Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MOJI FORDOVI x3

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

MOJI FORDOVI x3

Poruka od rokki » četvrtak, 6. avg. 2009. u 19:37h

prvi od njih je scorpio 2.0i, 85kw, godina 1985. vozim ga već 12 godina, kupio ga sa 190000KM, a sad ima ravno pola miliona. nisam imao nekih kvarova, nadam se da i neću, jer ovaj auto mi odgovara u svemu. redovne izmjene i kontrole ulja filtera i remenova. prošle sam ga godine sam ofarbao, povario, promijenio pragove i zadnje rubove blatobrana, i to nakon što ga je pravi limar uradio, a nije izdržao ni dvije godine. sad sam ga sam uradio ko sebi. ako neko nalazi da mu se sviđa boja, oznaka je 1914 standox, slovo je c ili d, nisam siguran. niti na jednom još nisam vidio istu boju. boja na branicima, felgama i ostalom je farba koju sam sam napravio od ostatka boje i dodavanjem crnog nitro laka. plastične lajsne na vratima sam skinuo i povario rupe. puno bolje izgleda bez njih. mjuzika je magnat 2x560, subwooferi, na magnat pojačalu 1000w, + 2 woofera od po 150w na drugom pojačalu, to je u gepeku, naprijed ispod šajbe su 2 zvučnika od po 40w, u vratima 2woofera i 2 tweetera po 150w, sve magnat. radio je JVC, cd.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

drugi je capri 2.3L, V6, godina 1980. e, s ovim je autom priča malo drugačija. našao ga je moj kolega koji je razvodio grijanje u nekom selu. znao je da ja tražim caprija već duže vrijeme, tako da me odmah zvao, a kad sam došao, imao sam šta i da vidim. auto je do pola vrata bio u konjskom đubretu, morali smo daske stavljat da se uopšte krećemo oko njega. samo sam očistio svjećice i platine, malo ga zalio i odmah je upalio. platio sam ga sto maraka tada, prije 8 godina. znači, u štali je bio nekih desetak godina, desna mu je strana bila sva izubijana kopitima, sreća pa su stakla ostala čitava. uradio sam mu pod, nabacio zaštitu, nove kočnice, lim povario i pokitovao na grubo, postavio servo volan sa scorpia, pumpu i letvu volana.nadam se uskoro da ću ga i završiti napokon...malo još kitovanja, lakiranje, auspuh....neće imati kvake na vratima, nego daljinsko otvaranje uz pomoć solenoida koji povlači polugu i otvara bravu. uzeo sam ih iz brava gepeka od scorpia.
Slika
Slika
Slika
Slika

treći je granada 2,5D godina 1982. ovaj auto je samo za prevoz kojekakvih teških stvari do vikendice i to po makadamu kakvog samo možete zamisliti. ovom autu skidam kapu i nemam puno komentara jer vuče dobrih pola tone uz brdo po makadamu. a i ne troši nešto posebno puno. jedno vrijeme, dok je jestivo ulje bilo jeftinije od nafte, vozio sam ga na floriol. jest da malo teže upali, i dim smrdi po roštilju, ali išao je...ono ga je stari opalio kad je dovozio kazan za rakiju...što je najgore, kad je dovozio...
Slika
Slika
Poslednja izmena: rokki, na dan petak, 7. avg. 2009. u 08:38h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Re: MOJI FORDOVI x3

Poruka od TBV » četvrtak, 6. avg. 2009. u 20:19h

Moj si covek,sam svoj majstor :) lepo si uradio scorpia,nema sta!
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 6. avg. 2009. u 20:49h

Scorpio je bas ok, a tek muzika... 8)
Ali mislim da ce Capri biti jos bolji, pogotovo ako ga ostavis u boji u kojoj je bio (ako se ne varam, nazire se trula visnja metalik).
Fiesta!!

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 6. avg. 2009. u 22:04h

lepa kolekcija,mada mi je zao granade da sluzi samo kao magarac za prevoz robe a capri-ja jedva cekam da vidm zavrsenog :)
rust is not a crime

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » četvrtak, 6. avg. 2009. u 23:24h

Cekamo sa nestrpljenjem da vidimo Capri ;)

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 7. avg. 2009. u 09:12h

Dobar Scorpio, a tek muzika sto mi se svidja. :D
Vidim da ima kuku, vjerovatno nisi cuo da su pametnjakovici izmislili zakon tamo kod nas u BiH da ne smijes imak kuku na autu ako ne vozis prikolicu. Caletov kolega je dobio kaznu. I ja sam se iznenadio al' tako je kako je. :-|

Za Capri-a svaka cast na trudu, vremenu i radu.

A Granadi bi mogao sredit ono razbijeno coshe kada zavrsis sa Capri-em. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » petak, 7. avg. 2009. u 10:24h

nije tema za ovo ali evo ti jednog jarana iz bSlika
osne koji ima taunusa na prodaju,sredjen je i cjeni ga 4000km... selo miskovci...

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 7. avg. 2009. u 21:06h

Iosis piše:Vidim da ima kuku, vjerovatno nisi cuo da su pametnjakovici izmislili zakon tamo kod nas u BiH da ne smijes imak kuku na autu ako ne vozis prikolicu.
E ovo je jos smesnije od Californie koja je zabranjivala dizel motore lol lol lol
Fiesta!!

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » subota, 8. avg. 2009. u 14:25h

Svaka ti cast za scorpia, stvarno si ga odradio ljudski ;) ...

Mogu samo da zamislim kako ce Capri izgledati kada bude gotov...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Spenser
Poruka: 17
Član foruma od: petak, 31. jul 2009. u 17:45h
Kontakt:

Poruka od Spenser » sreda, 12. avg. 2009. u 20:45h

Video sam jučer Skorpia uživo,mnogo je lepši nego na slici.Rokki ga je ukrutio svaka čast.Iako sam ja trebao da idem drugim putem,ipak sam vozio desetak kilometara iza njega i gledao kako se ponaša na drumu.Mislim da taj auto može parirati svakom novom po stabilnosti.Jedva čekam da vidim šta će da napravi od Kaprija,pretpostavljam čudo.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“