Ford C-Max. 1.6 TDCI 80 KW 109 HP. 2006.
- Stefan_93
- Poruka: 1514
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Re: Ford C-Max. 1.6 TDCI 80 KW 109 HP. 2006.
Da li se kod nas pojavio ili postoji kvalitetan zamenski regler za alternator?
Ovaj alternator na C maxu je servisiran pre skoro 2 godine i vec pokazuje znake slabosti.
Jedna od tih je usporen rad metlica brisaca i usporen rad podizaca prozora.
Na poslu sam i nisam proveravao punjenje na autu, pretpostavljam da je u redu jer za sad se lampica ne pali.
Ako ne moze da se popravi da traje, potrazicu polovan.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ovaj alternator na C maxu je servisiran pre skoro 2 godine i vec pokazuje znake slabosti.
Jedna od tih je usporen rad metlica brisaca i usporen rad podizaca prozora.
Na poslu sam i nisam proveravao punjenje na autu, pretpostavljam da je u redu jer za sad se lampica ne pali.
Ako ne moze da se popravi da traje, potrazicu polovan.
- Stefan_93
Da li je moguce zameniti samo remenicu klime?
Snimio sam rad motora, i zvuk ,,Skripanja" se mnogo vise cuje kad se ukljuci klima uredjaj.
Ne mogu da provalim u cemu je problem, da li je samo do remenice klime ili jos neka remenica u problemu. Da li moze samo ona da se zameni?
https://youtube.com/shorts/ZDJOzNJqfKg? ... 06RZO9PcqH
Snimio sam rad motora, i zvuk ,,Skripanja" se mnogo vise cuje kad se ukljuci klima uredjaj.
Ne mogu da provalim u cemu je problem, da li je samo do remenice klime ili jos neka remenica u problemu. Da li moze samo ona da se zameni?
https://youtube.com/shorts/ZDJOzNJqfKg? ... 06RZO9PcqH
- Stefan_93
Zamenili remenicu radilice, i montiran novi kais jer je stari bio pohaban zbog lose remenice.
Postavljena je ,,Ina" plivajuca remenica radilice.
Od 2019-2025 presli smo 100 000km.
Idemo dalje.
Postavljena je ,,Ina" plivajuca remenica radilice.
Od 2019-2025 presli smo 100 000km.
Idemo dalje.
- Stefan_93
Pozdrav drustvo.
Zamenio sam skoro desnu sponu, jer sam imao lupkanje na svaku neravninu. Medjutim to lupkanje nije prestalo, naprotiv pojacalo se s vremenom jos vise.
Da li ovaj deo (sipka na koju se navija spona) moze da prolupa do te mere da bez obzira sto sam promenio sponu da i dalje lupa?
Da li taj deo moze biti pokvaren, jer nikad nisam menjao taj deo na Maksa. Ostali delovi trapa su u redu.
I da li poluosovina moze da proizvodi takav zvuk, zvuk lupkanja, pogotovo po nervaninama ili kad se malo brze predje preko lezeceg?

Zamenio sam skoro desnu sponu, jer sam imao lupkanje na svaku neravninu. Medjutim to lupkanje nije prestalo, naprotiv pojacalo se s vremenom jos vise.
Da li ovaj deo (sipka na koju se navija spona) moze da prolupa do te mere da bez obzira sto sam promenio sponu da i dalje lupa?
Da li taj deo moze biti pokvaren, jer nikad nisam menjao taj deo na Maksa. Ostali delovi trapa su u redu.
I da li poluosovina moze da proizvodi takav zvuk, zvuk lupkanja, pogotovo po nervaninama ili kad se malo brze predje preko lezeceg?

-
- Poruka: 144
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
Poluosovina ne moze lupati na neravninama. Taj deo na koji se navrce spona se zove aksijalni zglob, sipka spone ili izlaz iz letve i da, menja se jer hoce propasti u toj "kugli". Bolja je solucija da propadne tu nego da ima lufta u letvi.
OE broj ti je 1510270 i cena za deo u kvalitetu ti je oko 20e.
OE broj ti je 1510270 i cena za deo u kvalitetu ti je oko 20e.
- Stefan_93
Zamenicu. Cuje se gotovo u svakoj situaciji.
Nije bas prijatno za voznju.
Nije bas prijatno za voznju.