Kada sam odlučila da nabavim Forda TC1 u želji da ga restauriram, skoro su me se svi najbliži odrekli, mislili su da nisam normalna. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, ali sam odlučila da ne napuštam svoj san. Kada su videli posle par godina da ja stvarno ne odustajem, onda su polako prihvatili tu ideju i sada su mi se u međuvremenu pridružili.

Moj pri Ford Taunus godište 1970 model XL 2000 V6 motor kupljen negde 2003 godine. Ovo su njegove slike iz malo boljih dana..

Pošto bio u dosta loš stanju što se limarije tiče, odlučila sam da potražim neki u boljem stanju. Ovaj Ford sada još uvek stoji u našem dvorištu i krasi ga thumbup
Uskoro mi se posrećilo i pronašli smo na jednom Beogradskom parkingu mog drugog Forda Taunus GT 1971 godište sa motorom 2000 V6. od prvog vlasnika. Nije ni on bio baš u fantastičnom stanju, ali je malo više obećavao nego predhodni... Motor je bio pali i vozi i nije mnogo prešao, navodno orginalnih 133.000 km ako je vlasniku za verovati. Pa hajde da mu verujemo

i onda je sve počelo i traje još danas..
malo se sporo sve odvija, zbog nedostatka nekada finansija a ponekada i vremena, ali biće kada tada gotov, odnoso bar da se kotrlja po ulici, a onda može i usput da se još šminka.
Počeli smo kompletno da ga rastavljamo.

Neki majstor gile ga je već bio farbao i to prilično sa lošom pripremom, dosta gita itd. Tako da se sada dosta varilo.

pogled unutra..kasnije je skinuta i kompletna instrument tabla

Izvađen je i motor.
onda je došlo vreme i za farbanje..

potraga za pravom bojom je isto protrajala, bio je problem što ja imam ovaj auto završen u glavi i vozim se sa njim godinama

siva instrument tabla i sve što ide uz nju i naravno plava za spolja..

ovo su i još neki delovi..

Ovo je bilo ukratko predstavljanje.. restauracija se nastavlja...