IstinaDaki_81 piše:Mislim da od Dunava ne možeš ništa na naplatiš jer osnovna polisa osiguranja je osiguranje od tvoje auto odgovornosti tj. za treće lice, a da si bar stakla osigurao tu ne bi bilo problema jer bi oni pokrili troškove šoferke u visini premije na koliko si osigurao...

Članovi 88 i 89: http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_ ... vstvu.htmlLale piše:kad te makne srndać ili ti njega makneš i ako je auto u voznom stanju, stavljamo ga u gepek i tutavela.Posle popravlajš auto o svom trošku, napraviš kasnije dobar paprikaš, jer je tako šteta na kraju najmanja i najmanje boli glava.
Samo ako imaš vremena i volje, ganjaj da naplatiš štetu.
P.S. Meni je letos isplaćena šteta kad smo krknuli u rupaču na putu (nije bilo znakom obeleženo da na putu ima oštećenja, voženo propisnom brzinom) i pocepali dve gume, a čovek bi rekao 'nema šanse ikad to da izvučeš'.
Odmah pozvana/izašla policija i sačinila zapisnik, štetu isplatilo osiguravajuće društvo koje osigurava tu deonicu puta. Jeste bilo jurenja da se utvrdi ko je za šta odgovoran jer bukvalno neće da ti kažu i zavlače te, ali samo budi uporan.
Ovo mi liči na jednu od ne tako retkih situacija kada uniformisano lice laže polupismenog čoveka u nadi da će da ga otkači/prevari, a ovaj ne zna šta je istina pa ne zna ni šta da odgovori:
Taunus 17m piše:udario srndaca
Zvao policiju , dosli na uvidjaj i rekli mu [...] mogao je da snosi ozbiljne posledice pa cak i kaznu zatvora