Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus II, 2007, 1.6 tdci

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
soxxx
Poruka: 23
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h

Focus II, 2007, 1.6 tdci

Poruka od soxxx » nedelja, 27. jun 2010. u 23:43h

Ovo vreme malo koci stvari tako da sam u deficitu sa slikama, ali bice ih uskoro. ;)

Slika
Slika
Slika
Slika

Auto kupljen skoro, zvao sam Dragomira (citao sam poruke na forumu pa reko' svi ga hvale :-)) ali nazalost nisam imao vremena da dodjem jer sam bio kratko u BG-u. U Nisu u Grand Motorsu odradio samo mali servis, veliki nisu mogli jer je bila Subota pa rade skraceno vreme. :D Verovatno ce zamena kaiseva i ostalog doci sledeceg meseca, iako majstor kaze da je pk u dobrom stanju. Evo cenovnika ako nekome nesto znaci:

Radne operacije: 3955 din
Radne operacije (kacenje na komp): 416 din
Filter ulja: 1115 din
Filter vazduha: 1107 din
Filter goriva: 6017 din
Filter klime: 2183 din
Motorno ulje 5w30: 2266 din

Ukupno: 17,062 din.

Od svega navedenog najvise ode za ruke i filter goriva, koji je poprilicno skup (60 keka?!). :-) Sa autom sam generalno zadovoljan, inace nisam ni planirao da uzmem Forda... :) Mozda su sedista malko premala, ili se jos nisam namestio kako valja, i to sto oseca rupe, zbog malo tvrdjeg ogibljenja. Ali zato hvata krivine ko lud. :-)

Pozdrav

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Focus II, 2007, 1.6 tdci

Poruka od Neša » nedelja, 27. jun 2010. u 23:47h

Odlican je auto Focus thumbsuph

Ali za sta 17000din? :-| Kupi filtere UFI u Euroauto ili neke druge zamenske kvalitetne i neka ti ulje zameni neki tvoj majstor i castis ga za pivo...ovi ovlasceni bezobrazno deru za ruke rulest
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

soxxx

Poruka od soxxx » ponedeljak, 28. jun 2010. u 00:01h

Ma ja na mojoj Astri 94' sve radim sam sa bratom, za Fokusa nisam imao vremena, a nisam ni znao gde uzeti delove, koje marke itd. Hteo sam sto pre da odradim servis, jer je auto iz uvoza, a svi znamo kakva su auta iz uvoza ... :D

Inace me Fokus prijatno iznenadio, mada sam ranije citao o tome da je auto veoma dobar. Prijatno sam iznenadjen i motorom, iako sam gledao da uzmem nesto jace, ali jbg. Za svojih 66kw izuzetno dobro vuce. Pre toga, dok sam trazio auto, vozio sam 2.0 tdci i odusevio se kako je motor agilan. Naravno 136 konjica naspram 90 se nemoze porediti. ;-)

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 28. jun 2010. u 00:04h

Em deru za ruke em za filter goriva, ko da je od zlata. Pa mene taj mali servis na Mondeu kosta manje - oko 100e cak i manje, jedino ako su delovi za taj 1.6 skuplji od 2.0, u sta sumnjam.
Inace je lep focus, zelim ti puno bezbriznih kilometara thumbsuph
Fiesta!!

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 28. jun 2010. u 07:03h

Filter goriva je preterano skup.U bilo kojoj redovnoj prodavnici koja ima delove za Ford za te pare možeš kupiti 3 filtera goriva.
Slika Slika

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 28. jun 2010. u 08:48h

Bas lep focus... Uzivaj, nek te dobro sluzi...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

soxxx

Poruka od soxxx » ponedeljak, 28. jun 2010. u 21:05h

Hvala svima na dobrim recima. thumbsuph
Sto se tice filtera, neznam, ne bih ocekivao toliku razliku izmedju filtera u zvancnom servisu i u radnjama, hiljadu dinara mozda da, ali ne vise. Ali jbg sad.

Na dijagnostici se pojavila greska za senzor polozaja radilice, nakon brisanja greske i ponovnog ucitavanja greska je nestala. Dali greske tog tipa generalno hoce da se jave ili trebam da se zabrinem? Majstor rece da je moguce da je nesto ostalo od ranije, i da se nakon brisanja sada greska ne pojavljuje.

Znam da postoji tema u kojoj se postavljaju pitanja za delove i cene, ali dali je neko od vas skoro menjao zamajac (ili set kvacila sa istim) za 1.6 tdci i koja je cena otprilike? Pitam jer je trenutna km na Fokusu 97.000. U carirnskoj sam nasao da je 140.000. Prodavac mi je rekao da je km podignuta zbog manje carine ili tako nesto. Naravno ne verujem na rec nego pretpostavljam da je km ta od 14k, pa se naravno pribojavam zamene zamajca. Osim sto motor blago zatrese kad se ugasi, nikakve druge vibracije u bilo kom rezimu ne osecam, ali znam da im je zivotni vek negde oko 150k u zavisnosti od voznje.

Pozdrav

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“