Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 TDDI 2001

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Zaključana
dulemr
Poruka: 10
Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 23:03h

Ford Focus 1.8 TDDI 2001

Poruka od dulemr » petak, 8. okt. 2010. u 23:17h

Ćao,
nov sam ovde pa bih hteo da se posavetujem sa starim poznavaocima Fokusa 1.8 TDDI šta mogu da mi posavetuju.
Prodao sam Pasata B3 i poručio iz Italije Fokusa karavana jer sam ljubitelj karavana.Cena mi je bila prihvatljiva a velikog izbora za taj novac nisam imao pošto sam se navikao na veće automobile manji me nisu interesovali.
E sad čitao sam malo forume ovih dana pa sam došao do nekog zaključka da je ova TDDI verzija starija ali isplatljivija što se tiče održavanja.Auto sam video samo na slikama i čekam da mi stigne za koji dan pa sad po onome što sam čitao vidim da imaju Evropski i USA za koje kažu da su lošiji a po nekim opisima ovaj moj baš Amerikanac.Nema krovnih nosača što mi je žao a u prednjem braniku u ćoškovima ima i migavce dok je pozadi stopsvetlo celo crveno a negde sam pročitao da je kod Evropskih gornji deo gde je migavac žuto.
Da li su ove tvrdnje tačne ili...
Da li da odmah radim veliki servis ili da samo promenim zupčasti,španere i ulje?
Koje ulje da sipam?
Itd.

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Ford Focus 1.8 TDDI 2001

Poruka od dule0911 » petak, 8. okt. 2010. u 23:22h

Daj barem slike okaci pa cemo znati da li je amer ili nije, plus ovde predstavljas auto pa bez slika tema i nema prevelike poente ;)

Ali cisto sumnjam da je amerikanac ako je TDDI, jer se dizel nije prodavao u Americi.
Fiesta!!

dulemr

Poruka od dulemr » petak, 8. okt. 2010. u 23:31h

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 8. okt. 2010. u 23:35h

definitivno je evropski
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 8. okt. 2010. u 23:36h

Nije ovo amerikanac nemas brige thumbsuph
Sto se servisa tice to obavezno, cim dodje odradi mali servis i po potrebi proveri ostalo u kakvom je stanju pa zameni po potrebi (kaiseve, spanere, itd...).
Fiesta!!

dulemr

Poruka od dulemr » petak, 8. okt. 2010. u 23:50h

Sad mi je lakše kad nije Amer.
Šta kažeš za ulje ima li neko koje je propisano?
Koji mi servis preporučujete,ja znam samo za Grand ostale nisam ni pratio jer sam vozio VW.Ovde je održavanje sigurno skuplje jer je na predhodnom bilo sve ko za juga.
Čitao sam da ima problema sa sijalicama, pa koje se koriste?
Koliko dođu ovi španeri i kaiš i kakve su cene grejača ako mi zatrebaju pred zimu.
Stanje kao što vidite nije Extra ima malih ogrebotina na oba branika i malo je ulubljen baš kod znaka gde pozadi piše Focus ali ovo ostalo izgleda mi Ok još kad se malo našminka biće ko lutka.

Ovako izgleda ovo pozadi.

http://img52.imageshack.us/img52/6903/0 ... 00x450.jpg

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 9. okt. 2010. u 00:00h

Ma samo da je njemu motor relativno dobar da nije puno izmoren, ova estetika nije previse bitna sem ako nisi picajzla pa oces da sve bude besprekorno :D
Za servis - RSD Ford u Pinosavi, imas ovde clana rsdforddragomir, evo ti link ka njegovom profilu pa se dogovori sa njim za detalje: http://www.fordclubserbia.org/forum/mem ... file&u=357
Tvoj koristi standardne H4 sijalice. Za sva ostala pitanja oko spanera/kaisa/grejaca ne bih znao da ti pomognem jer ne znam cene za Focusa. Ali generalno vazi za jedan od boljih automobila u klasi sto se tice odnosa cena/kvalitet. I da, jos jedna stvar, odrzavanje za B3 ti je bilo samo tako jeftino jer si verovatno koristio turske ili cije vec delove, kad se porede cene originalnih Ford je mnogo povoljniji ;)

I da, kad oces nesto da dodas koristi opciju "uredi" nemoj pisati post za postom u tako kratkom vremenskom periodu, sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas ;)
Fiesta!!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 30. okt. 2010. u 13:04h

Posto auto na kraju nije ni kupljen, lock. thumbsuph
Fiesta!!

Zaključana

Povratak na „Automobili članova“