Posle "ličnog predstavljanja", koristim priliku da ukratko predstavim i automobil čiji sam vlasnik od marta 2016.
Kao što i stoji već u naslovu teme, u pitanju je Ford S-MAX 2.0 TDCI Titanium, 2009. godište. Kupljen u SRB, ja sam treći vlasnik.
Dugo vremena sam priželjkivao baš ovaj model Forda, i eto u poslednjih nekoliko meseci, ponosni sam vlasnik istog.

Obzirom da sam pre kupovine, čitao uglavnom pozitivne komentare za ovaj automobil generalno (motor, udobnost, komfor...), pogledao verovatno sva video predstavljanja na YT-u, odluka je nakon proba nekoliko S-Maxova, samo potvrdila te prethodno dobijene ocene od strane majstora, i drugih vlasnika ovog "tenka"

Prva stvar, koja je fascinantna...prosečna potrošnja mi je do letnjih meseci bila 6.7-6.8, poslednja 2 meseca 7.0 kako je klima stalno ukllučena. Do Hrvatske je trošio 5.9, do Grčke 6.0 sa pri brzinama 140-150km/h. Kako god ga vozili, po gradu ne prelazi 8 lit. Za auto ovih gabarita i težine, stvarno rezultati mimo očekivanja. Auto pritom odlično "vuče".
Što se tiče opreme: Convers + displej, tempomat, Sony mp3 cd changer, bluetooth, voice control (još nisam koristio)

Prtljažnik je ogroman i definitivno mi je ovo bio prvi godišnji odmor, kada ženi nisam branio da ponese šta god joj padne na pamet

Između prednjih i zadnjih sedišta ima toliko prostora...deluje kao da bi lagano mogli nazad da se voze Bobi Marjanović, Raduljica i Jokić

Nemam trenutno fotografiju koja bi to mogla i da dokaže, ali verujte

Umesto toga, jedna iz moje perspektive:
Ovo su ukratko impresije za nekoliko meseci...još uvek kratak period je kod mene, ali za sada sam bez zamerki...
Zamolio bih članove "FCS familije", da mi pišu ako treba da obratim pažnju na bilo šta vezano za ovaj 2.0 motor, ako imate iskustva sa istim, neke slabosti i sl. ili imate nekakav predlog, sugestiju...
Unapred hvala,
Pozdrav
Marko