Danas smo odradili sitnih 400 km do Ivanića, V. Gorice i Zg te nazad preko Kutine kući..
Jučer oprao auto i malo prebrisao, prekontrolirao tekućine i sve super..
A da ne bude super pobrinula se neka živina. Imao sam šta vidjeti kad sam otvorio haubu - zaštita na firewallu istrgana, poklopac motora sav od blata. Kad je ušla i napravila dar mar neznam..
Usisao sve to i zatvorio haubu. Gledao sam sva crijeva, remenje, kablove i nisam nigdje primjetio oštećenje. Nadam se da sam dobro gledao. Al danas putem sve OK.
Razlog posjeta V. Gorici je Anđelko, nabavio mi je dijelove za drugi veliki servis (prvi rađen na 155.000 km, sad je na 281.000), mali servis (ulje, filteri, svjećice) te Bilstein B4 amortizeri sa zaštitnim i udarnim gumama.
Vidim da ekipa hvali Likvi Moli pa reko aj da i ja probam to ulje.
Do Zg sam išao po opremu za detailing, ali nisam sve pokupio jer nije bilo mjesta..
U Kutini pokupio polovne farove za Focus, o tom više u Focusovoj temi.
Mondeo je u garaži i ne miče dok ne dogovorim sa majstorom za zamjenu svega.
Razlog stajanje je to što sam primjetio par kapi ulja (motornog) sa lijeve strane, na podu. Nisam se zavlačio da vidim šta je jer je bilo mokro jutros, a ionako ništa ne vidim od zaštitnih plastika.
Primjetio sam slinjenje kraj kućište filtera ulja (poznat problem, ali ne mora biti).
Slijedi detaljan pregled da se sve sanira na vrijeme.