bas sam se nameracio na A6 2.0 tdi 140ks ili 520d 163-177ks oba 2005-2008 (manuelni menjac, koza, pozeljno S line i M optic) voleo bih da mi kazete sta bi ste mi preporucili jer ne znam kog bi pitao a da nije generalno za jednu od ove dve marke..evo nekih mojih zapazanja kod oba..
A6 pozitivno: lepsi i kvalitetniji enterijer sedista pogotovu, prostraniji, donekle lepsi i skladniji spolja, vise opcija za individualizaciju (maska od allroada, led dnevna svetla kao na S6, lepsi izbor fabrickih felni, npr od RS4, RS6)
negativno: skup veliki servis jer ide zupcasti i pumpa za vodu, potrosnja ulja kod PD motora sa 16V, slabiji motor, alu ramena koja su osetljiva, zamajac..
520d pozitivno: lanac umesto zupcastog, zadnja vuca, motor jaci i generalno bolji, nisam nigde nasao da mu je preterano problematican zamajac, povozit je kao mondeo
negativno: izgled i kvalitet enterijera pogotovu sedista, instument tabla, mali izbor stvari za individualizaciju, uglavnom ne preterano lepe fabricke felne, retko koji da ima digitalnu klimu, i onako generalno kako BMW deluje jer ih uglavnom voze mangupcici