Prethodno vozio C5 2009, auto je velik, ali jako nizak, i zadnja vrata mala, tako da je C-Max uzet zbog potrebe za necim komfornijim prilikom ulaska i izlaska u auto, jer smo i ja i zena visoki, ja i dodatno krupan, kao i radi lakseg vadjenja i stavljanja cerkice od 11meseci u sediste pozadi. Ne zalim kupovinu ni malo, cak naprotiv, prijatno sam iznenadjen autom, i auto je upravo ono sto je nama potrebno za svakodnevno koriscenje, velika razlika naspram C5-ice.
Uvezen je iz CH u dec 2016, odlicno je ocuvan kako unutra tako i spolja, i najvaznije odlican je mehanicki, na satu sada ima realnih oko 192 000km.
Odmah je odradjen veliki servis i vise od toga, jer kod nekih je veliki u stvari upola onoga sto treba odraditi, akumulator je zamenjen, set kvacila, zadnje plocice, 2x Michelin letnje napred, i sve ostalo izgleda ok za sada, a nadamo se i nadalje

Od opcija od prilike ima sve sto je potrebno za neki dobar komfor pri voznji, osim koze koju inace ne volim:
Elektricno sediste vozaca - Senzori za kisu i svetla - Parking senzori napred i pozadi - Grejaci sedista napred - Sony CD Mp3 ozvucenje sa AUX izlazom - Elektricna sva cetiri stakla - Tonirana stakla plus zavesice pozadi - Elektronska (rucna) kocnica - Senzor zatamnjivanja unutrasnjeg retrovizora - Grejaci spoljasnjih retrovizora i sofersajbne - Hladjenje pica u odeljku naslona za ruke, itd.

Neko se sada mnogo lakse smesta i vadi iz auta

Tata je ipak ovde malo preterao