Poruka
od Iosis » subota, 5. sep. 2009. u 19:41h
Meni sada ovo pravljenje elektro auta vise lici na pipkanje i ispitivanje, trazenje novih tehnologija da bi se produzilo trajanje baterija, tj. da moze vece udaljenosti da predje. Jeste da sada nemaju autonomiju dizela ili benzina, ali sam siguran 80% da bi vremenom i usavrsavanjem mogli da postignu mozda vise od 70% autonomije dizela ili benzina.
Meni je nesto palo na pamet sto se tice tih baterija i punjenja. Ovako nesto bi napravio, napravio bi neke stanice ili na postojecim benzinskim stanicama npr. ja imam elekricni automobil, isprazni mi se baterija, ja ne prikljucujem struju nego dodjem na takvu jednu stanicu dadnem svoju istrosenu bateriju, uzmem onu koja je puna, stavim u svoj auto i to je sve gotovo za vrjeme otprilike koje bi cekao i da se rezervoar napuni. E sad, tu ima velikih problema, prvi je mjesto u autu, trebao bi da bude dostupan lako i da se jednostavno baterija vadi, drugo je tezina baterije, predpostavljam da nije lagana. Treci problem je oblik baterije koji bi trebao da bude isti na svim automobilima da moze ici i u Forda i VW i BMW itd. Ima i problem koji je neizbjezan kod baterija, a to je gubitak kapaciteta nakog duze eksplotacije i puno ciklusa praznjenja i punjenja. Pa tako bi dolazio u situaciju da bi dao svoju dobru bateriju koja prelazi 500 km, a uzeo bi neku drugu sa kojom bi presao 250 km. Taj efekat je mnogo smanjen kod Li-Ion i Li-Polymer baterija u odnosu na NiCd, ali ipak postoji.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista

i sakloni