Kako je moguće?
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Kako je moguće?
Bio sam u Svabiji da dovezem sebi auto i nista mi nije jasno.Kako je moguce da su kola jeftinija kod nas nego kod njih a odande ih uvozimo.Meni je jedino logicno da se preko kupuju leševi koji se ovde dovlače i osposobljavaju tek toliko da mogu da izadju sa placa.Evo poredjenja za 307 dizel 2003god jer sam takav dovezao.Znaci,2.0hdi 90ks,5 vrata 2003god. tamo placen 1950e sa 268000km a ovde me izlazi sa svim troskovima blizu 3500e. Kod nas ni jedan nema preko 199000km i kosta mnogo manje.Obratite paznju koliko u Nemackoj ili bilo gde kosta sa 150000km predjenih a koliko kod nas.
http://suchen.mobile.de/auto/peugeot-30 ... VE&lang=de
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oldnew=all
http://suchen.mobile.de/auto/peugeot-30 ... VE&lang=de
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oldnew=all
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Re: Kako je moguće?
Kakvi su ti to troškovi da ti je konačna cena 75% veća od cene automobila?
Ako firma prodaje auto, onda moguće da im se isplati da prodaju po ceni po kojoj će auto brzo da ode (= jeftino) jer em je auto sam sebe otplatio em je zaradio preko i plus je dobitak taj novac od prodaje istog.
Ali da nama pričaju bajke na placevima, to da.

Ako firma prodaje auto, onda moguće da im se isplati da prodaju po ceni po kojoj će auto brzo da ode (= jeftino) jer em je auto sam sebe otplatio em je zaradio preko i plus je dobitak taj novac od prodaje istog.
Ali da nama pričaju bajke na placevima, to da.
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne mozes ti kao pojedinac da dobijes dobru cenu, tako da se ne uvoze samo lesevi, vec prosto jeftinije ih nabavljaju, manje placaju speditera, itd itd...
To se isplati samo za neka specificna vozila ako si ljubitelj, ili prosto ako hoces da budes koliko-toliko siguran i da si svestan da ces platiti vise, pa ides preko da kupis od privatnog lica, nenasminkan auto.
To se isplati samo za neka specificna vozila ako si ljubitelj, ili prosto ako hoces da budes koliko-toliko siguran i da si svestan da ces platiti vise, pa ides preko da kupis od privatnog lica, nenasminkan auto.
Fiesta!!
-
Put do tamo 150e,osiguranje i tablice 250e,put nazad 200e,carina i pdv 600e. To ti je vec 1000e troskova.Ja sam Racunao da ce me izaci 3500 sa registracijom i novim gumama.jelchica piše:Kakvi su ti to troškovi da ti je konačna cena 75% veća od cene automobila?![]()
.
Uglavnom,isao sam sa nasim svercerima,kuku majko sta su oni kupili.Kaze jedan nas "ja cu da kupim jedan da ga dovezem na tockovima i 3 komada groba,na kamion.
Bio Mondeo tdci 2002god za 1000e ali mi prodavac kaze da ne preporucuje voznju do Srbije jer je auto na umiranju,ima 480hkm predjenih.Kupio ga je neki nas sto ima plac i kaze da taj auto ide na kamion i kad dodje kod nas radi se dubinsko,poliranje i auto ce da bude ko bombona sa 120hkm na satu

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Ja ne znam sta tu nije jasno, sto ga jeftinije nabavis vise ces da zaradis
Dobra auta kostaju i rade se jedino pk narudzbi,niko na plac nece dovesti auto s malo kilometara jer ga nece prodati
Uvozis iz zemlje u kojoj imas nekog, uneses 100-200 km od njega pretragu, od privatnog lica i posaljes ga da pogleda auto, ako je auto dobar on kaparise ti posaljes prikolicu koja iz bosne za de kosta 300-400 evra, to je najjeftinije i najbolje
Kod mene se najvise uzima iz italije, mnogo kamiona putuje za italiju i sjednes s nekim i kupis si auto, najbolje sa tablicama pa ga dovezes sam a papire posaljes kasnije na odjavu, talijani na to pristaju, svabe ne
Uglavnom sve ti je bolje nego kupiti u srbiji ili bosni, to je sve goli smet koji te kasnije kosta mnogo kao mene recimo, moj je problem sto ja ne prodajem auto kad vidim da nije ok nego popravljam i onda kad zelim da ga promijenim moj kosta mnogo vise od prosjecne cijene jer sam ulozio u njega, ne zelim da ga poklonim i kupim sebi auto sa malo kilometara nego zamjenim i doplatim i tu se zajebem i stalno tako, uporan sam jbg :-)
Dobra auta kostaju i rade se jedino pk narudzbi,niko na plac nece dovesti auto s malo kilometara jer ga nece prodati
Uvozis iz zemlje u kojoj imas nekog, uneses 100-200 km od njega pretragu, od privatnog lica i posaljes ga da pogleda auto, ako je auto dobar on kaparise ti posaljes prikolicu koja iz bosne za de kosta 300-400 evra, to je najjeftinije i najbolje
Kod mene se najvise uzima iz italije, mnogo kamiona putuje za italiju i sjednes s nekim i kupis si auto, najbolje sa tablicama pa ga dovezes sam a papire posaljes kasnije na odjavu, talijani na to pristaju, svabe ne
Uglavnom sve ti je bolje nego kupiti u srbiji ili bosni, to je sve goli smet koji te kasnije kosta mnogo kao mene recimo, moj je problem sto ja ne prodajem auto kad vidim da nije ok nego popravljam i onda kad zelim da ga promijenim moj kosta mnogo vise od prosjecne cijene jer sam ulozio u njega, ne zelim da ga poklonim i kupim sebi auto sa malo kilometara nego zamjenim i doplatim i tu se zajebem i stalno tako, uporan sam jbg :-)
-
Upravo tako 
Svaba nece da ti dozvoli da mu isteras auto iz dvorista dok ne zavrsite papire i ne prebaci auto na tebe.
Ono sto sam primetio da je jeftino to je auto kome je crklo kvacilo ili npr dihtung glave.Tamo se ne isplati popravljati ga ali je problem transport do ovde.Meni su trazili 600e za takvu akciju pa mi je bilo skupo ali kad izracunam gorivo i tablice koje tamo moram da uzmem izadje me skoro isto.
Meni je ovo treci auto koji sam dovezao iz Nemacke.Vozim par meseci i onda prodajem ali tesko jer moram da trazim jacu cenu od placeva zato sto kada kupujem ja gledam prvenstveno stanje pa se onda osvrcem na cenu.
Letos sam uzeo Pasata B5.5 1.9tdi 130ks 2003god i u Kelnu ga platio 2900e a carinu 700e pa kada se dodaju troskovi puta i osiguranja auto je izasao oko 4300e sa 256000km na satu,servisnom knjigom i u stvarno dobrom stanju.Kada sam ga prodavao,kupci su mi pricali kako mi je jaka cena a velika kilometraza jer kod nas ima za 3500e sa 170hkm predjenih.
Ali dosao je covek,oterali smo auto u ovlasceni servis na pregled i rekli su da je auto bez ulaganja i da je kilometraza prava i covek mi je dao 4500e.

Svaba nece da ti dozvoli da mu isteras auto iz dvorista dok ne zavrsite papire i ne prebaci auto na tebe.
Ono sto sam primetio da je jeftino to je auto kome je crklo kvacilo ili npr dihtung glave.Tamo se ne isplati popravljati ga ali je problem transport do ovde.Meni su trazili 600e za takvu akciju pa mi je bilo skupo ali kad izracunam gorivo i tablice koje tamo moram da uzmem izadje me skoro isto.
Meni je ovo treci auto koji sam dovezao iz Nemacke.Vozim par meseci i onda prodajem ali tesko jer moram da trazim jacu cenu od placeva zato sto kada kupujem ja gledam prvenstveno stanje pa se onda osvrcem na cenu.
Letos sam uzeo Pasata B5.5 1.9tdi 130ks 2003god i u Kelnu ga platio 2900e a carinu 700e pa kada se dodaju troskovi puta i osiguranja auto je izasao oko 4300e sa 256000km na satu,servisnom knjigom i u stvarno dobrom stanju.Kada sam ga prodavao,kupci su mi pricali kako mi je jaka cena a velika kilometraza jer kod nas ima za 3500e sa 170hkm predjenih.
Ali dosao je covek,oterali smo auto u ovlasceni servis na pregled i rekli su da je auto bez ulaganja i da je kilometraza prava i covek mi je dao 4500e.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Pa i taj za 3.5k je ubio bar 250k km.

Opet bolje uzeti i taj sa realnom kilometražom od 250k bar znaš na čemu si.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
dule0911 piše:Ne mozes ti kao pojedinac da dobijes dobru cenu, tako da se ne uvoze samo lesevi, vec prosto jeftinije ih nabavljaju, manje placaju speditera, itd itd...

Reći će ti Macaneli kako Italijani pristaju na toveljo_81 piše: Kod mene se najvise uzima iz italije, mnogo kamiona putuje za italiju i sjednes s nekim i kupis si auto, najbolje sa tablicama pa ga dovezes sam a papire posaljes kasnije na odjavu, talijani na to pristaju, svabe ne

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
nema macaneli snage da pise
to za tablice zaboravi

to za tablice zaboravi
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Evo konkretno Passat TDi 2003god sa 370hkm koliko kosta
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... =EstateCar
A evo neki sa cca 150hkm
E onda pogledamo kod nas cenu i kilometrazu
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 55_19_tdi/
Ono sto ja hocu da kazem je to da ja ne osporavam da veci kupci imaju povoljnosti ali na osnovu ovih cinjenica neko debelo laže.
Još jedna stvar mi bode oči i neznam kako naš narod ne shvata neke stvari a to je da na Mobile.de ima 150 komada Passata 2003god do 200 000km a na Polovnim automobilima isti auto sa istim godistem i istom kilometražom ima 100 komada.
Samo Nemačka ima 15x više stanovnika i 25x više vozila od nas a imamo skoro isti broj auta po zadatim kriterijumima.
A evo neki sa cca 150hkm
E onda pogledamo kod nas cenu i kilometrazu
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 55_19_tdi/
Ono sto ja hocu da kazem je to da ja ne osporavam da veci kupci imaju povoljnosti ali na osnovu ovih cinjenica neko debelo laže.
Još jedna stvar mi bode oči i neznam kako naš narod ne shvata neke stvari a to je da na Mobile.de ima 150 komada Passata 2003god do 200 000km a na Polovnim automobilima isti auto sa istim godistem i istom kilometražom ima 100 komada.
Samo Nemačka ima 15x više stanovnika i 25x više vozila od nas a imamo skoro isti broj auta po zadatim kriterijumima.
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Pa zato sto oni imaju bolji standard i ne voze matore krseve nego novija vozila. Mi vozimo matora kola i zato ih kod nas ima vise nego kod njih.
-
Nisi me razumeo.
Tamo ima sve ukupno Passat Tdi 03god 550 komada a od toga 150 komada sa kilometrazom manjom od 200hkm i 400 komada sa 300-400-500hkm a kod nas ima 100 komada i svi imaju manje od 200hkm. Po tome ispada da svaki auto sa zapada koji ima manje od 200hkm,završi u Srbiji na auto placu po manjoj ceni nego na zapadu.
A ovoga vec vidim kod nas na ime kupca za 2000e i 172000km na satu
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... age=150000
Tamo ima sve ukupno Passat Tdi 03god 550 komada a od toga 150 komada sa kilometrazom manjom od 200hkm i 400 komada sa 300-400-500hkm a kod nas ima 100 komada i svi imaju manje od 200hkm. Po tome ispada da svaki auto sa zapada koji ima manje od 200hkm,završi u Srbiji na auto placu po manjoj ceni nego na zapadu.
A ovoga vec vidim kod nas na ime kupca za 2000e i 172000km na satu
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... age=150000
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
nije ista cena kad ti dodjes na plac i kupis jedn auto i kad dodjes i uzmes 10 ili 20 auta.Na 10 auta koje uzmes bar 1-2 ti daju skoro za dzabe
ima se,moze se - nema se,mora se....
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ovde se otkriva rupa na saksiji il' šta već ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
to je otkriveno
Upravo su dosli do varnice, pronalazi se vatra.

Upravo su dosli do varnice, pronalazi se vatra.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()