pomoc TP Link
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
pomoc TP Link
zna li neko kako da povezem TP link TD8816 sa TP link TL WR534g ? privezam sve ali nema interneta, dok samo preko TD8816 ima interneta a cim prikacim TL WR534g izbaca mi zuti trouglic na konekciji...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: pomoc TP Link
Šturo si objasnio šta hoćeš da postigneš, ali pretpostavljam da se kolju međusobno što se tiče IP brojeva pa ti zato iskače žuti trouglić. Postavi ih na različite IP adrese i ako koristiš DHCP dodeli im opsege koji se ne preklapaju.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
cilj je da povezem oba da bi imao wifi u stanu jer sam preko laptopa a da iz TL WR534g lan kablom prikacim na stari komp ... jbg hocu da citam online blic dok sam na WC solji 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- BojanM
- BOFH
Ako sam te dobro ispratio... ADSL ti dolazi u TD8816 koji ujedno izigrava ADSL modem, na koji je žicom nakačen WR534g, koji je pretpostavljam u AP modu (jer koji će ti moj generalno dva rutera na mreži sa jednim izlazom na net)... ali iz ne znam kog razloga želiš da sebi iskomplikuješ život i zakačiš stari komp na WR534g umesto da pustiš žicu direktno do TD8816.
Ako te nisam dobro razumeo onda možda nisi pomenuo neki mrežni uređaj, tipa odvojeni ADSL modem ili kako već pristupaš netu.
Ako te nisam dobro razumeo onda možda nisi pomenuo neki mrežni uređaj, tipa odvojeni ADSL modem ili kako već pristupaš netu.

pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Znaci hoces da TL WR534g salje signal TD8816?Ako to hoces onda oba moraju da budu na istom mreznom segmentu jer taj TP-Link nije ruter vec samo Access Point i kao takav treba da bude deo tvoje mreze
Npr. neka je TL WR534g na adresi 192.168.1.1, a neka njegov DHCP dodeljuje adrese od 192.168.1.11 do 192.168.1.50 njemu je automatski dodeljen 192.168.1.1 TP-Link neka bude na adresi 192.168.1.254, neka radi u Client modu i neka njegov DHCP bude iskljucen,onda podesi da automatsko dodeljivanje mreznih parametara i onda svi dobiju istu Subnet masku i i to je to.E sad problem imas ako ovaj TD8816 ne podrzava Client AP Mod rada,onda nema leka sem kupovine nekog koji podrzava 

- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Ja sam razumeo ga obrnuto. TD8816 je adsl modem i on treba da salje signal na td534g, a ovaj da bude wifi hotspot. A on je povezao sve i na kraju iz modema koji koristi za wifi vezao lan mrezom desktop racunar.
@Bijan: nemoze da veze desktop racunar za adsl modem jer ovaj ima jedan lan izlaz

@Shomy: mnogo laksi nacin je sledeci: uzmes casu vode, polako polivaj adsl ruter dok ga ne sprzis,malo ce da zadimi, potom pozovi adsl podrsku i prijavi kvar, poslace nekoga da pogleda problem i kad nebude mogao da osposobi tvoj modem dace ti drugi koji ima wifi, tako smo drugar i ja dobili wifi modeme kada je telekom poceo da deli iste, a mi prethodno dobili bez.
@Bijan: nemoze da veze desktop racunar za adsl modem jer ovaj ima jedan lan izlaz

@Shomy: mnogo laksi nacin je sledeci: uzmes casu vode, polako polivaj adsl ruter dok ga ne sprzis,malo ce da zadimi, potom pozovi adsl podrsku i prijavi kvar, poslace nekoga da pogleda problem i kad nebude mogao da osposobi tvoj modem dace ti drugi koji ima wifi, tako smo drugar i ja dobili wifi modeme kada je telekom poceo da deli iste, a mi prethodno dobili bez.
- BojanM
- BOFH
Vidi stvarno, prevideo sam da je single port... pobogu, 2013. je, ko još deli 1-port rutere. Doduše čovek je koliko gledam na ZezamPro-u, to objašnjava neke stvari.
Onda ostajem pri originalnoj dijagnozi, da su oba namešteni na npr. 192.168.1.1 i zato ne radi.

Onda ostajem pri originalnoj dijagnozi, da su oba namešteni na npr. 192.168.1.1 i zato ne radi.
pozdrav, Bojan

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nažalost mnogi, ja sam ih danas tri ugradioBojanM piše:Vidi stvarno, prevideo sam da je single port... pobogu, 2013. je, ko još deli 1-port rutere..

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Ja sam razumeo isto što i ivan_031. Većina novih modema (pa čak i single port) ima podršku za client AP. Ja dnevno prodam makar jedan ruter/ap uređaj koji se povezuje sa ovim modemima na način na koji je i Shomy pokušao i sve radi kako treba. Predpostavljam da se kolju IP adrese.
Takođe, čim uređaj ima mesto za mrežno povezivanje više od jednog računara to automatski znači da je i ruter jer deli jednu internet konekciju na više računara istovremeno. Iz tog razloga mislim da problem nije u tome što je istovremeno nakačio računar na LAN i uključio wireless. Ovi uređaji bi baš tako i trebali da funkcionišu.
Evo i slike kutije samog uređaja:

Shomy jednostavno promeni IP oba uređaja. Ako ti to ne upali resetuj oba uređaja i probaj opet.
Takođe, čim uređaj ima mesto za mrežno povezivanje više od jednog računara to automatski znači da je i ruter jer deli jednu internet konekciju na više računara istovremeno. Iz tog razloga mislim da problem nije u tome što je istovremeno nakačio računar na LAN i uključio wireless. Ovi uređaji bi baš tako i trebali da funkcionišu.
Evo i slike kutije samog uređaja:

Shomy jednostavno promeni IP oba uređaja. Ako ti to ne upali resetuj oba uređaja i probaj opet.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
brzinski sam otvorio temu... 8816 je standardna oprema kod Orion (sezampro) provajdera, ukoliko korisnik zatrazi da ima WiFi onda treba da doplati 3600din (koriscenje njihove opreme) za ruter sa wifi... ovaj 534g sam dobio na poklon i ne pada mi na pamet da Orionu platim 3600din (bar ne posle svega sto sam preziveo sa njima ... DNS problemi iz dana u dan, hvala bogu u poslednje vreme ih nema) ...
da napomenem, dok sam imao te probleme sa DNS (prekid konekcije...desavalo se da 2min imam net a 5min nemam), operater mi je rekao da podesim konekciju ovako

da napomenem, dok sam imao te probleme sa DNS (prekid konekcije...desavalo se da 2min imam net a 5min nemam), operater mi je rekao da podesim konekciju ovako

- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
U prevodu ti je rekao, ne znamo da radimo svoj posao zato koristi Google-ove servise 

Fiesta!!
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Jedan od ta dva uredjaja mora da radi u Client modu,da bi dobili Subnet masku tj zajednicki IP,jer nemaju ulogu rutera vec Acesses pointa pa se podnistavaju IP adrese,nikakva komplikacija nije 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
bolje nemoj da kacim razgovore sa operaterima i screen shot-ove DNS problema samo za jedan mesecdule0911 piše:U prevodu ti je rekao, ne znamo da radimo svoj posao zato koristi Google-ove servise

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
moze lock i hvala vam na pomoci...
p.s. samo je trebalo da restartujem prvo 8816 pa da ga podesim na orionove parametre i umesto Encapsulation: PPPoE LLC, stavim Bridged LLC i Enable Bridge conection...

p.s. samo je trebalo da restartujem prvo 8816 pa da ga podesim na orionove parametre i umesto Encapsulation: PPPoE LLC, stavim Bridged LLC i Enable Bridge conection...