Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

BATERIJE 6 v 7 ah, koji punajc???

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: BATERIJE 6 v 7 ah, koji punajc???

Poruka od totti » nedelja, 13. maj 2012. u 11:38h

blackbird700 piše:e sad te ništa ne kontam..
E :dd1: u klub lol
Slika

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 13. maj 2012. u 12:20h

blackbird700 piše:e sad te ništa ne kontam..
a i mal sam zaboravio početak teme..

tamo di su 2 akumulatora spojena redno (+ jednog na - drugog), tamo puniš sa 12V punjačem, ili odpojiš akumulatore i svaki posebno puniš sa 6V punjačem

na izlazima tih punjača nikad nije točno 12 ili 6V, već je više, da bi mogao napunit (da postoji razlika između napona)..
isto tako npr ako uzmeš novu duracell aa bateriju i izmjeriš - neće bit 1.5V, već 1.65...
imam tri auta, za taj auto koji ima 2 akumulatora redno ignorisi, ima drugaciji dzek tako da znam koji punjac ide, i na njem u pise 12 v, ima dve baterije redno povezane.
Nije mi jasno za druga dva , posto imam jedan punjac od 6 v, a drugi 9 v (iste dzekove na njima), dok su baterije na njima obe 6v, ako je to moguce.
stizu slike ebiga
hvala @tt na pomoci

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » nedelja, 13. maj 2012. u 12:42h

onda ta oba puni sa ovim punjačem od 6V, jedan će bit brže napunjen, drugi sporije
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 13. maj 2012. u 12:44h

ok razumeo, ja vec slikao pa da posatvim kada sam vec, a sta da radim zbunjuje me :( .
evo slike upari te ih ja neznam, dva pusta slika jednog punjaca da se bolje vidi, sveto mi pravi odsjaj
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

mbole
Poruka: 14916
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 13. maj 2012. u 13:51h

Ajd polako :)
Punjaci nemaju amper casove, imaju ampere. Oznaka koliko ampera ima jedan punjac znaci kolika je maksimalna jacina struje koju moze da izbaci a da ne sagori.
Akumulatori imaju amper casove, al to je sasvim druga velicina, i govori koliko energije mozes da "uguras" u akumulator. 1Ah znaci da taj akumulator moze da daje na nazivnom naponu, struju jacine 1A tokom jednog sata. Ne mesati "elektricnu energiju" i "jacinu struje". Malo nam je nezgodan recnik, pa elektricnu energiju zovemo i "struja" iako je struja samo jedna od velicina koje je karakterisu.

Ovaj Enhell punjac ko zna od cega ti je, ne verujem da si kupio Enhell autic (barem ja ne znam da ih proizvode).
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“