limundo posrednik u trgovini
- coanew
- Poruka: 112
- Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h
limundo posrednik u trgovini
ili kako ga vec nazvati, dali ga koristite, iskustva clanova ,
pitam posto je obicaj da kad prodajes nesto slazes debelo (bar su meni stizale stvari koje nisu ni slicne opisu prodavca) naravno vracene
www.kupindo.com/ref/traders
pitam posto je obicaj da kad prodajes nesto slazes debelo (bar su meni stizale stvari koje nisu ni slicne opisu prodavca) naravno vracene
www.kupindo.com/ref/traders
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: limundo posrednik u trgovini
Ne koristim ni jedan sajt tog tipa jer im sistem nije dovoljno siguran niti napravljen kako treba. Bedan pokusaj e-baya. Previse prostora za prevaru.
Ne znam dali pratite mozda benchmark forum, bila je prica o skorasnjoj prevari od strane jednog clana na limundu, u pitanju je ovaj lik: http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
Procitajte sve negativne komentare ako vas ne mrzi, ili ukratko: lik je trazio da mu se uplati unapred pre slanja, ojadio ljude za 3000e i nestao.
Jedan od prevarenih je i nas clan miki023.
Toliko o tome. Kad budem jednog dana otvorio devizni racun u banci otvaram paypal nalog registrovan na bosnu/hrvatsku, i idem na e-bay kad mi bude trebalo nesto sa aukcija. Do tada nista
Ne znam dali pratite mozda benchmark forum, bila je prica o skorasnjoj prevari od strane jednog clana na limundu, u pitanju je ovaj lik: http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
Procitajte sve negativne komentare ako vas ne mrzi, ili ukratko: lik je trazio da mu se uplati unapred pre slanja, ojadio ljude za 3000e i nestao.
Toliko o tome. Kad budem jednog dana otvorio devizni racun u banci otvaram paypal nalog registrovan na bosnu/hrvatsku, i idem na e-bay kad mi bude trebalo nesto sa aukcija. Do tada nista

Fiesta!!
- coanew
ja sam mislio da to funkcionise drugacije
uplatis kupindu na racun , kad se prodavac uveri da je uplaceno salje robu , .............. dalje ko je tu koga (tika tika tacke nema vise vracke)
uplatis kupindu na racun , kad se prodavac uveri da je uplaceno salje robu , .............. dalje ko je tu koga (tika tika tacke nema vise vracke)

-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Sasvim lepa tema ima na benchmarku o limundu...
U svakom slucaju ko kupuje tamo ( na primer ja
) treba dobro da se pazi i da otvori 4-oro oci....
Sada ce da brisu bazu skeniranih licnih karata tako da ce tek onda safety da bude 0....
U svakom slucaju ko kupuje tamo ( na primer ja

Sada ce da brisu bazu skeniranih licnih karata tako da ce tek onda safety da bude 0....
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
- coanew
procitao sam kakva ispala , ali za malu paru
a neee ja placam tek kad vidim sta su poslali , a tako i prodajem
a neee ja placam tek kad vidim sta su poslali , a tako i prodajem
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sto ce tice ovog prevaranta..sve sto je limundo uradio KAFANAMARKOVIC NIJE LIMUNDOVAC ZABRANJEN PRISTUP ..
Treba tuziti limundo,ionako su propali... Kupujem i ja,ne kazem da ne kupujem..ali dobro proveravam od koga i ne kupujem nista krupno..

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
mozes zaraditi ali nista nije zagarantovano... mada sto rece dule ima ih dosta koji su prevaranti...tako i ja naleteh na jednog, uplatio mu 800din za fon i nema ga vise nigde...dzabe sto mu zabranili pristup kad pokrao ljude...
mada 800din nije mnogo...al onaj sto dule stavio link je level expert
mada 800din nije mnogo...al onaj sto dule stavio link je level expert

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Jos ja taman krenuo da pisem kako su idioti kupili sve to,zasto nisu pogledali ocene..i onda izvalim da je sve dan za danom,covek je tako lepo sve isplanirao.. Ali mi limundo nije jasan,pre ovih prevara covek je prodavao i sve je to ok bilo,sto znaci da imaju sve njegove podatke,sto znaci da mogu da jave policiji i da imaju dokaze i osnova da ga terete krivicno... A ono nista...
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
nema zakona u srbiji koji stiti postene, samo kriminalce zakon stiti, da nije ovolikog morala u srbiji bio bi haos.
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
dule0911 piše:Ne koristim ni jedan sajt tog tipa jer im sistem nije dovoljno siguran niti napravljen kako treba. Bedan pokusaj e-baya. Previse prostora za prevaru.
otvoris devizni racun, tacnije trazis viza electron internet karticu za devize u inteza banci i otvoris skrill acc ( ja ga uveliko vec imam) i preko njega mozes kupovati sa ebay.de

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
Ma znam, ima raznih varijanti. Paypal radi na ponekim karticama, nema pravila, samo za zemlju treba da se stavi hrvatska ili bosna, a naravno adresu stavis u Srbiji i sve stize normalno 

Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Svaki vid kupovine-prodaje nosi svojk rizik, manji ili veći. Najskuplja stvar koju sam kupio preko Limunda je nov uniwash plaćen na ruke pri preuzimanju 8.000 din, sa kojim nije bilo nikakvih problema. Kupio sam brdo sitnica koje su poprilično retke i faktički ih je nemoguće nalaziti, a pritom nemam vremena da obilazim sve radnje po gradu i buvljake. Sa druge strane, prodao sam dosta stvari, inicijalno ostvario konktakt sa ljudima preko Limunda a nastavio saradnju van, sve ukupno prodao stvari u ukupnoj vrednosti nekoliko stotina evara. I da sam bio prevaren nekada - opet bi mi se Limundo isplatio.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
Nisam ja ni mislio da su ti sajtovi totalno losi, samo da im je trenutni koncept dosta los. I naravno da moze da se posluje i tamo sasvim fino, pa i nastavi kontakt sa ljudima, sto da ne. Samo koceptualno je totalno nakaradno, sam dokaz toga jeste konstanta promena pravila, evo sad ce opet da brisu sve LK iz baze i da menjaju opet pravila. Sigurno zato sto im sistem super funkcionise i zbog povecane sigurnosti korisnika. Yeah, right.
Ono sto oni nude jeste aukcijski sajt bez sigurnosti, i oni nisu ni za sta odgovorni. Takvi sajtovi se zovu mali oglasi, gde ce ljudi ostaviti svoje podatke i broj telefona pa onda kontaktiraj/uplacuj, radi sta oces. Znaci svi trenutni nasi aukcijski sajtovi trebaju u stvari da budu mali oglasi i tacka.
Limundo zaradjuje na svakoj prodaji tj uzima neku proviziju, a nemaju nikakvu odgovornost. Logika?
Na e-bay-u ili Svajcarskom Ricardo-u ako te neko prevari ili ne posalje robu, guess what, e-bay tj. ricardo ti isplacuje kintu, i resen problem (do nekog odredjenog iznosa, ne znam napamet koliko). Posle se oni jure sa prodavcem.
A ovde cim se registrujes na sajtu prihvatas pravila koja kazu "znate, mi nemamo nikakvu odgovornost, ali cemo pruziti interfejs za kupovinu/prodaju, sistem ocenjivanja, i sistem provere clanova gde ce neki clanovi dobiti status "proveren clan" ". To je obmana po mom misljenju, ljudima se pruza kao neka sigurnost koja u stvari ne postoji. Pravi primer toga je ovaj clan "kafanamarkovic" koji je bio "proveren clan". Proveren tako sto je prodavao 50-60 neispravnih polovnih telefona koji vrede sve zajedno 500din, insistirao da mu svi kupci sto pre daju pozitivnu ocenu. Kad je skupio dovoljno ocena i taj status, uzeo pare ljudima i nestao. LK? Da, bas ce nesto da znaci sad LK ako je covek vec presao granu (ako je pametan to je uradio i pre postavljanja aukcija). A ljudi su svi naseli jer je imao dosta pozitivnih ocena i sve je na prvi pogled delovalo ok.
Sistem koji ovako nesto dozvoljava nije dobar sistem. Ovo se ne bi desilo (bar ne ovoj kolicini ljudi) da Limundo ogranici broj aukcija koje mogu da se postave. Ali Limundo hoce sto vecu posecenost i sto vise para, a ne pojedincima da omoguci da prodaju neku sitnicu koju imaju viska. Sto vise aukcija, to vise profita, znaci ljudi koji se bave trgovinom mogu limundo validno da koriste kao pijacu. Nazalost, tako mogu i prevaranti, sto nije iskljuceno ni za pravu pijacu
Al bar na pravoj pijaci vidis ocima sta kupujes.
Plus je opste poznato da se validne negativne ocene tamo brisu kao dobar dan. Ako neko ne razume zasto, onda jbg ne vredi jos ovoliko da ispisem texta.
Ono sto oni nude jeste aukcijski sajt bez sigurnosti, i oni nisu ni za sta odgovorni. Takvi sajtovi se zovu mali oglasi, gde ce ljudi ostaviti svoje podatke i broj telefona pa onda kontaktiraj/uplacuj, radi sta oces. Znaci svi trenutni nasi aukcijski sajtovi trebaju u stvari da budu mali oglasi i tacka.
Limundo zaradjuje na svakoj prodaji tj uzima neku proviziju, a nemaju nikakvu odgovornost. Logika?
Na e-bay-u ili Svajcarskom Ricardo-u ako te neko prevari ili ne posalje robu, guess what, e-bay tj. ricardo ti isplacuje kintu, i resen problem (do nekog odredjenog iznosa, ne znam napamet koliko). Posle se oni jure sa prodavcem.
A ovde cim se registrujes na sajtu prihvatas pravila koja kazu "znate, mi nemamo nikakvu odgovornost, ali cemo pruziti interfejs za kupovinu/prodaju, sistem ocenjivanja, i sistem provere clanova gde ce neki clanovi dobiti status "proveren clan" ". To je obmana po mom misljenju, ljudima se pruza kao neka sigurnost koja u stvari ne postoji. Pravi primer toga je ovaj clan "kafanamarkovic" koji je bio "proveren clan". Proveren tako sto je prodavao 50-60 neispravnih polovnih telefona koji vrede sve zajedno 500din, insistirao da mu svi kupci sto pre daju pozitivnu ocenu. Kad je skupio dovoljno ocena i taj status, uzeo pare ljudima i nestao. LK? Da, bas ce nesto da znaci sad LK ako je covek vec presao granu (ako je pametan to je uradio i pre postavljanja aukcija). A ljudi su svi naseli jer je imao dosta pozitivnih ocena i sve je na prvi pogled delovalo ok.
Sistem koji ovako nesto dozvoljava nije dobar sistem. Ovo se ne bi desilo (bar ne ovoj kolicini ljudi) da Limundo ogranici broj aukcija koje mogu da se postave. Ali Limundo hoce sto vecu posecenost i sto vise para, a ne pojedincima da omoguci da prodaju neku sitnicu koju imaju viska. Sto vise aukcija, to vise profita, znaci ljudi koji se bave trgovinom mogu limundo validno da koriste kao pijacu. Nazalost, tako mogu i prevaranti, sto nije iskljuceno ni za pravu pijacu

Plus je opste poznato da se validne negativne ocene tamo brisu kao dobar dan. Ako neko ne razume zasto, onda jbg ne vredi jos ovoliko da ispisem texta.
Fiesta!!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
О овом члану имам само речи хвале, јер овако добродушна и поштена особа ретко се среће. Изразито брз, коректан и увек спреман на договор. Ако је највећа оцена +10 од мене без претеривања добија +100
Sve u najboljem redu kod ovog prodavca, da je bar vise ovako korektnih ljudi na limundu, topla preporuka za saradnju...

(http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic_strana_3)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X