Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

GRANADA 2.3 restauracija...

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
granada51
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h

GRANADA 2.3 restauracija...

Poruka od granada51 » nedelja, 10. jan. 2010. u 20:45h

Pozdrav svima! Posedujem stari Ford Granadu 2.3...malo je oronuo pa ga sad popravljam
ps.ako neko ima neka delove(limarije) kao sto su (hauba,krila),ili od mehanika kocione cilindre ,sajlu rucne kocnice,mozda prednje farove ovi moji su malo istruleli ili bilo sta),javnite se,drage volje cu primiti na poklon(hi hi hi ) a mozemo se i dogovoriti za neku cenu nije problem,uglavnom auto sredjujem za oca koji je ostao bez auta,i moram sto pre da ga popravim...ako neko ima bilo kakve informacije ili delove vezano za ford granadau...ili mozda celu granadu za delove i sl. neka mio se javi!!! Punooooo hvala svima!!! Moze i na MAIL [email protected]

Ja sam Zarko,iz Zarkova sam...auto je na selu 70km od Bgda...auto sredjujem manje vise tajno za tatu,to je njegov sam...plan mi je da sredim prvo to malo mehanike,blokira zadnji levi tocak,verovatno zbog sajle rucne kocnice,ma;lo da protresem kocnice itd,pa onda tek ide na limariju...ok

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Re: GRANADA 2.3 restauracija...

Poruka od ace1 » nedelja, 10. jan. 2010. u 20:52h

Bar reci koje je godiste ili generacija (Mark) i sa koliko vrata ili karavan ,oprema ,itd.Da ne bacamo pasulj ,ako zelis da ti ljudi pomognu ;)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

granada51

Poruka od granada51 » nedelja, 10. jan. 2010. u 20:55h

mislim da je 77 god. limuzina...nemam sad kod sebe vozacu pa da pogledam...zovu ga jos i banana zato sto je kao zaobljen!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 10. jan. 2010. u 21:00h

nesto si pomesao ili su ti pogresno rekli ,to ne ide zajedno :) ,aj prepisi sve iz saobracajne i motor
a posle VIN
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

granada51

Poruka od granada51 » nedelja, 10. jan. 2010. u 21:10h

motor je 2.3 V6...a za ostalo ne znam tacno sad...oko 115 ks,a za ostalo ne znam javicu jos!!!

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 13:25h

i nasao sam na Netu,Granada je mark 1,znaci starija nije ona kockasta,limuzina sa cetvoro vrata motor 2.3 V6,115ks...eto! :)
http://img121.imageshack.us/i/granadaf.jpg/

ja sam ocigledno glup za onaj sajt al eto nadam se da cete bar malo uuspeti da snimite koji je to auto....stojao je par godina vec,tata nikako nije imao para da ga popravi,i odustao...a nema auto...motor je malo presao i u odlicnom je stanju a limarija mora da se uradi ...trula mu je hauba,napred cak kod farova i krilo levo prednje ali sa gornje strane(sto se da zakrpiti),a na ostalim mestima,pa recimo da ga samo treba redom pretresti osmirglati zagrpiti i bice ok...nije mi cilj da bude u izlozbenom ili nekom slicnom stanju,vec da on pristojno izgleda i da bude mehanicki besprekoran....i sve je straaaasno hitno,za uraditi,jer tati pod hitno trebaju kola,a druge nam nema....mnopgo toga cu sam uraditi,ali svaki savet ili ideja bice rado prihvaceni....razumem se u kola,samo pogresne vrsta...ja sam citroendzija...imam dve ajkula ,amija,spaceka,gs-a i jos stosta...imam cak i neki ratni motorcikl opel motoclub500 iz 192o i neke....to je moja zanimacija i o tome puno znam(nikad dovoljno)...ali fordovi me nisu interesovali,iako tu ima zaista lepih kola i vrlo zilavih i kvalitetnih...npr.ovaj ford je stajao 10 god. i na jeadn okretu kljuca je upalio pre par godina ko od sale,i radi ko sad...i prekjuce posle par godina sipao litar dva benzina,stavio akumulator i odmah je upalip....sredio sam vec,kupio i zamenio termostat,sad cu da kupim nove kablove i svecice(SAVET?? GDE KAKO KOLIKO)...onda skidam zadnji tocak da vidim sta je to zablokiralo,cenim da je sajla rucne kocnice? samo jedan blokirao,zadnji levi i ne mrda! a nozna radi ,koci lepo,mada ipak to cu sve pa protresem takodje!!! :) zamenicu ulje(KOJE DA SIPAM0,naravno prvo cu da sipam neko tre ulje da malo radi i sampon da ga isperem,pa onda cu da kupim neko kvalitetno! a limarija...paaaaa.....UPOMOC!??!?!?!?! neke sam delove vec osmirglao i zastitio,tano u selu ima limar pa ce kriticna mesta zakrpiti,mada mnogo bi mi bilo lakse da zamenim haubu,posto je trula na nezgodnim mestima,i skupo,mnogo mi trazi da je uradi,i krilo,ili krila...onda njemu ostaje da ga zakrpi oko lukova zadnjih tockova,i napred kod vozaca i to jew to...

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 15:13h

Iseci ti trula mesta bruslicom pa odnesi majstoru . Krila mora da se kidaju inace bilo kakvo krpljenje ce ti zinuti za par mezeci .
Posto si vec utvrdio da su fordovi zilave masine , tkave su im i sajle od rucne . Skroz su plastificirane , i resko moze da se desi da zaribaju . Pre ce biti da je auto stajo negde u blatu , pa je korodirao ceo kocioni mehaniza sto nosi gurtne , ili je zaribao kocioni cilindar .
Zadnji kocioni cilindri su univerzalni i cena im je 8-10 e , samo skini stari da vidis koji je tip i precnik klipova . Prednja kljesta se skidaju , rasturaju i peru , da se skinu depoziti od kocionog ulja . Fleksibilan gumena creva su oko 800 din komad ... Ostaje ti jos glavni kocioni . Zamenski je oko 50 e ,mozda ima samo set gumica i on je oko 20-ak evra.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 17:18h

Za svećice (traži im zamenu za Autolite AG22 za Fordov V6) i kablove za svećice:
http://www.portal-srbija.com/automobili ... d/alo-ford
http://www.011info.com/en/view_details. ... 051&sid=20
Ulje mineralno 10W-30 (ili 10W-40), preporuka Castrol.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 18:34h

HVALA SVIMA...KOJE KOCIONO ULJE DA KUPIM??? JEL IMA NEKO SPECIJALNO???

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 19:12h

Ne, bilo koje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 11. jan. 2010. u 19:18h

ok,pitam,prvog spaceka kad sam imao i radio ja sipao obicno,pa kad sam ostao bez kocnica kod Kneza Milosa nizbrdo...bas je bilo zanimljivo...ako je obicno onda ok!!! hvala!!! :)

granada51

Poruka od granada51 » petak, 15. jan. 2010. u 21:18h

POZZ pogledao sam u saobracajnu!!! Ovako tacno pise:

FORD GRANADA BASE
GOD.PROIZVODNJE 1979.
SNAGA 79 KW
ZAPREMINA 2274ccm
LIMUZINA PETORO VRATA,5 SEDISTA!!!
eTO PA AKO NEKO NESTO ZNA NEK JAVNE!!!

van
VIP

Poruka od van » petak, 15. jan. 2010. u 22:04h

Kakvo obicno ulje ? Jel pricano o bicnom ulju za kocnice , ili samo o obicnom ulju :-|
Dot 4 iskljucivo , jer je bolji od dot 3 . Tj bilo koje kociono ulje dot 4 specifikacije .

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 22:53h

Buuuudimo se ...i ja i Granada iz zimskog sna za vikend.....utiske cucete malo kasnije...iiiiidemo!!! mechanic

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 15. mar. 2010. u 21:41h

Ok...Granada pali rezzzzi...2.3 V6 bas lepo peva od ovog proleca.... fale mi delovi...ko sta ima od limarije za granadu nek javne....treba mi hauba,da nadjem pragove da uradim....prednje levo krilo...i tako....pozZ mechanic

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » sreda, 17. mar. 2010. u 18:32h

Srecan u uspesan rad. I ja sam poceo da se mucim s Taunusom na taj nacin tako da...... Jedino sto sam motor sredio ranije pa sada nemam neki problem. :)))

granada51

Poruka od granada51 » sreda, 17. mar. 2010. u 23:04h

ma meni je limarija uzasna...natrulio je spolja dosta,doduse neke velike rupe i rjae skoro da nema,osima na pr.delu haube i krilu kod antene...a motor ,,peva,, :)

doduse treba uraditi i kocnice :(

Slika\

Slika

Slika

...pa rekao sam da treba da se radi...ovo ce biti lavovski zalogaj za mene...heeeeelp!? :)

+edit by dule0911: ne pisi post za postom u tako kratkom vremenskom periodu, ako hoces nesto da dodas imas opciju uredi, sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » sreda, 17. mar. 2010. u 23:11h

Bice tu dosta posla ali smo napred....sreca prati hrabre :))

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 18. mar. 2010. u 00:35h

Meni ne deluje lose .
Cinimi se da nema gita i da nije krpljen pre , sto je super ...

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » četvrtak, 18. mar. 2010. u 14:45h

Potpisujem prethodni post...

Za svoje godine nije u toliko lošem stanju...

Biće tu posla, ali samo polako ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 18. mar. 2010. u 23:32h

nije mnogo gitovan i slabo je vozen...nije strasna ni limarija al dosta mi je kvazi limara ako hoce da mi zakrpe onda odjedanput raze neke silne pare...zato trazim nesto limarije pa cu sam,jbg...a vise je spolja uhvatila sitna rdja i nije pran odavno pa izgleda mnooogo gore nego pre... mechanic

van
VIP

Poruka od van » petak, 19. mar. 2010. u 10:11h

Tabli lima u ruke , brusilicu i makaze za lim . Poskidas sve panele koji mogu da se skinu , ocistis blato i prasinu celicnom cetkom , evidentiras gde je rdja , iskrojis zakrpu , oblikuje je , stavis je preko limarije i silom ocrtas gde treba da ide , iseces brusilicom rupi po tim kontirama , i zakrpa treba idealno da ti se poklapa sa otvorom tj. udje u nju ... i tako odradis sve zakrpe na kolima . Posle odes kod majstora samo da ti to povari ...
Posle lepo obrusis i presmigrlas varove , ofarbas nekom dobrom osnovnom bojom i kola mogu na pripremu za farbanje ...
Zavisi od stanja automobila i tvog vremena , ali meni je trebalo od avgusta do sada da rasturim kaprija , uradim svu limariju , zastitim delova i pripremim za farbanje . Radim samo vikendom , po 10 sati , pa sad vidi koliko ti vremena treba da se to lepo uradi pa pomnozi sa satnicom majstora pa vidi koliko je to para ....Ili radi sam polako ali sigurno

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 19. mar. 2010. u 19:42h

Na posao ....pa polako.Kada bude privedeno kraju izmamiće pogled mnogih.
Slika Slika

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 08:43h

ej ljudi...imam problem....skinuo sam kocione cilindre,da kupim nove,al trebaju mi i paknovi i cevka neove,izrdale su pa cu to da menjam....medjutim...NIJE TO PROBLEM>...u autu je preko cele zime bio antifriz,nov kupljen pre jeseni i zamenjen,... sad kad sam ga upalio,cini mi se da se nivo uljaPODIGAO ZA CEO PRST otprilike...??????? da li je moguce da je pukao blok(tj.Nije valjda smrzao???) Kako to da proverim??? auto pali i lepo radi,radio je 15 min na leru,nije se zagrejao nije se palila lampica za ulje,nije povukao vodu iz hladnjaka,tj. ne fali voda je na maksimumu,al opet mi je to sumnjivo... da probam da zamneim ulje(i tako sam to hteo) i filter i sipam neko obicno,cisto da razradi motor i da tako onda posle ga upalim,pa ako opet porast nivio ulja,onda je pukao stvarno??? HEEEEELP??? sign0007

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 09:05h

Meni se desilo jednom u toku zime, kad nije hteo da upalim verglao, ja da proverim dok sam cekao kablove- podigao ulje tako da je na meracu pokazivao da nema ulja ali kad je upalio, zagrejao se, ponovo je pokazivao da ima ulja, e sad mozda nije to, ako nije, ponovi post da bi ti neko pomogao, nadam se da nije nista gears

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“