Svet racunara
- elmo123
- Poruka: 9
- Član foruma od: četvrtak, 29. avg. 2013. u 20:15h
Re: Svet racunara
Pozdrav da se malo nadovezem na temu.Da je problem sa biosom tebi bi na ekranu izlazila neka poruka koja te upozorava na bios,da je problem ram isto to bi dobio poruku ili bi ti pc pisto,imas dvije stvari da napojna ne daje dovoljno struje na plocu gdje ne moze da pokrene graficku ili je ona otisla,vidim da neki pricaju o biosu da se flesuje ili tako nesto to ne radi jer se bios moze zeznut a tesko vratiti na staro.Probaj napojnu probuditi na taj nacin sto ces sve iskljuciti iz ploce i spojiti na velikom kockastom kablu zelenu i crnu zicu (jedna pored druge stoji) spajalicom ili zicom pa nek odradi malo onda polako sve vrati na svoje mjesto.Ukljuci napajanje u plocu i HDD pa onda pokreni PC i vidi hoce li proraditi.Ako ti ovo ne pomogne onda je graficka otisla,a ne mora ni znaciti procito sam da si resetovo bios a u biosu po default da je izgasena integrisana da je samo vga aktivna.Sve to ti je rijesenje sa novom grafickom.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Bios je resetovao da bi resio problem, a za ostalo se slazem. Savet sa pozajmljenom karticom je najbolji.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
nisi se zemo trebao nadovezivati na temu, proizviodjaci izbace update biosa samo iz razloga sto stari pravi problem ili ne konta novu tehnologiju, svi ga preporucuju samo ti iz tebi znanih razloga neelmo123 piše:Pozdrav da se malo nadovezem na temu.Da je problem sa biosom tebi bi na ekranu izlazila neka poruka koja te upozorava na bios,da je problem ram isto to bi dobio poruku ili bi ti pc pisto,imas dvije stvari da napojna ne daje dovoljno struje na plocu gdje ne moze da pokrene graficku ili je ona otisla,vidim da neki pricaju o biosu da se flesuje ili tako nesto to ne radi jer se bios moze zeznut a tesko vratiti na staro.Probaj napojnu probuditi na taj nacin sto ces sve iskljuciti iz ploce i spojiti na velikom kockastom kablu zelenu i crnu zicu (jedna pored druge stoji) spajalicom ili zicom pa nek odradi malo onda polako sve vrati na svoje mjesto.Ukljuci napajanje u plocu i HDD pa onda pokreni PC i vidi hoce li proraditi.Ako ti ovo ne pomogne onda je graficka otisla,a ne mora ni znaciti procito sam da si resetovo bios a u biosu po default da je izgasena integrisana da je samo vga aktivna.Sve to ti je rijesenje sa novom grafickom.
stvar druga, od kako je amd kupio ati ja sam promijenio bar 20 ploca sve sa integrisanim grafikama, vjerujem da bih primjetio da mi je poslije resetovanja biosa, koji mora da se izvrsi poslije update-a biosa trebala graficka karta, ne mogu vise da se sjetim mozda je trebalo na racunarima prije 15 godina ali danas ti ne treba
- elmo123
- Poruka: 9
- Član foruma od: četvrtak, 29. avg. 2013. u 20:15h
Ti si reko svoje misljenje a ja svoje,a znas i sam ako se pogrijesi verzija biosa da si doljni.Haj sad objasni covjeku kako da flasha bios kad ne moze ni doci do njega ustvari ne vidi ga 

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
-
- Trovač foruma!
Kako se moze pogrijesiti verzija i koje veze ima sto ne vidi bitno je da cuje kad treba unijeti naredbu za flesanje
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
A sta treba da se cuje? Mozda treba izabrati fajl, kako da ga izabere?
Nema slike, graficka ili maticna, al posto vrti ventilatore bice graficka najverovatnije. Koji ce update bios-a tu da pomogne kad do bios-a ne moze ni da dodje?
Nema slike, graficka ili maticna, al posto vrti ventilatore bice graficka najverovatnije. Koji ce update bios-a tu da pomogne kad do bios-a ne moze ni da dodje?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Trovač foruma!
Fajl se ne bira cijenjeni kolega, unosi se komanda tastaturom, to je ono sa tipkama, a kad butas s flopija savrseno cujes kad je vrijeme za unos komande, onda opet cujes kad je bios fajl ucitan, ides kursorom desno ili lijevo da prebacis sa no na yes i opalis enter, to je najveca tipka na onom sto ima tipkeM.M.L. piše:A sta treba da se cuje? Mozda treba izabrati fajl, kako da ga izabere?
Skoro sam gledao film, frka izbila, lik izvadi noz, ono sav sretan, protivnik izvadi pistolj i lijepo mu kaze never bring a knife to a gun fight, jel znas mozda koji je to film, zaboravio sam naziv?
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Flopi nisam video barem jedno 5godina, obicno se sada butuje sa USB-a, al dobro. Meni makar trazi da nadjem fajl na usb-u pa da pritisnem enter... Al opet i da na neki nacin ucita novi bios, slike nece biti.
Meni je najveca tipka na tastaturi space, ali savrseno znam sta je enter
Meni je najveca tipka na tastaturi space, ali savrseno znam sta je enter

-
- Trovač foruma!
Meni je drago sto ustanovili da moze da se flesuje, nemoj da se ljutis al lose se osjecam kad se obrusite na mene, rekao sam da bih flesao iz zajebancije a ne bih se ni zajebavao da se nisam susretao s tim, nema covjek sta da izgubi
Ovo s grafickom mu na volju al ja ne praktikujem ni ubadati zvucnu kad int crkne, ide druga ploca a ona sto je u kvaru ide u kinu, nek kinez za dz para skida sa nje plemenite metale
Ovo s grafickom mu na volju al ja ne praktikujem ni ubadati zvucnu kad int crkne, ide druga ploca a ona sto je u kvaru ide u kinu, nek kinez za dz para skida sa nje plemenite metale