Vozim Mondea 2001. godište, kupljen pre 3 godine u Kraljevu, benzinac 125kw.
Prešao 240 hiljada km, održavan u Autostad Čačak.
Generalno sam zadovoljan, evo par slika
Zameni ulje u menjaču i sipaj 75w FE ulje.Djotta piše:Što se tiče potrošnje, na otvorenom je oko 8 litara, po gradu oko 12 litara.
Obrtni momenat je skoro kao dizel, nema "štucanja" pri nižim obrtajima.
Zvuk motora jako lep
Od većih popravki za 3 godine sam menjao kvačilo, sve ostalo je bio redovan servis.
Menjač je sa 5 brzina, MTX-75 koji ume da pravi problem kad je hladno, teže se šalta u prvu i drugu.![]()
Za sada bih jedino to izdvojio kao manu.
Hvala na savetu, probaću sa tim uljem.Markedjani piše:Zameni ulje u menjaču i sipaj 75w FE ulje.Djotta piše:Što se tiče potrošnje, na otvorenom je oko 8 litara, po gradu oko 12 litara.
Obrtni momenat je skoro kao dizel, nema "štucanja" pri nižim obrtajima.
Zvuk motora jako lep
Od većih popravki za 3 godine sam menjao kvačilo, sve ostalo je bio redovan servis.
Menjač je sa 5 brzina, MTX-75 koji ume da pravi problem kad je hladno, teže se šalta u prvu i drugu.![]()
Za sada bih jedino to izdvojio kao manu.
Mislim da vizuelne razlike počinju sa 3.0 motorom, za 2.5 jedina vizuelna razlika koju sam primetio je "V6" oznaka ispod bočnog žmigavca.sasa_f1 piše:Ziveo sam u zabludi da se mondeo sa tim motorom vizuelno razlikuje od ostalih.
Тај мотор без проблема може да се вози и на 1000 обртаја , што му дође исто као 1500 обртаја код 4 цилиндра . У том ниском режиму рада , дизел нема шта да тражи . Не може да се пореди са бензинцем сличне снаге , а тек са бензинцем који има више од 4 цилиндара .Djotta piše:Obrtni momenat je skoro kao dizel, nema "štucanja" pri nižim obrtajima.
.
onaj (moj) sa famoznih 21cc viska su petaci i volvo motori. ovo je stariji V6 motorBojanM piše:Nek te i nadalje lepo služi.![]()
Je l' on beše ima famoznih 21 kubik viška?
BojanM piše:@Dandža: Da, lupio sam za 21ccm jer mi je na pameti bio taj 2.5L motor kao kod tebe, ali znam da je u Mondeo išao neki V6 koji se vodi kao 2.5 ali u stvari prelazi magičnih 2500ccm. Dule je dao pravu informaciju.