Malkice sam se vozao sa njim prethodnih nedelju dana i delovao mi je ok, sto je (tek) danas potvrdjeno kod Majstor Paje u Zelezniku gde sam povezao kola na "pretres". Nakacio dijagnostiku, podigao auto itd. Kaze da je "dobar" i da je prijatno iznenadjen sto je potpuno suv ispod - kaze da je to retkost kod modela sa ovim motorom. Uraaa. Rece covek da ga vozim i da ne diram nista - sto je meni bilo i olaksanje i iznenadjenje u isto vreme. Doduse, "nesto" ce kod prednjeg levog tocka trebati da se menja u nekom trenutku (nisam zapamtio sta, neshto shto 'oce da se raspadne). Skinuo je prednji levi tocak, zategao onaj veliki sraf u sredini i vratio sve nazad i rek'o 'teraj'. I to je u sustini to.
Mondisa je dosao sa nekim drugim - manje bitnim - problemcicima koje cu gledati da sredim jer me jako, jako nerviraju. Na prvom mestu, ima samo jedan kljuc koji je malkice izlizan, tako da cu najverovatnije napraviti jos jedan. Prvo mi je pravio "problem" kad treba kontakt da se da, ali sam "nastelovao" ruku pa problema gotovo i nema. Uzeo sam jednog "skakavca" sa KP (isto kao sa alija samo skuplje i stize za 1 dan) i mislio sam da to narezem i u njega da prepakujem transponder i daljinski (ako je daljinski tu, nisam jos proverio) kljuca koji je kod mene, i planiram da uzmem jos jedan + polovan kljuc od "nasih" ljudi koji rasturaju automobile ili sa Ali-ja transponder samo... videcu sta mi se vise isplati.
Drugi malo veci problem je sto centralna brava ne radi (ni jedna), gepek ne otvara na dugme, ne radi ni daljinac. Sve su to takoreci gluposti ali me iz nekog razloga opasno nerviraju. Sa tim cu tek da se zanimam, treba da nadjem nekog ko se razume i ko je voljan sa tim da se bakce, mada mi rece Paja da ce to verovatno moci da se sredi isto u Zelezniku, eventualno Makisu. Po njemu to ce verovatno da rade nekoliko dana dok nadju sta tacno zajebava itd. Vrv ce i modul morati da se menja. Ali trenutno mi se ne odvaja od automobila na nekoliko dana (ne treba mi, nego eto, hocu da se vozam) pa cu to da ostavim tamo negde za septembar, kad mi krene sljaka.
Treci problem je branik. Nesto mu nije dobro... i kako sam skontao treba naci specificnog majstora koji ce to moci da resi... ali to je nesto sa cim necu zuriti posto sam jos uvek neiskusan vozac. Verovatno tek posle zime mada ne ocekujem cukanje ili naslanjanje na nekog

E sad, osim toga nisam planirao sa njim bog zna sta osim gas-patos. Barem 2 nove gume pred zimu (mada mi je receno da ne moram - ali cu o tome u temama "GUME" koje sam prelistao zadnjih par dana nekoliko puta), al posto sam neiskusan vozac ne bih da rizikujem. Voleo bih osvetljenje table da promenim (ili celu tablu + centralnu konzolu sa restyle verzije) u nekom trenutku. Mozda led stopke, mozda bele zmigavce. Mozda neko drugo resenje za muziku, mozda i aftermarket posto me 'kontrole' fabricke muzike kod volana nerviraju, zakacim kolenom povremeno, promenim stanicu i slicno - a pri tome nema jednostavne opcije za usb, osim nekog radio transivera, ali mi to nesto ne uliva poverenje.
Eventualno, ako preguramo zimsku sezonu bez vecih ulaganja, mozda, ali samo mozda na prolece castim Mondisu 18'' felnama i kvalitetnim letnjim gumama. Mada i sa 17'' psujem rupe, sahtove i lezece... uhvatio sam sebe da smisljam "alternativne" rute koje su po pravilu duze ali gde nema lezecih i rupa ima manje... (dokon pop i jarice krsti).
Sto se tice slika, evo par... neke su slikane od strane prethodnog vlasnika i te slike je koristio u oglasu za prodaju... ubacio sam i jednu moju, mada jos nisam pravio foto seshn, uglavnom se vozam... i skidam pticija govna sa haube svakodnevno...

Navikavam se lagano na gabarite auta, dobar je za kruziranje, upravljiv dosta, cini mi se da je "rad" da prihvati i ostriju voznju, da moze biti jako zabavan mada ga ne ganjam preterano ali volim da stisnem kad ima prostora. Videcemo sto se toga tice kada se jos malo naviknemo jadan na drugog i kada navucemo neke bolje gume.

Toliko za sad od Mondishe i mene,
Poz