Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta 1,4 Tdci,2007

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
mimi1980
Poruka: 5
Član foruma od: četvrtak, 24. feb. 2011. u 14:33h

Ford Fiesta 1,4 Tdci,2007

Poruka od mimi1980 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 16:53h

Da ispoštujemo red na forumu.Pošto sam predstavio sebe,da predstavim i svog novog ljubimca. :) U pitanju je auto iz naslova teme.Dakle Ford Fiesta,sa 1,4 tdci motorom.Proizveden u junu mesecu, 2007 godine.Šta reći o njemu? Tek ga upoznajem.Uzeo sam ga polovinom januara ove godine.Kupljen na jednom placu u Sarajevu.Inače,uvezen je iz Francuske.Prije Fieste sam vozio Renault Clia sa 1,4 16v motorom(2001 g.),koga sam kupio na istom placu.Vozio sam ga neke tri i po godine,i osim redovnih servisa,uključujući i veliki,nisam imao nikakvih problema sa njim.Tako da sam Clia vratio na plac i uz manju doplatu uzeo Fiestu.Platio sam je 9500 km,što mu dođe nekih 4800 evra.Po preuzimanju auta,imala je 156 200 km na kilometar satu.Nadam se da za ovaj motor ta kilometraža i nije strašna.Sad je trenutno 157 080.Znači za mesec dana sam prešao više od 800 kilometara,i mogu reći da mi se auto pravo sviđa.Savršeno upravljiv,lagan za vožnju,malo troši,i poprilično tih.Kad se zagreje,skoro kao benzinac.Oprema koju ima:daljinsko zaključavanje,elektro podizači prozora,servo,abs,air bagovi,fabrički cd radio,klima,podešavanje sedišta po visini,podešavanje volana ... Sve u svemu,super. ;)

Neka zapažanja za sada.Ono što mi se baš sviđa:

1.Daljinsko otključavanje/zaključavanje.Na pritisak tipke za otključavanje,pali se pozicija napred i nazad,žmigavci.Pri otvaranju vrata svetli instrument tabla,oba displeja.Savršeno.Kao kod nekih mnogo skupljih vozila. :)

2.Fenomenalna svetla.U odnosu na Clia kao nebo i zemlja.

3.Odličan fabrički radio cd uređaj.Zvuk čist,a odlično hvata i signal radio stanica.Pogotovo ovaj predeo,gdje ja živim,je brdsko-planinski.Put recimo Foča-Sarajevo,nigdje ne gubim signal.Svaka čast. thumbsuph

http://img607.imageshack.us/img607/7126/dsc00939f.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/2578/dsc00940ey.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/3228/dsc00937ob.jpg

http://img815.imageshack.us/img815/8640/dsc00936d.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/9093/dsc00925wb.jpg

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: Ford Fiesta 1,4 Tdci,2007

Poruka od Lale » četvrtak, 24. feb. 2011. u 17:17h

Lepa Fiesta. Sad samo :gears: i redovno održavanje.
Slika Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 17:31h

Korektna fiesta, i cena isto... Samo se nadam da u Francuskoj nije bila dostavno vozilo, posto je veliki broj tih belih fiesta sa troje vrata koji se uvoze bile dostavna vozila, pa dodaju zadnju klupu i ono sto nedostaje.
Kako god, srecno i neka te dobro sluzi :beer:
Fiesta!!

mimi1980

Poruka od mimi1980 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 17:40h

Lale piše:Lepa Fiesta. Sad samo :gears: i redovno održavanje.
Nadam se da će sve biti u redu. :) Odmah po kupovini sam mu promenio ulje,i filtere.Uljni i vazdušni.Sipam euro 5 dizel,i držim mu rezervoar na pola ili iznad.Ne znam još šta ću u vezi tzv.velikog servisa.Našao sam na netu upustvo za održavanje.Koliko vidim za 1,4 tdci motore se on radi na 200 000 km ili 10 godina.Nijedan od ovih uslova još nije ispunio.Još je mlad.Mislim još malo sačekati.Kažu da su ti delovi iz prve ugradnje najbolji.
dule0911 piše:Korektna fiesta, i cena isto... Samo se nadam da u Francuskoj nije bila dostavno vozilo, posto je veliki broj tih belih fiesta sa troje vrata koji se uvoze bile dostavna vozila, pa dodaju zadnju klupu i ono sto nedostaje.
Kako god, srecno i neka te dobro sluzi :beer:
I kod nas je ista situacija.Uglavnom se uvoze takva vozila.Tržište je prepuno belih C3,Clia,Punta itd.Da li je bila ex van,to ne znam.Ali je bila jedina Fiesta na placu.Citroena je npr.bilo nekoliko. A hvala na lepim željama. :beer:

mimi1980

Poruka od mimi1980 » sreda, 15. jun 2011. u 22:00h

Da malo osvežim temu. :) Prođe punih pet meseci druženja sa Fiestom.U uvodnom postu sam naveo da je kupljena sa nešto više od 156 000 km.Sad je na satu 159 600 km.Znači,za ovih pet meseci sam prešao skoro 3500 km.Šta se desilo u međuvremenu?
Krajem marta sam joj uradio kompletan "veliki servis".Evo šta je sve zamenjeno:

-zupčasti remen,Continental 55 km
-španer zupčastog remena,Ruville,60 km
-roler zupčastog remena,Ruville,55 km
-vodena pumpa,Hepu,80 km
-španer remena klime,Ruville,97 km
-roler remena klime,Ruville,52 km
-remen klime,Gates,30 km
-rad majstora,80 km

Ukupno: 509 km,ili 255 evra.Sve je urađeno na 157 400 km.

U aprilu sam išao na prvi,malo duži,put.Relacija Foča-Valjevo.Bila je to idealna prilika da prvi put testiram potrošnju.U odlasku sam koristio put preko Tare,Bajine Bašte i Debelog Brda,a u povratku put preko Divčibara,Požege i Užica.Ukupno,prešlo se 494 km.Koristio sam tradicionalno merenje potrošnje do čepa.Potrošio je 23,61 litar evrodizela.To mu dođe 4,77 litara na 100km.Na putu nisam koristio klimu.Zaista sam više nego zadovoljan potrošnjom.Prešao sam tada skoro 500 km,a ostalo mi je pola rezervoara.Prema bordu,sa preostalim gorivom sam mogao preći još skoro 400 km.

U maju sam "skoknuo" i do Vojvodine,tačnije,Bačkog Maglića.Ono što sam primetio,putujući preko Romanije,je da auto zaista lepo vuče uzbrdo.Iako tih 68 ks ne deluje puno.

Uglavnom,za sada je sve ok.Sipam,s vremena na vreme,i vozim.Nadam se da će tako biti i dalje. :) Tečnosti redovno kontrolišem.Za ovih 3500 km,nisam primetio potrošnju ulja,a i ostalih tečnosti.

A evo i slika.

Kad je tek kupljen.

Slika
Uploaded with ImageShack.us

Slika
Uploaded with ImageShack.

Enterijer.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc01005.jpg/]Slika

Slika

Slika

I na kraju slike iz Valjeva i Maglića.

Slika

Slika

Pozdrav svima.I pitajte ako vas nešto zanima. ;)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“