Poruka
od van » nedelja, 25. maj 2014. u 10:18h
Мој "Mega Jolt " који је мапиран за 2.0 пинто , са истом мапо сам качио и на 2.3 у каприју . Разлика се осећа у односу на електронски разводник , наравно на боље .
Толико о разликама у углу претпаљења . Мотори таквог дизајна главе мотора и односа пречника и хода клипа требају да имају око 36-38 степени максималног претпаљења на пуном гасу , већ негде на 3500 - 4000 .
На леру им треба око 14 степени претпаљења ,може и више али рад је мало грубљи , али је потрошња мања . Како се постиже тих 14 степени , да ли статички 6 + 6 вакумски , или статички 12 , а вакумски 4 , то је већ ствар кострукције разводника . Ови мотори воле доста велики угао претпаљења , при малом гасу , на обртајима од 1500 па до 2500 . Нешто типа 28 степени . Ту се правилним одређивањем тачке паљења могу добити сјајни резултати , тј , да се чини да је мотор скоро дупло јачи , или пак да троши дупло мање . Када се да гас , угао треба да падне на 18 . Ја сам ово утврђивао помоћу пете брзине и благо повучене ручне кочнице , точковима у ваздуху . Навијем лер на 1500 обртаја, па се играм са углом претпаљена и шрафом за смешу не би ли добио што већи број обртаја у односу на иницијалних 1500 .
Исто тако и за 1800 , па 2200 ... Даље је већ превелико малтретирање ручне кочнице . За јачи гас требају ваљци .
Елем ,добио сам мотор који при малом гасу на малим обртајима се много лепо вози , још када се дода и лаган ауто , уживанција .
Јака бобина и добра варница су увек добродошле .
Пс - Качио сам негде табелу мапе
_