Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

limundo posrednik u trgovini

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
coanew
Poruka: 112
Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h

limundo posrednik u trgovini

Poruka od coanew » sreda, 18. jan. 2012. u 23:30h

ili kako ga vec nazvati, dali ga koristite, iskustva clanova ,
pitam posto je obicaj da kad prodajes nesto slazes debelo (bar su meni stizale stvari koje nisu ni slicne opisu prodavca) naravno vracene

www.kupindo.com/ref/traders

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: limundo posrednik u trgovini

Poruka od dule0911 » sreda, 18. jan. 2012. u 23:36h

Ne koristim ni jedan sajt tog tipa jer im sistem nije dovoljno siguran niti napravljen kako treba. Bedan pokusaj e-baya. Previse prostora za prevaru.
Ne znam dali pratite mozda benchmark forum, bila je prica o skorasnjoj prevari od strane jednog clana na limundu, u pitanju je ovaj lik: http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
Procitajte sve negativne komentare ako vas ne mrzi, ili ukratko: lik je trazio da mu se uplati unapred pre slanja, ojadio ljude za 3000e i nestao.
Jedan od prevarenih je i nas clan miki023.

Toliko o tome. Kad budem jednog dana otvorio devizni racun u banci otvaram paypal nalog registrovan na bosnu/hrvatsku, i idem na e-bay kad mi bude trebalo nesto sa aukcija. Do tada nista :)
Fiesta!!

coanew

Poruka od coanew » sreda, 18. jan. 2012. u 23:45h

ja sam mislio da to funkcionise drugacije
uplatis kupindu na racun , kad se prodavac uveri da je uplaceno salje robu , .............. dalje ko je tu koga (tika tika tacke nema vise vracke) hahahaha

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » sreda, 18. jan. 2012. u 23:48h

Sasvim lepa tema ima na benchmarku o limundu...
U svakom slucaju ko kupuje tamo ( na primer ja ;) ) treba dobro da se pazi i da otvori 4-oro oci....
Sada ce da brisu bazu skeniranih licnih karata tako da ce tek onda safety da bude 0....

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 18. jan. 2012. u 23:49h

auuu :shok:

coanew

Poruka od coanew » sreda, 18. jan. 2012. u 23:53h

procitao sam kakva ispala , ali za malu paru
a neee ja placam tek kad vidim sta su poslali , a tako i prodajem

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 18. jan. 2012. u 23:58h

Sto ce tice ovog prevaranta..sve sto je limundo uradio KAFANAMARKOVIC NIJE LIMUNDOVAC ZABRANJEN PRISTUP .. hahahaha Treba tuziti limundo,ionako su propali... Kupujem i ja,ne kazem da ne kupujem..ali dobro proveravam od koga i ne kupujem nista krupno..

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 19. jan. 2012. u 00:07h

mozes zaraditi ali nista nije zagarantovano... mada sto rece dule ima ih dosta koji su prevaranti...tako i ja naleteh na jednog, uplatio mu 800din za fon i nema ga vise nigde...dzabe sto mu zabranili pristup kad pokrao ljude...

mada 800din nije mnogo...al onaj sto dule stavio link je level expert :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 00:11h

Jos ja taman krenuo da pisem kako su idioti kupili sve to,zasto nisu pogledali ocene..i onda izvalim da je sve dan za danom,covek je tako lepo sve isplanirao.. Ali mi limundo nije jasan,pre ovih prevara covek je prodavao i sve je to ok bilo,sto znaci da imaju sve njegove podatke,sto znaci da mogu da jave policiji i da imaju dokaze i osnova da ga terete krivicno... A ono nista...

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 19. jan. 2012. u 00:53h

nema zakona u srbiji koji stiti postene, samo kriminalce zakon stiti, da nije ovolikog morala u srbiji bio bi haos.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 19. jan. 2012. u 01:44h

dule0911 piše:Ne koristim ni jedan sajt tog tipa jer im sistem nije dovoljno siguran niti napravljen kako treba. Bedan pokusaj e-baya. Previse prostora za prevaru.
Ne znam dali pratite mozda benchmark forum, bila je prica o skorasnjoj prevari od strane jednog clana na limundu, u pitanju je ovaj lik: http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
Procitajte sve negativne komentare ako vas ne mrzi, ili ukratko: lik je trazio da mu se uplati unapred pre slanja, ojadio ljude za 3000e i nestao.
Jedan od prevarenih je i nas clan miki023.

Toliko o tome. Kad budem jednog dana otvorio devizni racun u banci otvaram paypal nalog registrovan na bosnu/hrvatsku, i idem na e-bay kad mi bude trebalo nesto sa aukcija. Do tada nista :)

otvoris devizni racun, tacnije trazis viza electron internet karticu za devize u inteza banci i otvoris skrill acc ( ja ga uveliko vec imam) i preko njega mozes kupovati sa ebay.de :) skrill je slicno kao paypall samo druga firma :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 01:54h

Ma znam, ima raznih varijanti. Paypal radi na ponekim karticama, nema pravila, samo za zemlju treba da se stavi hrvatska ili bosna, a naravno adresu stavis u Srbiji i sve stize normalno :)
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:18h

Svaki vid kupovine-prodaje nosi svojk rizik, manji ili veći. Najskuplja stvar koju sam kupio preko Limunda je nov uniwash plaćen na ruke pri preuzimanju 8.000 din, sa kojim nije bilo nikakvih problema. Kupio sam brdo sitnica koje su poprilično retke i faktički ih je nemoguće nalaziti, a pritom nemam vremena da obilazim sve radnje po gradu i buvljake. Sa druge strane, prodao sam dosta stvari, inicijalno ostvario konktakt sa ljudima preko Limunda a nastavio saradnju van, sve ukupno prodao stvari u ukupnoj vrednosti nekoliko stotina evara. I da sam bio prevaren nekada - opet bi mi se Limundo isplatio.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:47h

Nisam ja ni mislio da su ti sajtovi totalno losi, samo da im je trenutni koncept dosta los. I naravno da moze da se posluje i tamo sasvim fino, pa i nastavi kontakt sa ljudima, sto da ne. Samo koceptualno je totalno nakaradno, sam dokaz toga jeste konstanta promena pravila, evo sad ce opet da brisu sve LK iz baze i da menjaju opet pravila. Sigurno zato sto im sistem super funkcionise i zbog povecane sigurnosti korisnika. Yeah, right.

Ono sto oni nude jeste aukcijski sajt bez sigurnosti, i oni nisu ni za sta odgovorni. Takvi sajtovi se zovu mali oglasi, gde ce ljudi ostaviti svoje podatke i broj telefona pa onda kontaktiraj/uplacuj, radi sta oces. Znaci svi trenutni nasi aukcijski sajtovi trebaju u stvari da budu mali oglasi i tacka.

Limundo zaradjuje na svakoj prodaji tj uzima neku proviziju, a nemaju nikakvu odgovornost. Logika?
Na e-bay-u ili Svajcarskom Ricardo-u ako te neko prevari ili ne posalje robu, guess what, e-bay tj. ricardo ti isplacuje kintu, i resen problem (do nekog odredjenog iznosa, ne znam napamet koliko). Posle se oni jure sa prodavcem.
A ovde cim se registrujes na sajtu prihvatas pravila koja kazu "znate, mi nemamo nikakvu odgovornost, ali cemo pruziti interfejs za kupovinu/prodaju, sistem ocenjivanja, i sistem provere clanova gde ce neki clanovi dobiti status "proveren clan" ". To je obmana po mom misljenju, ljudima se pruza kao neka sigurnost koja u stvari ne postoji. Pravi primer toga je ovaj clan "kafanamarkovic" koji je bio "proveren clan". Proveren tako sto je prodavao 50-60 neispravnih polovnih telefona koji vrede sve zajedno 500din, insistirao da mu svi kupci sto pre daju pozitivnu ocenu. Kad je skupio dovoljno ocena i taj status, uzeo pare ljudima i nestao. LK? Da, bas ce nesto da znaci sad LK ako je covek vec presao granu (ako je pametan to je uradio i pre postavljanja aukcija). A ljudi su svi naseli jer je imao dosta pozitivnih ocena i sve je na prvi pogled delovalo ok.
Sistem koji ovako nesto dozvoljava nije dobar sistem. Ovo se ne bi desilo (bar ne ovoj kolicini ljudi) da Limundo ogranici broj aukcija koje mogu da se postave. Ali Limundo hoce sto vecu posecenost i sto vise para, a ne pojedincima da omoguci da prodaju neku sitnicu koju imaju viska. Sto vise aukcija, to vise profita, znaci ljudi koji se bave trgovinom mogu limundo validno da koriste kao pijacu. Nazalost, tako mogu i prevaranti, sto nije iskljuceno ni za pravu pijacu :) Al bar na pravoj pijaci vidis ocima sta kupujes.

Plus je opste poznato da se validne negativne ocene tamo brisu kao dobar dan. Ako neko ne razume zasto, onda jbg ne vredi jos ovoliko da ispisem texta.
Fiesta!!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jan. 2012. u 08:13h

dule0911 piše:...
u pitanju je ovaj lik: http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
...
О овом члану имам само речи хвале, јер овако добродушна и поштена особа ретко се среће. Изразито брз, коректан и увек спреман на договор. Ако је највећа оцена +10 од мене без претеривања добија +100
Sve u najboljem redu kod ovog prodavca, da je bar vise ovako korektnih ljudi na limundu, topla preporuka za saradnju...
;)

(http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic_strana_3)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“