Išao sam kod dosta majstora, bošista i slično ali su me uglavnom vrćeli da rešavam probleme neđe drugo, jer ili ne rade Fordove ili nemaju potrebni alat za njih.
U jedan bosh servis su mi rekli da su na sličnog Forda imali isti problem sa radom motora isto se ponašao i sl. i da nakon remonta svih dizni je i dalje isto radio i da idem da provjerim pritisak motora(valjda). Niđe nijesam mogao da nađem da neko to radi i put me naveo kod jednog starijeg majstora koji je odlučio da ga pogleda i kaže mi njegovo mišljenje. On je vidio da turbina ne pali svaki put i da malo zviždi te je tu nešto odradio da prikači(ne znam tačno što) i nakon toga mi rekao da je čistio protokomjer (koji smatra da je otkazao) i egr ventil nakon čega auto manje dimi ali je u suštini isti problem. Naveo je takođe da je 4. dizna malo "propišala" i da je moguće da je do nje problem.
Sa ovim znanjem ja idem do Fordovog auto otpada tražeći taj protokomjer po broju. Čovjek koji to drži mi je rekao da je skoro nemoguće da je on otkazao jer na ovaj motor on nikad ne crkaje i da je problem do nečeg drugog.
Sada meni ostaje pitanje što da radim?
Planirao sam ovim autom na put od 500km 16.avg i onda mi ne ostaje previše vremena da odlučim i radim velike popravke(za koje iskreno ni nemam para)
Da li samo odraditi remont 4. dizne? Koliko je to uopšte moguće? Da li motor može da nastavi tako da radi bez problema?
Da li jednostavno ništa da ne radim i nadam se najboljemu?
Hvala na izdvojenom vremenu