kennym
Poruka: 845
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » petak, 30. jan. 2015. u 17:13h

Rutovao sam prekjuce Xperiu E ali su mi jos uvek neke sonijeve app zakljucanje za brisanje ili disable-ovanja npr timescape i jos neke. Jel to znaci da nisam 100% orkljucao tj rutovao tel ili mi treba neki program da bih to uradio???

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 30. jan. 2015. u 18:29h

Ne mozes to kroz meni telefona vec ti treba poseban program.
Na primer, Root Uninstaller.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 30. jan. 2015. u 18:46h

To što ti vraća slike provjeri imaš li aktivan google+ ili da li galerija kojom pregledaš slike na telefonu sinhronizuju slike sa pikasom. Kod mene je tako bilo, pa mi je svukao neke slike sa pikase od prije 5 godina. A takoše i ako imaš google+ aplikaciju podesi da ne radi backup ili ako je ne koristiši ugasi je, tj. disable.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Kennym
Poruka: 845
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » petak, 30. jan. 2015. u 19:32h

I google+ i sve sto ne koristim sam disableovao ali ima par aplikacija za koje nemam opciju disable. A sta znaci custom ROM tj kako mi on pomaze da ubrzam tel?

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 25. feb. 2015. u 20:49h

Jedno pitanje.Je l' postoji neka aplikacija, da se proveri stanje baterije na telefonu? Nesto kao za laptop-HWMonitor I sl.

Edit:Ne mislim na procenat napunjenosti,nego na generalno stanje-da li je vreme za novu :)
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

M.M.L.
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » sreda, 25. feb. 2015. u 22:03h

Mislim da ti ni jedna aplikacija ne moze reci. Mozes videti napon i temperaturu ako telefon poseduje taj senzor.

Pančevac

Poruka od Pančevac » sreda, 25. feb. 2015. u 22:08h

Sa HWMonitorom moze se videti baterija na Laptopu.Ja proveravao.Mislio sam da mozda postoji nesto slicno I za telefon.Sumnjiva mi baterija na S4,pa bih da proverim.

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 26. feb. 2015. u 00:26h

U novom Clean Master-u ima opcija "poboljšaj uštedu energije" i tu pokazuje "zdravlje" baterije (meni piše dobar), "maksimalna snaga" a stoji mi 100% i "voltaža baterije" gde piše 4,0 V. Sve ovo je nevezano za napunjenost baterije jer isto pokazuje i na minimumu, e sad koliko je merodavno bem li ga...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

M.M.L.
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » četvrtak, 26. feb. 2015. u 01:35h

Imam tablet koji se gasi na 30% i pise good…

stalker92
Poruka: 1598
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » četvrtak, 26. feb. 2015. u 01:37h

Smem da se kladim da jaran koji je pravio aplikaciju u pozadini samo ispisuje neku vrednost po slobodnom izboru tu hahahaha
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Pančevac

Poruka od Pančevac » četvrtak, 26. feb. 2015. u 08:33h

E sad koliko je tacno,bem li ga.Meni na LT ocitava da 8% baterije do sada otislo u ''vecna lovista'',sto ce reci da radi kapacitetom od 92%.Bila puna,do pola ili prazna.
A HW Monitor nema opciju da ocita externu bateriju,tj ne vidi bateriju telefona dok je nakacen preko usb-a.

acadimke
Poruka: 1695
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 26. feb. 2015. u 08:41h

Ja koristim za telefon jednu zanimljivu aplikaciju Temp+CPU V2, radi kao widget i imam trenutne informacije o procesoru, bateriji i ram memoriji.
cpu speed (1.2 Ghz kad je tel opterecen a u stanju mirovanja pokazuje 600 mhz i manje)
cpu load ( 3 % CPU u stanju mirovanja 100 % kad je opterecen)
batt temp ( trenutna temperatura baterije)
ram ( slobodna ram memorija)
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“