Zimsko ciscenje teme
Elem, zvanicno 4 godine, 4 dana i u trenutku pisanja 4 sata mog druzenja sa Fokusom

Za to vreme ukupno 52400 i mozda neki kusur km, uglavnom u uzivanju u svemu sto auto nudi, da kucnem u drvo

Potrosnja, udobnost, upravljivost, brzina, prostor, sve je na skroz zadovoljavajucem nivou, da se ne pozali covek. Uglavnom smo trosili na redovno odrzavanje, tokom ovog perioda 5x ulje i filteri, promenjeni svi nosaci motora, svi diskovi i plocice, termostat, sajle rucne.. Skoro poceo malo da zeza, pa sam posle maja meseca prvi put otisao kod majstora krajem oktobra

Sve je pocelo zamenom prednjeg levog i zadnjeg desnog lezaja tocka (ne znam kako bas ta kombinacija, ali eto). Na putu do Bosne poceo dosta da zeza na nizim obrtajima, pa je upalio lampicu grejaca jedno 20 puta. Epilog pregleda kod majstora, problem u pumpi posto su prelivi dizni minimalni. Pumpa rastavljena, nema opiljaka

, bosista rekao da je ova pumpa u najboljem stanju od svih koje su mu prosle kroz ruke, sto, rekao bih, ide u prilog kilometrazi, tj. njenom realnom stanju. Ostade uspomena na 180E, i sledeci delovi
Veliki lezaj zamenjen preventivno, inace nije bio bog zna koliko los. Na kraju, pa rekao bih drugi auto, bolje vuce, manje dima, nekako mirniji u radu, zahvat uspesan

Usput zamenjen i PK kais, zupcasti iz originala ce da saceka jos koju hiljadu. Kasnije odradjen mali servis, castio ga za novu godinu Mahle filterima, i tom prilikom reseno misteriozno curenje antifriza na EGR hladnjaku koji je popustio na varu nosaca. Pre neki dan je registrovan, i ne pipam nista narednih 9500km, do servisa
Ja tek sad vidim da slika ne moze da pokaze koliko je stvarno prljav, unutra mi bilo glupo da slikam

Castili smo ga i garazom za ovu zimu (koja je jos uvek u procesu sredjivanja). Od planova sa pocetka teme nista nije odradjeno, i ko zna kad ce, na prolece valjda

Eto, toliko od mene nakon 2,5 godine