Pokojni vlasnik vozila je rodjen 1941 godine. Sestesetih godina proslog stoljeca, kao i vecina mojih sunarodnjaka otisao je trbuhom za kruhom u Njemacku. 1972 godine kupio je ovo auto, tada staro dvije godine. Jer kakav bi to gastrajbajter bio ako ne bi kuci dovezao Mercedesa, Opela, Forda, Audija ili Pezoa. Buduci da je bio momak, pala je odluka na ovog kupea. Auto je aktivno vozao do 1986 godine kada kupuje Mercedesa 123 (koji je trenutno ostao u ovoj istoj garazi i ima originalnih prijedjenih 114000 km) i od tada se Ford nalazi u garazi uz povremena voznje po dernecima i silima.
Buduci da su u bivsoj drzavi carinske dadzbine bile tolike da si morao platiti i drzavi jedno auto, ocarinio ga je tek 1993 za vrijeme HZ HB kada su carinske stope bile puno nize i nije bilo starosnog ogranicenja uvoza (sjecam se tih vremena, jer je i moja obitelj tada uvezla jednog Audi GLS 1980 godiste), No, auto nikada nije bio registrirao, i stalno je bilo u istoj garazi uz povremena paljenja i voznje po selu. Krajem devedesetih za vlasnika pocinju zdravstveni problemi i od tada nikada vise nije sjeo za volan.
No, nikada se nije htio rijesiti Forda iz nekih sentimentalnih razloga. Cak je 2003 godine planirao i restauraciju istog, prikupljao neke dijelove. Siceve je tada odvezao jedinom autotapetaru na ovom podrucju. Vlasnik je od 2006 godine zbog zdravstvenih problema bio nepokretan i umro je 2012 godine. Ostavinska rasprava je rjesena 2013. godine kada auto nasljedjuje njegov brat, a koji ga poklanja svom necaku. Necak je nakon dugog trazenja pronasao originalne siceve koji su tapetaru placeni i vraceni. Od njega sam auto kupio ja. Auto je dovezen u radnju kod limara i pripremaju se lagano dijelovi.
Dakle rijec je o FORD TAUNUS P7B 1700s HARDTOP proizveden 1970. godine.

Na autu je prva boja, limarija je zdrava i jedino su stradali zadnji rubnjaci i nesto je brljano sa pragovima.
Sicevi gotovi, jedna briga manje:

Od vlasnika sam dobio jedan zgodan detalj za popuniti pozamasni prtljažnik:

Nabavljena muzika:

prikuplja se ponešto sitnica

Nabavljen RIAL MESH

Dijelovi se polagano skupljaju. Stigli i retrovizori.
Obzirom da mi na Fordu svejedno nedostaju originalni retrovizori, pala je odluka o nabavi Bullet chrom retrovizora. Budući da mi je cilj originalnost vozila koliko je to moguće, ipak se nadam da će ovi retrovizori i felge biti jedino neoriginalno na vozilu.

Stigao paketić za Forda od Motomobil:

Zadnji vanjski i unutarnji rubnjaci:

Kederi prednje i zadnje šajbe, nosači motora i keder bočnog zadnjeg stakla: