------------------------
~1988.godiste
~dvotaktni motor
~3 cilindra, 3 bobine, 3 platine
~52 KS
~prosecna potrosnja 15-17L/100km
~max. postignuta brzina 115km/h (tada sam primetio da je iza mene bio izduv slican onome poput lansiranja APOLO-a)
~tip goriva - mesavina benzina i ulja (220mL ulja za dvotaktne motore na 10L benzina)
~EURO standard verovatno minus 3
~menjac na patosu (serija kada su sa volana spusteni na patos)
~sasija kruskasta
-------------------------
Moj nekadasnji auto, tj auto na kome sam sticao vozacke sposobnosti. Dobio sam ga na poklon od drugara , vise stosa radi.
Wartburg, bolje reci "radni konj" koji je mogao da povuce kamion. Tezak robustan, tvrd, jak, bezosecajan, estetski neprihvatljiv, statusno jos manje, ali ko taj tenk savlada da vozi zaista moze da polaze i za "C" kategoriju nakon toga.
Motor karakteristicnog zvuka (drrrrrndrrrrrdrndrdndrdndrdrrndrrrndrn...) gde nikad ne moze da mu se uhvati niz drndanja sa zastrasujucim uticajem na kategoriju ljudi zvanu "batice" koje jednom rukom okrecu servo volan nekog BMW-a ili Audia.
Posedovao je tzv kruskastu sasiju (omiljen naziv kod automehanicara) koja bespostedno drzi ceo auto kompaktnim.
Branici su direktno nabijeni na pomenutu sasiju. Mnogi automehanicari kazu da se remont tog vozila moze obaviti uz pomoc samo 4 kljuca (mislim da su 8, 10, 13 i 17, ne drzite me za rec oko brojki).
Ekonomicnost vozila je vrlo niska jer je u pitanju 2-otaktno vozilo, no dvotaktni motori imaju svojih mana ali i prednosti.
Svako sipanje goriva je bilo nezaboravno iskustvo, mesavina se pravi na benzinskoj pumpi u kanti od 25L gde se prvo sipa benzin pa potom ulje i onda se kanta zatvori i nakon toga mucka da bi se sastojci sto bolje umesali.Onda levak u rezervoar pa sipanje iz kante.
Ta vozila se retko danas mogu sresti na ulicama Beograda , retko cujem nekog Wartburga da zagrmi pored mene. Delova za njega gotovo i da nema, a u Beogradu je ostao samo jedan prodavac koji u ponudi ima retke delove za W353.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us[/quote]

Uploaded with ImageShack.us[/quote]