Mogu da kazem da sam veoma zadovoljan vecinom parametara a pogotovo osecajem u voznji, kada ga uporedim sa konkurentima kao sto su Golf ili Astra.
Evo par slika od letos

Ja sam pre dva meseca kupio novog Ford Focus-a 1.6 Duratec 100ks ... znači isti auto i upravo kao i kod tebe: stigao je bez poklopca motora i po slikama u uputstvu rekao bih da sigruno jeste tako zamišljeno od strane Forda ... mada je tačno da postoje one mesingane ("zlatne") rupe za njegovu montažu. Očito je da su štedeli gde god su mogli ... pa u ostalom nemaš ni izolaciju na donjem delu haube. Upravo nju sam kupio i montirao prošle nedelje (cena je 7900 din - znači skupo) a naručio sam je tamo gde sam i kupio auto (čekao sam 2 nedelje da stigne iz Nemačke, univerzalna je za Fiestu, Focus-a i Mondea).margarinnn piše:Auto je isporucen bez poklopca.
Prodavac me je vise puta uveravao da za taj motor ne ide poklopac fabricki.
Na samom motoru postoje rupe sa navojima, tako da u tu pricu ne verujem.
Mogu da kazem da sam veoma zadovoljan vecinom parametara a pogotovo osecajem u voznji, kada ga uporedim sa konkurentima kao sto su Golf ili Astra.
Ocekivao sam više ... ovako - skoro i da ne primećujem neku bitnu razliku. Malo da ali ne mnogo.McGruja piše:Da li je doprinela izolacija tome da vožnja bude tiša i komfornija?
Tj. ima li ikakvog osetnog benefita stavljanju te izolacije?
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
Samo 1.6 od 100ks i 115ks nemaju poklopce, svi ostali motori imaju mechanicMickey038 piše:Proverio sam ima li poklopac motora kod mene ...
Pa pazi, na onom youtube snimku je motor koji je prešao 17000km (vidi se na početku klipa, kada ga upali) i isto zvuči kao i moj čim je kupljen ... znači možeš menjati ulje koliko hoćeš, to je to - tako radi zuti ... mene jedino teši činjenica da sam auto jeftino platio a nadam se da se neće raspasti čim prođe garantni rok :-|Nesa piše:@Maxer Vidi kad zamenis ulje kako ce da radi...
Zetec SE 1.6 izuzetno tiho i lepo radi i rado se vrti...za ovaj novi duratec neznam,ali ovo sto sam cuo na klipu meni nije nista strasno,zavisi sta zelis od zvuka motora
margarinnn, ti si pokretač teme ...imaš isti auto kao i ja ... i ćutišmargarinnn piše:Focus sam kupio prosle godine.