Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus TC dvojcica

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
ivca
Poruka: 120
Član foruma od: petak, 29. jan. 2010. u 23:07h

Taunus TC dvojcica

Poruka od ivca » ponedeljak, 16. maj 2011. u 13:37h

Pozdrav svima koliko vas ima.
Evo posle duzeg odsustvovanja konacno par slicica mog matorog forda.Auto je kod mene od 2005, inace je 76 to godiste u originalu 1.6 motor.
Posto je stigo donator Tc3 sa 2.0 V6 masinicom od naseg druga clana,prebacen je motor,dif,menjac i jos po nesto i posle toga prefarban.Tako da je sad ljuta masinerija :gears:
Slika Slika
Slika
SlikaSlika Slika Slika
a evo ga i dobrovoljni davalac
Slika Slika Slika
Slika Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Taunus TC dvojcica

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 16. maj 2011. u 13:47h

Jel ostalo nešto sa donora?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

ivca

Poruka od ivca » ponedeljak, 16. maj 2011. u 17:24h

Ostala oba krila, zadnje bocne stranice sa rubovim,sva cetvoro vrata sa staklima, nisu trula u donem delu pa me zao bilo da bacim i ako mi ne trebaju.
Ostalo otislo pod presu.
Slika Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2784
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 16. maj 2011. u 20:40h

Uslikaj nam enterijer i motorski prostor.
Svidja mi se boja.
Slika Slika

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » utorak, 17. maj 2011. u 15:17h

Ne svidja mi se sto su i retrovizori u boji auta,obrisi to,ovako tezi ka cuningu.
Only fools and horses

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » utorak, 17. maj 2011. u 16:09h

Lepo sredjen auto, i to sto su njegove felne je odlicno ali ovi stariji Fordovi prosto traze hrom na sebi a i branike, nekeko mi ne ide sam izgled auta prema ovim modernijim autima sa branicima koji su u stilu spojlera ... Vise hroma da se uklopi sa felnama i super ... ako ti neces branike ja cu ih kupiti thumbsuph

ivca

Poruka od ivca » utorak, 17. maj 2011. u 16:44h

alan FORD piše:Ne svidja mi se sto su i retrovizori u boji auta,obrisi to,ovako tezi ka cuningu.
Ma farbao majstor sve djuture hahahaha
Ni ja nisam bio za tu varijantu farbanje retrovizora i maske u boji auta, al ajd da ga poslusam pa izpade ovako. Ici ce to u odgovarajucu boju.

taunus 76...
Hvala druze
A gde me nadje :'( ja ih trazim sto godina vec, sve nesto polupano pokrivljeno,nista valjano ne nadjoh.Ko to prodaje branike,pomagaj placam :beer: i pevaljku.
Slika Slika

Daka
Poruka: 269
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h

Poruka od Daka » utorak, 17. maj 2011. u 17:01h

Lep auto,felnice su super(fabrika je fabrika)! Jedino me buni otkud retrovizori od TC3 na vratima od TC2 posto kod TC2 retrovizori se srafe drukcije na vrata

Inace sve pohvale za ovu plavu boju,prefarbaj masku i retrovizore u tamno sivo ili crno i branici niklovani i pesma :ford: thumbsuph :bravo: :beer:

I daj neke slike enterijera i motornog prostora :rotfl:
FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 17. maj 2011. u 17:37h

ivca piše:Slika Slika
Eeeee, 'vaki je bio moj (jel taki velik? jok, taki kiseo! lol ) samo crven :wub:
Nema Taunusa do TC2, oduvek sam govorio :P
Jel planiraš da mu stavljaš branike..? Ovako mi deluje nekako kuso, nedorečeno :wtf: Mislim da TC2 spada u one automobile koje središ da budu fabričkog izgleda, takvi su najnepojebiviji thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

ivca

Poruka od ivca » utorak, 17. maj 2011. u 17:50h

mad_daka piše:Lep auto,felnice su super(fabrika je fabrika)! Jedino me buni otkud retrovizori od TC3 na vratima od TC2 posto kod TC2 retrovizori se srafe drukcije na vrata

Inace sve pohvale za ovu plavu boju,prefarbaj masku i retrovizore u tamno sivo ili crno i branici niklovani i pesma :ford: thumbsuph :bravo: :beer:

I daj neke slike enterijera i motornog prostora :rotfl:
Kao prvo veliki pozdrav
Svaki gazda svoga konja hvali, pa ovo su tvoje felne Zdravko, nekad bile !!! hahahaha
Slika Slika
a sad izgledaju kako izgledaju
Slika
Retrovizore nije problem montirati,sa spoljne strane vrata zavari se trougao za stub i vrata i zasrafi se retrovizor,jedino sto nema stelovanja iznutra ves od spolja pomeranjem ogledala. Uh boja me kosta ko svetog petra kajgana,a retrovizori i maska idu u crno. thumbsuph
Nemam trenutno slike enterijera a u Nisu neko odvratno vreme ovih dana, kise pljuskovi itd pa cekam bolje vreme.
Eto sad znas i vremensku prognozu. redbullw
Slika Slika

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » utorak, 17. maj 2011. u 18:23h

boja brutalno izgleda,svaka cast na poslu do sada thumbsuph branike pod obavezno stavi kada nadjes i jedan mali predlog-zasto ne bi uzeo masku od tc2 i skinuo ovu od tc3 pa ako budes hteo nekada mozes da vratis ovu u boji auta,greota opet farbati u crno.pozdrav
rust is not a crime

ivca

Poruka od ivca » utorak, 17. maj 2011. u 20:12h

Hvala ljudi na poz komentarima i za kritike sam tu,izpravljacemo greske.

Branike kao sto rekoh nemam,nije ni imao kad sam ga kupio, a i stvarno kuso izgleda, ko macka bez repa!.Borise sto si tice maske ja bi najradije stavio njegovu,po meni je lepsa nego od TC3,ali sigorno i sam znas kako se nalaze pojedini delovi za ovakve matorce,posle toliko godina tesko je naci nesto a da nije imalo neku vrstu havarije.U svakom slucaju hvala na predlogu.
Slika Slika

Splendid
Poruka: 34
Član foruma od: sreda, 2. mar. 2011. u 19:58h

Poruka od Splendid » utorak, 17. maj 2011. u 20:54h

Obavezno vratiti nazad sve one niklovane detalje: maska hladnjaka, kvake na vratima, retrovizori, zaštitne lajsne na vratima...
Tek će onda da pokaže svu svoju lepotu i gracioznost koju je imao kad je bio aktuelan model.
Ford Focus 1.8 TDDi

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 17. maj 2011. u 22:15h

extra boja! i ja mog farbam u ovu boju,ko da smo se dogovarali...nemojte tako ljudi,ne znam koji je ovo model ali jedan retrovizor i branici su sve sto je i ko nov imao niklovano,sve ostalo je crna plastika pa jos ako nisu te sitnice u extra stanju,ode mast u propast...ja bih se vise bojao hoce li se farba ljustiti sa maske...inace,taunus sa tim motorom i djelovima sa 2.0 je ozbiljan igrac,imas bas dobru igracku...

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » utorak, 17. maj 2011. u 23:08h

ivca nabavicu ti ja masku nije problem,hteo sam samo da vidim da li bi ti to stavljao ili ti se vise svidja ova,cifre nisu paprene,i dalje ih ima,krecu se od 0 do 1000,nekada i 2000 zavisi gde gledas ali da ih ima,ima ih thumbsuph
rust is not a crime

ivca

Poruka od ivca » utorak, 17. maj 2011. u 23:54h

goja piše:extra boja! i ja mog farbam u ovu boju,ko da smo se dogovarali...nemojte tako ljudi,ne znam koji je ovo model ali jedan retrovizor i branici su sve sto je i ko nov imao niklovano,sve ostalo je crna plastika pa jos ako nisu te sitnice u extra stanju,ode mast u propast...ja bih se vise bojao hoce li se farba ljustiti sa maske...inace,taunus sa tim motorom i djelovima sa 2.0 je ozbiljan igrac,imas bas dobru igracku...
Za sad je boja na svom mestu vec godinu i kusur. Bolji je efekat pred sumrak i ako je u blizini ulicno svetlo perla menja nijansu prelazi u ljubicasto pa i zeleno. Koliko sam ja ukapirao sto se tice plastike mora dobro da se odmasti pa zatim vodena smirgla,prajmer za plastiku,farba i na kraju lak. Majstor koji je farbao auto mi je i prvi komsija tako da svakodnevno gledam po neke radove.
Sto se tice motora prezadovoljan sam, osetna razlika izmedju ta dva motora. 1.6 je bio lenj pri vecem broju obrtaja i sporo ubrzavao u odnosu na 2.0
Predivan je osecaj kad osetis snagu pri paljenju, ceo auto se zaljulja. :)
Boris88 piše:ivca nabavicu ti ja masku nije problem,hteo sam samo da vidim da li bi ti to stavljao ili ti se vise svidja ova,cifre nisu paprene,i dalje ih ima,krecu se od 0 do 1000,nekada i 2000 zavisi gde gledas ali da ih ima,ima ih thumbsuph
Dogovoreno druze i hvala ti unapred, cim bude naletela neka vici. thumbsuph
Slika Slika

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 18. maj 2011. u 00:21h

za hladnjak i creva te nisam zaboravio,nego nikako da stignem :beer: :beer:
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

ivca

Poruka od ivca » sreda, 18. maj 2011. u 01:21h

Sve OK resio sam problem.
Imas li na onoj granadi visko i neznam vredi li uopste to kupiti polovno,a nov je :lele:
trenutno mi je od bmw-a visko a i on pocinje da se rastaje sa dusom. thumbsuph
Slika Slika

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 18. maj 2011. u 04:15h

imam da prebacis na obican ventilator direktno i miran si
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Battaca
Poruka: 158
Član foruma od: petak, 5. jun 2009. u 21:04h

Poruka od Battaca » sreda, 18. maj 2011. u 11:11h

Auto lepo izgleda thumbsuph thumbsuph thumbsuph samo bih se pridruzio ostalim clanovima koji kazu plastike i retrovizore u crno ili tamno sivo i obavezno bratnici,po mogucstvu vrati kompletan hrom koji je imao.
Fiesta XR2

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 18. maj 2011. u 14:47h

imam od pinta
It is 1971
Slika

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 18. maj 2011. u 14:56h

Ушрафи шрафпве и блокирај виско , мада има да се дере а и потрошња ће да скочи . Или монтирај ел. вентилатор .
Иначе 1.6 када је ГТ има исто коња као и тај 2.0 шестак .

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 18. maj 2011. u 15:23h

necemo Stevo svi na trke
ako ga vozu babski,nece biti nikakvih povecanja potrosnje,to se mozda oseti pri vecim obrtajima i kod cetvrtaka koji se vrti u visim obrtajima,a kod sestaka sa vecim obrtnim momentom je to zanemarljivo
It is 1971
Slika

ivca

Poruka od ivca » sreda, 18. maj 2011. u 20:05h

ace1 piše:imam da prebacis na obican ventilator direktno i miran si
OK dogovoreno,predpostavljam da je taj od pinta sa nekog 2.0 uostalom visko je visko, vise sam za tu varijantu nego za fiksni ventilator.Ma resicemo ga kako je najboje,nije hitno kad budes imao vremena.
a babska voznja mi je dojadila sa onim 1.6 lesom, al sad mu vadim dusu.

Stevo :beer:

montirao sam za probu blokiran visko, da se dere boga mi dere se, kao da je neka radna masina izpod haube pa sam ga izbacio,a za potrosnju i ne marim mnogo vozi se plin.
Slika Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21507
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 18. maj 2011. u 21:17h

Stavi el.ventilatore od neke Sierre... toga barem imaš na svakom ćošku.

Kad kupuješ te ventilatore kupiš i kućište termoprekidača sa sve termoprekidača i milina.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“