Poruka
od MickoBGD » ponedeljak, 25. mar. 2019. u 15:44h
Evo i mog iskustva sa RSD ford u Pinosavi ako nekome znaci. Otisao sam tamo jer sam na ovom forumu cuo dosta pohvala na njihov racun.
Zakazem pre nedelju dana 'pregled' za danas u 8 ujutru. Kupio tek auto (Focus 1.8tdci 2002) pa da mi provere u kakvom je stanju, sta treba da mu se radi, vredi li ulagati vece pare ili da guram i budzim dok ide itd...
Bilo tu 3-4 ljudi pre mene i nisam dugo cekao, desetak minuta, i kaze mi Dragomir (valjda je to on) da dovezem auto na dizalicu. I pre nego sto sam dosao krenuo sa nekim salama "Da taj auto valja ne bi ti ga taj prodao" al dobro, jasno mi je da je auto 16 godina mator i da nije nov. Odmah kazem da je u srbiju uvezen 2015 ali da ne znam prethodnog vlasnika pa da ni ne znam sta je radjeno na njemu pa da treba proveriti u kakvom je stanju.
Uteram auto u garazu i tu ga preuzme neki segrt verovatno, posto je prilicno mlad, mozda covek i zna dosta oko kola, da ne gresim dusu. Podigao auto i gledao odozdo oko tockova. Skinuo masku ispod motora. Otprilike oko 5-6 minuta je gledao auto. Odmah mi kaze da tu treba nesto oko silen blokova plus jos nesto mada se ja u kola nista ne razumem. Pozove Dragomira, pojasni mu sta i kako. Dragomir pogleda odozdo auto, minut-dva, ima nesto od klime jos curi, itd. Na kraju mi kaze da isforsiram auto uz bubanj potok, ako se bude palila lampica da bolje da ne ulazem mnogo a ako se ne pali da moze i da se radi ali da je njegov savet da u auto nema smisla ulagati. Kaze, cena je do 30.000 za veliki servis plus to oko tockova jos oko 10.000. Dao sam mu i servisnu knjizicu za 3 poslednje godine pa je tu bacio pogled minut-dva i kaze mogu taj veliki servis da radim ako odlucim.
Ja sam kad sam se vracio uz bubanj potok isao i cak do 140 u 4toj i nista se ne pali pa je valjda to okej.
E sad, meni nije problem da dam 40.000 za taj servis ali koliko sam slusao pohvale za Pinosavu dosta sam razocaran. Ja nisam strucnjak za kola ali pretpostavljao sam da ce auto mozda da se prikaci na neku dijagnostiku. Da ce auto bar da upali da cuje kako radi, da proba menjac i slicno. Ja posle pregleda ne znam jel auto dobar ili los. Auto je 16 godina star, tu sigurno skripi i ljulja svasta ali ocekujem ako takav auto dovezem da cu da dobijem neku procenu jel to valja nesto, jel totalni krs, ili je takvo kakvo treba da bude za te godine.
Sad jurim da ga odvezem negde gde ce stvarno da pregledaju. Ne trazim ja da nekoga davim pola sata i da mi objasnjava sve. Ali bar 5 minuta da odvoji i da me u tih 5 minuta saslusa i predlozi sta i kako, ovako mi deluje kao da je samo u guzvi i da sto pre tera dalje. Imao sam jos par pitanja oko nekih problema ali mi bilo bezveze i da pitam posto mi delovalo kao da nije zainteresovan pa sam samo otisao i to je to.