Porukaod van » ponedeljak, 13. okt. 2008. u 22:34h
... Saga se nastavlja .
Ovo je projekat izrade replike lotusa 7 , na fordovoj mehanici . Auto pali , radi ide ( kako mecava ) , a trenutno mu se ugradjuje motor iz eskorta RS2000 . Uspeo sam za vikend da upalim motor na kratko samo pomocu povezanog edis-a i malo benzina strcnutog u usisnu granu . Povezao sam 90 % instaslacije od ECU-a , ostala mi je jos benzinska pumpa i njeni releji i osiguraci ... Treba mu jos kajs za alternator , anlaser od siere dohc , da se povezu creva za vodu sa hladnjakom , da povezem creva i potopim pumpu za gorivo i neku konzervu i auto moze da se tera :mrgreen:
Porukaod van » ponedeljak, 13. okt. 2008. u 23:17h
Nos nije montiran , samo je navucen na shasiju . Vrh nosa mora jos dole da ide . Motor je nizi za 1-2 cm od nosa ali je zato usisna grana visa i morace hauba da ima siroku grbu
Porukaod van » ponedeljak, 13. okt. 2008. u 23:31h
Ma ja to onako , malo se ljutim na sebe sto ne moze sve da bude kako ja hocu , nego kako moze . Mada sam dosta pazio da ne bude propusta kako mehanickih tako i estetskih . Ne zelim da mi auto na kraju izgleda neprorcionalno i neskladno .
Porukaod van » ponedeljak, 13. okt. 2008. u 23:56h
Ma izgledace on ko bombona . Spoljasnjost je dizajniran u 3DS Max-u , tako da sam sam proverio kako sve izgleda .
A i izgled nije bitan ovakvom automobilu , bitno je kako ide .
Ocekujem ubrzanje oko 5 sec do 100 km/h .
Ako sa produvalim pintom koji fabricki nov ima 105 ks u najboljem slucaju i dvojcom stokilasa ide oko 6-7 sec do 100 km . Sa zdravih 150 ks i 100 kg manje ( samo vozac ) trebalo bi da bude oko 5 ili nesto manje sec do 100 km/h . Ako se lepo krene automobilu nije nikakav problem da prenese snagu na zadnje tockove .
Za atest cu nesto da smislim vec .Ne zelim da se opterecujem glupostima " To ne moze " , dok jos pravim auto . Kada sve bude gotovo onda cu da krenem u akciju oko atesta
Ates ce prolaziti kao S7 a kasnije postaje RS 7 , u stvari postaje sada , ali kada sve bude montirano i auto bude provozan sa RS motorom , motor ide ponovo napolje , shasija na farbanje , a posle dolazi remontovani i tunirani pinto onaj koji je zapisan u saobracajnoj od forda taunusa koji mi je donor .
A onda se pojavim u redu za atest i kazem " Malo sam modifikovao forda taunusa ... :mrgreen: "
Veceras je RS masina konacno upalila . Pustio sam ga da radi jedno 15-ak skundi , posto mu nisu bila spojena creva za vodu . Auto je posle svih provera benzinske instalacije upalio iz prve . Radi super i grmi kao
ilija gromovnik ( samo je izduvna grana montiran ) .
Prvo da vam kazem , mislio sam da je ovo mnogo veca zajebancija ugraditi EFI motor . A na kraju sve se svelu da izvucem struju sa kontakra na dva releje i da ugradim 4 osiguraca . Samo 6-7 zica ide van Efi instalcije ostalo je sve plug and play . Najvise vremena mi je otislo da isproveravam shemu el. instalacije koji ima i da se upoznam sa instalaciom . Kada sam vide da treba da samo spojim par zica bio sam skeptican da li je to bas tako lako i da nislm nesto propustio ili zahebao . I ko sto vidite nisam :mrgreen: . Najludji mi je bio rezervoar : plasticna kofica napunjena bencinom u koju sam potopio pumpu . :lol:
Sledeci vikend svi neophodni radovi , da bi auto mogao da se proba
Zaboravio sam da okacim video .
Slika je ocajna , ali je zato zvuk bolesno dobar . Imao sam osecaj zadirkujem lava svaki put kada sam pipnuo gas . Motor tako rezi i prima gas , da je se najezis