Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kupujmo Domaće (ulje) (off iz Focus Zetec SE teme)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Miskec90
Poruka: 38
Član foruma od: četvrtak, 29. dec. 2011. u 10:00h

Re: Focus Zetec SE

Poruka od Miskec90 » sreda, 29. feb. 2012. u 09:11h

DULEmajstor piše:Kad smo vec kod toga, moj cica u svog audija je sipao konstantno fam (on je neki direktor u armaturama i saradjuje sa njima), kaze da nisu losi, da im je kvalitet odlican i da je on miran sa tim uljem. . .
Nikada danas ne mozes biti siguran u originalnos. I u tom Grandu muljaju radnici verovatno. . .
Ja sam u golfa sipao optimu (rafinerija modrica), dobro je ulje, bas cu da proverim da li imaju garadaciju 5w30, sipao bi njih ili fam i u fiesticu. . .
Koliko puta sam se zapita zasto to fordovo ulje ima cak i manju cenu od naseg domacek, a + se uvozi i normalno carini. . .
Pa i onaj papreno skup castrol nije sto posto original. . .
Razmisljao sam i o luk ulju, prodaje se na njihovim pumpama i ono je sigurno original, mada nisam vido da imaju gradaciju 5w30 . Imaju samo 5w40, koje je takodje propisano po knjizici moga auta i koje je mozda i bolje sipati . . .

Samo za fam, luk, gemax, optima sam siguran da je original, sve se ostalo mulja i presipa iz kanti u ambalazu. . .
Jedno vreme je imala na limundu da se prodaje ambalaza raznih proizvodjaca. . . Jedan lik je prodavao, ne znam sad dal ima da se kupi. . . Na bocama je bila i deklaracija, samo da se sipa iz kante i da se zavije cep.. .

Nasa zemlja je cela ogrezla u kriminalu. . .
Dzaba ti provera za Fam... nemaju 5w-30 proverio ja odmah. Cim sa uzeo fokusa. :)
Shomy_ksh piše:mogu da zamislim sa famovim uljem kako bi prosli hahahaha
Znam dosta ljudi koji u motore starijih kontrukcija uglavnom 1.6 i 1.8 benzinci i ,nemci naravno, sipaju fam, a i ja sam to radio. Ako se ne prelazi mnogo, do 7-8000 km, i auto vozi normalno, nema problema sa njim. Cesce se menja al je vrlo jeftino.
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 29. feb. 2012. u 09:19h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Razlog: Ne piši post za post u kratkom vremenskom intervalu, ako hoćeš da dodaš ili izmeniš nešto koristi opciju "Uredi"!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Kupujmo Domaće (ulje) (off iz Focus Zetec SE teme)

Poruka od Markedjani » sreda, 29. feb. 2012. u 15:00h

Za motore pred smrt... idealno :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 1. mar. 2012. u 08:57h

Mi se ovde zabrinusmo...kao da vozimo svemirske brodove.Pa naši automobili su pretrčali mnogo km.Svi su oni u drugoj polovini svog životnog veka ( ko zna šta je sve sipano dok nisu došli u naše ruke).Prema tome (kao što neko napisa) kupiš Fordovo ulje u nekoj normalnoj prodavnici ili kod Gorana ili Dragomira....sipaš, voziš i menjaš ga redovno i to je cela priča. :)
Slika Slika

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » četvrtak, 1. mar. 2012. u 09:58h

Vecina nas su laici ovde, pa se drzimo preporuka majstora kod kojih odrzavamo auto, svi su oni ljudi i imaju razna misljanje, pa se ta misljanja nekom dopadnu, a nekom ne...
Recimo kad sam spomenuo Motorcraft ulje 5w 30 koje prodaje Fordov servis za 2200 din 5l reko mi je da to ne sipam u auto nikako (njegov stav, sta cu!). On delove uvozi na veliko iz Bugarske, koja jes da nije neka zemlja ali je u EU, a Motorcraft ulje kod Fordovog uvoznika za Bugarsku kosta duplo vise, ali ne samo to vec kanta koja je u Srbiji je boje i nalepnice kakva ne postoji nigde na netu, a u Sofiji u servisu je bas onakva kakvu Google izbacuje za Motorcraft ulje. Odatle se moze zakljuciti da se ovamo prodaje svasta i ko zna odakle je i koje je ulje unutra...jbg!
E sad, unutra moze biti da je i nesto pristojno od ulja...ali mislim da je brendirano u Srbiji hahahaha

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 1. mar. 2012. u 21:32h

Kupis kilo tog za koje sumnjas da je original, uslikas i odskeniras i racun i posaljes na e-mail motorcraftu sa ljubaznim pitanjem koje se svodi na: "da li je ovo vase ulje ili falsifikat".
Ako jeste originalno, nisi izgubio nista.
Ako je falsifikat, prilicno sam ubedjen da ce ti motorcraft poslati barem taj litar koji si kupio, a mnogo verovatnije ceo karton.
Djak pesak :)

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » petak, 2. mar. 2012. u 08:16h

Znas da si u pravu! Nego nece to mene. Recimo filteri su im identicni, kao na sajtu....bar vizuelno!
Skoro sam pisao Nokii jer mi je Nokia 3110c, pala sa 5 sprata ztambene zgrade i prezivela, radi kao i pre, neverovatno. Podelili su moje odusevljenje i toliko od toga..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“