Poruka
od Vule » četvrtak, 1. jul 2010. u 11:16h
Zadovoljan sam sto Vam se svidja kako auto izgleda .... Tih par sitnica oko tog fara i patosnica to je sve nesto sto moze vrlo lako da se resi a foliju napred sam morao da skinem tako da su ostala fabricka fotogrej stakla...
Sto se tiche obicnog plina sve je stvar dobrog stelovanja, auto u principu vuce malko slabije nego na benzin , sto se oseca tek kada odes preko 4500 obrataja, do tada se malte ne nista ne primecuje, potrosnja u tom slucaju je oko 15 l plina po gradu odnosno 11-12 na otvorenom putu. Da ne pricam o tome da ja u gradskoj voznji retko kad penjem obrtaljku preko 4000 tako da mi je prakticno isti ugodjaj da li vozim na plin ili na benzin. Kada hocu nekoga da oderem, jer pocne da mi turira svoju makinu na semaforu, onda prebacim na benzin i momak se naguta mojih izduvnih gasova....
Naravno jednom sam odvrnuo ventil za gas za dva kruga i auto ide identicno na plin kao i na benzin potrosnja se penje na 20 l plina u gradu 13-14 na otvorenom ali mana je ta sto nemirno radi na leru i sto se tada oseca nesagoren plin i sto ponekad ima povratni prasak sto nije dobro....Svakako da potrosnja plina moze da se smanji i ispod 15 l po gradu ali u tom slucaju ne vozis vise RS nego te dere i obican auto od stotinak konja pod haubom .....
Ako pricamo o finansijskom efektu to znachi da sa 2000 dinara (puna boca) predjem oko 220 km po gradu odnosno celih 300 km na otvorenom, a za tu kilometrazu ako bi vozio na benzin trebao bi da dam oko 3500 din. (skoro pa duplo)...
Kad uzmemo u obzir da ja u principu u proseku prelazim oko 1500 km mesecno (svaki dan kuca posao kuca, dete u obdaniste i iz obdanista, starije dete na trening tri puta nedeljno, odlazak u vikendicu van grada dva puta mesecno) sto me kosta oko 12000 dinara plina dok bih za benzin morao da dam oko 18000 din. Usteda od 6000 din mesecno nije mala stvar.. barem za mene....
Eto toliko o plinu a sto se tiche sekventa o tome iskreno nikada nisam ni razmisljao....
Poslednja izmena:
Vule, na dan četvrtak, 1. jul 2010. u 11:28h. Ukupno izmenjeno 2 puta.