Ne ide mu sa manuelnim vise, pa je uzet automatik. Prvobitna ideja je bila da se nadje restyle sa ovim menjacem, powershift nisam hteo, ali tako se poklopile kocke pa je ipak uzet pre-restyle u jacoj opremi. Restyle sa ovim menjacem su bili u pocetku proizvodnje i mnogo su retki, pritom cena po mom misljenju neopravdano 50-80% veca za slicnu opremu.
Od bitnih/zanimljivih stvari:
Durashift 6 brzina
Adaptivni tempomat (odrzavanje razdaljine do vozila ispred tj automatsko kocenje/ubrzavanje)
Xenon sa corner light
Sedista u kombinaciji koza - perforirana koza ('ebala ih ona

Converse + blaupunkt navigacija i dvozonska klima (tj veliki ekran koji svetli, nista vise od toga

Adaptivni amortizeri (koji najverovatnije ne rade pa ce na njihovo mesto obicni

Grejac soferke, automatska svetla, automatski brisaci
Parking senzori napred/nazad
Grejanje/hladjenje sedista, dodatni grejac kabine
Hill assist (koji nema mnogo poente sa ovim menjacem, ali makar moze da se ugasi)
Senzori pritiska u gumama (jel zna neko dal su na ventilima senzori ili je sistem kao na Focusu da meri preko ABSa?)
Fabricka euro kuka
Ono sto nema jeste elektro podesavanje prednjih sedista u svim pravcima (na struju mu je samo gore-dole) ali ima podesavanje lumbalnog dela, tako da ima sve bitno. Takodje retrovizori se rucno sklapaju. A rucna kocnica je na struju sto me nervira ali jbg.
Menjac na prvu menja bez cimanja i trzanja, radi prilicno glatko. Motor takodje, bez nekih cudnih zvukova/sustanja itd, lepo povlaci. Iako se oseca da je tezak (1700kg), pride mu ni automatik ne doprinosi zivahnosti. Tu ce tretman kod Bokija malo da poboljsa stvar, mada je caletu i u ovom izdanju sasvim dovoljno startan.
Kilometraza deluje da nije vracana, ali nije bitno, auto je generalno u dobrom stanju, ocuvan. Ima par sitnica za resiti, ali nista dramaticno. Gume odlicne, posluzice jos bar sezonu, ako ne i dve, Vredestein + Michelin, oba para dot '17. Generalno mi je zao auta, posle godinu dana kod caleta nece biti vise ovako lep, ali sta je tu je. Bitno da se iznenadio i da mu se svidja, kao i da zamena kvacila nece vise biti deo velikog servisa

Mondeo uskoro na prodaju.
Evo i slika, iz oglasa za sad i jedna sa slepa, tek sam ga danas doterao, bice boljih slika. Znam, 18ice bi mu legle kao budali samar